Ender saraç :
Hedef: İki haftada 5-10 kil
Günlük kalori: 1300 Kcal
Ramazan ayı boyunca uygulayabileceğini bu diyetle iki hafta içinde 5 – 10 kilo vermeniz mümkün. İftar menüsü için ilave edebilecekleriniz: 1 adet yağsız pastırma, 5 zeytin, yağsız peynir, çökelek ya da lor, 2 dilim pide.
Bu diyetin günlük menüleri:
1.GÜN
Sahur: Bir porsiyon pilav (az yağlı) Kayısı komposto
İftar: Pastırmalı veya kıymalı yumurta (3 yumurta ile) 1 kase salata, ½ kilo meyva
2.GÜN
Sahur: Az yağlı pilav, kayısı komposto
İftar: Etli kuru fasulye (1 tabak) 1 tabak bulgur pilavı (az yağlı olacak) diyet güllaç
3.GÜN
Sahur: Peynir veya kıymalı az yağlı makarna, 1 bardak ayran
İftar: 4 adet biber, kabak, domates veya patlıcan dolma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva
4.GÜN
Sahur: 3 dilim börek, çay
İftar: 8 adet ızgara köfte yarım porsiyon, yağsız pilav, 1 kase cacık, 1 porsiyon diyet muhallebi
5.GÜN
Sahur: 3 dilim börek, çay
İftar: Kıymalı ıspanak, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyva
6.GÜN
Sahur: Az yağlı pilav, kayısı komposto.
İftar: ½ tavuk (haşlama ya da ızgara olacak) 1 tabak haşlanmış patates, 1 porsiyon diyet sütlaç
7.GÜN
Sahur: Yumurtalı domatesli, biberli, az yağlı, patates salatası
İftar: 1 tabak lahana sarma, 1 kase yoğurt, ½ kilo meyve
merhabalarr.. bende bu kilolardan kurtulmak istiyorum az önce tartıldım ve 78.4 kiloyum tam tamına :18::18: bayrama kadar 70 olsam yeter boyum 1.71 1.72 okadar kötü durmuyor ama göbeğim aldı başını gidiyor
şimdi müslimi yicem ve pilates yapmaya başlıcam ve bugün 3 litre suyumu içicem.. akşama sahurdada kahvaltılık yemeye düşünüyorum..
Bende 57.5 im bugün itibari ile ve 53 olmak istiyorum en azından ramazanda kilo vermek istiyorum.Listeye alırsanız sevinirtim bu arada liste nerde?
Bende daha yeniyim hiç bişey bilmiyorum desem yeridir :78: listeye alınmak ne demek oluyo :26:
Bal da var ama içinde gerçi pek bi etkisini gördüğüm söylenemez ama kararsiz kalmıştım. Bana önerebiliceğiniz böyle bi kür var mı acaba ?bu arada bende listeye alınmak istiyorum
Kilonu ve adını yazıyorum tatlım yukarıya
Yukarı ilk kendi adımı paylastım ama pek okuyan yok kilolarını verenleri yazıyorum senide ekliyorum :)
Ramazanda diyete paylastıgın kilonu yazarsan listeye adını eklicem cnm :) Onun dısında sahurda ve iftarda yediklerini , sorularını buurda paylasabilirsin ,:)
kilonu belirtirsen listeye eklicem cnm :)
LÜTFEN AKTİF OLSUN BU KONU MOTİVASYON İÇİN.
bende araştırıyorum listeleri ender saraçınki çok pilav ağırlıklı ve pilav beni çok acıktırıyor.net karışık olmamalı menüler çok bağlı kalamasamda genelde uymaya dikkat ederim sanırım.
Diyet Yaparken Sahur Önemli
Sahur yapmadan oruç tutmak çok ve süratli bir şekilde yemek yeme posa yönünüden zengin yemeklerin tercih edilmemisi oruç tutanların daha sağlıksız şekilde ramazan ayını geçirmelerine neden olacaktır. Yapılması gereken ilk ve en kolay uygulama posa değeri yüksek besinler sebze ve meyveler tüketmektir.
Kilo Verme Adına Yanlışlar
İftarlara çorba türleriyle başlanıp on onbeş dakika ara verdikten sonra ana yemeğe geçmek daha sağlıklı bir beslenme olacaktır. Su tüketimi asla ihmal edilmemeli doğal meyve suları ve hoşşaf türleri sofralardan eksik edilmemeli. Spor olarak hafif egzeriz olarak yürüyüşler yapmak oldukça yararlı ağır sporlar ramazan ayında uygulanmamalı.
ben sporumu iftardan sonra yapmayı düşünüyorum zaten ramazan boyunca evden çıkmayı zor şartlar altında kalmadıkça düşünmüyorum bu sıcaklarda oruçlu oruçlu yürüyüş dayanılmaz..
Arkadaşlar lütfen kimse kusura bakmasın inanç Allah la kul arasında fakat diyet için oruç tutmayın direk dr.ları ben çok anlayamıyorum.oruç sağlığı elveren herkes için detoks bence.Yapılan her ibadette sağlık için.Konumuz bu değil elbette ama yazmadanda geçemedim.
beyse konumuza dönersek 2/3 gün zorlansakta ramazanda diyetin iyi gideceğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?