Ramazanda kilo verme

Oruçluyken spor yapılmamalı !
''Asla oruçluyken spor yapmayın çünkü aksi takdirde vücutta yıkım artar, kortisol yükselir, kaslar azalır, yağlar artar, kas gücünde yüzde 3-12 oranında azalma olur; yani spor yarardan çok zarar verir. İftardan iki saat sonra yapacağınız 30 dakikalık yürüyüş hem iyi hissettirir, hem de metabolizmanızın çalışmasını sağlar. ''

İftardan 2 saat sonra yarım saatlik yürüyüş yapabilirsiniz. İftar da önce çorba içip bi kaç dakika bekleyin, sonra günün yemeğinden ufak bi porsiyon yiyip sofradan kalkın.
2 saat sonra üzerine tarçın serpilmiş yoğurtlu meyve yiyebilirsiniz.
Bol bol su için
Sahurda haşlanmış yumurta, 3-5 hurma, bi adet meyve, biraz zeytin peynir, bi dilim ekmek yiyebilirsiniz.
Tarçınlı su hem tok tutar, hem kan şekerinizi düzenler.

Gercekten mi ? Harika

evet kahvaltıda menemen zeytin yumurta peynir v.s. hepsi bir arada değil tabi çalışıyorsan kepek ekmek arası zeytin peynir.
günde en az 2,5 lt.su
öğlen yemeğinde ekmek yemedim sebze varsa sebze et varsa et.makarna kızartma pilav bi çatal tadımlık ya da hiç .
akşam yemeğinde ypgurt ayran bi tabak yemek evde ne pişerse.
abur cubur yok akşam meyve ble canım istemedi .artık yeme düzenim bu şkilde .ekmek tatlı kızartma yok bol su gayet mutluyum.son 2kg sonra tadımlık herşeyden yiyebilirim.

bu bilgiyi ögrendiğim iyi oldu . spor yapmayi dusunuyordum . peki sağolun

Şekeri ve unlu mamülleri hayatından tamamen çıkar, 1 ay da 5 kilo garanti.

Yani ne sahurda ne iftarda ekmek, makarna, pilav, patates, şeker yok.

Spor çok zor. Zaten iftar yapman 21.30 u buluyor, eğer geç yatıyorsan belki pilates falan yaparsın..

İftar 20:00 da bitiyor bizde . Olabilkir aslinda . sağol

Zaten 16 saat ac kalma denen diye bir kilo verme yontemi var ama ben oruc zamani kilo vermeni onermem cunku susuz da kaliyorsun. Vucudu o kadar yormaya gerek yok. Ramazan donemi , en azindan kilo almamaya bak.

Edit: 12 yasinda misin?

Oruc , 8-9 kilo, ?!?!?

Son düzenleme:
çok süper yazmışsınız,doğru yıkım kortısol olayı,lakın yoğurt harıç

Sahurda hafif yersen kahvaltı yesilllik ceviz tavsiyemdir
Tatlıyi kesersen kilo vermemen imkansız
Ben zayıfım dahada zayıflıyorum ramazanda iftar-sahur arası az zaten acıkmiyosun bile ramazanda kilo alanlar karbonhidratı yutanlardir

Ben su tvde cikan dr ayca kaya ya sordum instagramdan
Iftardan once 1 saat yuruyus yapiyorum sorun olmaz dedi ben de bazen yapiyorum dedi
Pilates hareketleri de yapiyorum evde otururken kendimi yormadan yapiyorum

Kilo almamak icin de ayni mantik ekmek kizartma hamurisi tatli yemeyin
Tatli olarak hurma kayisi incir gibi kuru meyveleri sinirli tuketin bi iki tane ya da kiraz karpuz yiyin

Iftarda 1 kepce corba 1kase yemek ve salata yiyin
Pirinc pilavi makarna vs yemeyin

10 bardak su icin
Normal cayi az tukeyin yerine bitki caylari deneyin
Sahurda ekmek yemeyin 1dilim tam bugday ekmegi yiyin
Yesillik salatalik domates zeytin yumurta tarzi seyler tuketin

Ben gecen ramazanda 4 kiloya yakin verdim sudan degil yagdan gitti
Gayet te belliydi inceldigim

Tamamen yedigin seylere bagli bence zararli seyler yersen kilo veremezsin
1 saat yürüyüş sart bence hergun

çok süper yazmışsınız,doğru yıkım kortısol olayı,lakın yoğurt harıç
Aaa niye ki ? İftarla sahur arası ara öğün gibi yiyorum yoğurdu. Neden yanlış olduğunu düşündünüz ? Bi bilginiz varsa paylaşır mısınız. Yanlış yapıyorsam düzelteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…