• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Kilo Vermek Yada Kilomuzu Korumak İçin Neler Yapıyoruz Paylaşalım mı???

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cevreciler,-evcil-hayvanlar-icin-afisli-calisma-baslatti-20100708AY321444-01.jpg

bu ramazan benım de hedefım dort kılo vermek bence zor olamayacak esımın de vermesı gereken bı altı kılosu var el bırlıgıyıle vercez kılolarımızı sahurumuzu ıftarımızı ona gore yapıcaz ben ıftarda corba salata agırlıklı yemeyı planlıyorum pıdeyı kapıdan sokmıycz tabı sahurda da ohcanımadeysının planı cok guzel proteın agırlıklı beslenırsek rahat verrz :)))bu arada 58 kılouom yanı sımdılık :)

eskiden ramazan ayı daha erken iftar olduğundan daha avantajdı kılo verme açısında,ama şimdi kıtlık saatı çok uzun ve susuzlukda öle,diyetısyenın bana dediği almadığına şükret,ben 22 yaşına kadar çok yer alırdım,ama bir ramazan günü insnaları ızledım,kendımde dahıl,yıyoruz sonra ay uy çok rahatsızım deyip uzanıyoruz,sonra dedimki sanırm deliyiz,ner var bu kadar aç göz gibi yemeye,şükür bir daha öle yapmadım veee hep zayıflayıp çıktım,ama sonraları korku halını aldı ve hiç yememeye başladım,tabı çok rahatsızlık çektım,şimdi diyetısyenın dediğine uymaya çalışıyorum,daha az yıyorm onun listesınden,ama şükür hiçbir şey olmadan atlatıyorum,

arkadaslar bende dusuk kan sekeri var sizce ramazanda nasil beslenmeliyim fikri olan varmi 2 3 saat ac kalinca hemen bas donmesi ve titreme yasiyorum ...

haftada 3 gün balık yıorum diyetsyenlerin tavsiyesi
sahurdada ne buldıuysam mantı falan :D ama bunye olarak pek kılo almıorum
burada sporu ihmal etmıorum =))

arkadaslar bende dusuk kan sekeri var sizce ramazanda nasil beslenmeliyim fikri olan varmi 2 3 saat ac kalinca hemen bas donmesi ve titreme yasiyorum ...

kan sekerının dusmemesı ıcın protegın agırlıklı beslenmen lazım dıye bılıyorum bır meyve bıle yesen bu senın kan sekerını fırlatabılır bu yuzden yanında bır kase yagzs yogurt yıyıp dengelemelısn kan sekerını.sahurda sofranda domates salatalık peynır yogurt meyve ve kepek ya da cavdar ekmegı bulunmalı hamur ıslerınden uzak dur cunku kan sekerını daha cok yukseltır ve tok tutmaz ıkı saat sonra acıkırsn bolca posalı yıyecekler tuketmelısn

Anam bende geldim bu sayfaya:)
BEn her Ramazan mutlaka 5 kilo filan verirdim geçen sende dahil,ama bu sene çok sıcak 5 kilodan fazla ümid ediyorum kendimi:)
Kızlar kepekli ekmek tketelim,çorbayla açalım sahurdada çorba ve bol su içelim derim.
Ben açlığa alışkın olduğum için çok kolay olacak ama susuzlukla nasıl başedicem bilmiyorum:bbo:

ya kızlar ben akupunktur yaptırmaya karar verdim ramazanda.okul acılana kadar zayıflamak istiyorum ama nebilim aclığı bastırıyor ya acaba orucum tehlikeye girer mi ? yeride burası degil ama pek bilmiyorum forumu kullanmayı=(

ya kızlar ben akupunktur yaptırmaya karar verdim ramazanda.okul acılana kadar zayıflamak istiyorum ama nebilim aclığı bastırıyor ya acaba orucum tehlikeye girer mi ? yeride burası degil ama pek bilmiyorum forumu kullanmayı=(
bence orucun tehlikeye girmez, zaten sahuru da açlığımızı bastırmak için yapmıyor muyuz..hem Allah rızası için aç kalmanın ötesinde nefsimizi kırmak önemli, sadece midemize değil elimize, dilimize ruhumuza da oruç tutturmak önemli...

kızlar bende merak ediyorum ramazanda nasıl yapacağız açlık değilde susuzluk zor oluyor
ben günde2-3 litre su içen insanım iftar olunca suya kanamıyorum arka arkaya içiyorum sonra patlayacakmış gibi oluyorum
ama bu sene öyle yapmamayı ve çorba salata ile başlamayı düşünüyorum

kan sekerının dusmemesı ıcın protegın agırlıklı beslenmen lazım dıye bılıyorum bır meyve bıle yesen bu senın kan sekerını fırlatabılır bu yuzden yanında bır kase yagzs yogurt yıyıp dengelemelısn kan sekerını.sahurda sofranda domates salatalık peynır yogurt meyve ve kepek ya da cavdar ekmegı bulunmalı hamur ıslerınden uzak dur cunku kan sekerını daha cok yukseltır ve tok tutmaz ıkı saat sonra hihoyyyt
tesekkur ederim canim xxx

Beni de aranıza alın,artık sıkı takipçisiyim bu topiğin.
enim elimde diyetisyenimden aldığım bir ramazan
listesi vardı ama şu an yanımda değil.Onu yazarım
elime geçince.İnş biraz kioo veririz de bayramda şıkır
şıkır gezeriz.Ayy bir de bu sene tatili bayramdan sonraya aldım,
nooooluuur biraz veriiim:Saruboceq:

Ben de bu ramazanda kilo vermek istiyorum. Tatildeyim derken kilo aldım. Moralim çok bozuluyor. :S Hedefim ramazanda 5 kilo vermek ama 4 e de razıyım :D Ramazandan sonra da kilo vermek istiyorum. Beş kg falan da ramazandan sonraki iki-üç ayda versem de olur. On kilo vereyim de 2011e girmeden. :) Ama ramazandayken hep iftarda yemeğe saldırıyorum resmen. :( bilmiyorumkismile

ben önceden tutacağımı söylemiştim. 4 gün tuttum sonra misafirim geldi yatılı ara verdim bugün tekrar başladım..
o 4 gün türkiyede sıcaklıkların tavan yaptığı günlerdi..açlık bir yana sususluk zor oluyor ama inanın o kadar zor değil..zaman geçiyor sadece düşünmemek lazım ve ne için oruç tuttuğumuzu düşününce su mu gelmiyor aklınıza..iftardada yarım litrelik bardağı içerek başlıyordum zaten sadece çorba ve biraz salataya yer kalıyordu.
1.5 saat sonra meyve,1 saat sonra maden suyu gibi şeylerle geçiştirdim çok rahat ettim yaa..ben çok zor kilo veriririm o yüzden en fazla 3 kilo veririm diyorum.

sahur

1 adet tost(40 gr kaşar)
1 bardak süt light
2 porsiyon meyve

iftar
1-2 bardak su
2 kepçe çorba
160 gr tavuk/balık ya da 120 gr et
salata
2 dil.ekmek
1 kase light yoğurt

aralarda
2 porsiyon meyve
1 galeta

Kızlar gr lar özellikle önemli.Ben diyetisyenimle
3 ayda 15 kilo vermiştim.Amaaa:kedi:kendi
iradesiliğimle 1 senede 10 kg geri aldım.İnş hedefim
:kahve: ramazanda epey bir kilo vermek

sahur

1 adet tost(40 gr kaşar)
1 bardak süt light
2 porsiyon meyve

iftar
1-2 bardak su
2 kepçe çorba
160 gr tavuk/balık ya da 120 gr et
salata
2 dil.ekmek
1 kase light yoğurt

aralarda
2 porsiyon meyve
1 galeta

Kızlar gr lar özellikle önemli.Ben diyetisyenimle
3 ayda 15 kilo vermiştim.Amaaa:kedi:kendi
iradesiliğimle 1 senede 10 kg geri aldım.İnş hedefim
:kahve: ramazanda epey bir kilo vermek

canım cok saol paylasım ıcın not ettım :)

çok süper ve hafif bir menü..protein ağırlıklı beslenin bence özellikle sahurda..çok tok tutuyor.karbonhidrat yediğimizde o anlık çatlayacak gibi oluyoruz ama gündüz hem çok susatıyor hemde acıktırıyor kilolarda cabası

canım cok saol paylasım ıcın not ettım :)

Rica ederim canım,menüye uymaya çalışalım inş kilolarımızı
not ederiz ilerde.Konunun başlarını okudum sırf çorbayla iftar
yapanlar ve çok az yiyenler vardı.hatta kilo aldık yazıyorlardı.
Diyetisyen tecrübemden sonra valla bu diyet olayında kitap
yazarım desem yeridir sempatiksalakcinni Şaka bir yana amaç
karbanhidratları azaltıp yoğun protein ağırlıklı beslenmek.ÇÜnkü
hiçbirşey yemeyip aç kaldığınızda kasları eritiyor bir süre sonra
vücut ve sarkık çökmüş bir halde kilolarınız gidiyor.protein
:kahve:gerçekten çok önemli

kesinlikle katılıcaam =)
bişi sorucam ama,akşam 6dan 7den sonra yemek yediğimizde kilo alıyoruz ya..eki iftar 6dan sonra sahur gece yapıcaz..nasıl kilo vericez?

Back
X