Ramazanda yemek :/

Ben ortagimizin hanimina sordum yeter dedi esim beni cok uzudu biliyorum biraz hata bende var ama bilemedim yetmez diye halen uzuliyorum kendimi ispatlamak istiyorum
Yarin mercimek corbasi
Karniyarik 8 adet
Pilav
Yolasam az olurmu gene
Sen o karniyarigi 50 ye çıkar

Şaka gibisin ya

Peki bunun değişmesi için biz ne yapıyoruz?
Bakın bu konuda eşi korunmuyorsa konu sahibi korunsun.
Kızı varmış sizce böyle bir anne o çocuğu nasıl yetiştirecek?
Konu sahibi eşinin tavrına takılmamış bile yaptığı yemeğin beğenilmemesine takılmış.
Kadınlar olarak gücümüzün farkına varabilsek keşke. Konu sahibinin eşini de bir anne yetiştirdi maalesef.

diyetisyen gibi yazmışsınız

sporcusunuz sanırım

15 yaşında tanışmış 17 de kaçmış şimdi 20 yaşında ve Karniyarik pisiriyor

Bokeyl yine konuyu darma duman ettin bence.ya dine bagliyorsun ya siyasete.sadece bdv de değil de siyaset bölümünde görmek isterim seni.

Konu sahibi kuzum sen kaç yasindasin?
ama hocam söyler misiniz din ve siyaset hayatımızın neredeyse her tarafını kaplamıyor mu? bunların etkilerini hesaba katmadan nasıl çözüme ulaşabiliriz?
hele ki din, kültürümüzün temel belirleyicisi değil mi?

allahım sen böyle insanlara akıl fikir ver. eşinde çok ağır konuşmuş. bu yemek kime yeter ne demek yahu?

Eşiniz çok yemeye meraklıysa dışarıdan bişeyler söeseymiş,pide kebap vs.Dükkandakilere hava atacağım diye hamile halinizle sizi ezmeye hakkı yok.HEm çocuğunu doğurun,hem hakaretini işitin oh ne ala memleket.Az yesin de ortağıyla kendine bir hizmetçi tutsun.Eşiniz nereli bilmiyorum ama tam konyalı erkek zihniyeti,yaşadığım şehirden dolayı söylüyorum.Lütfen konyalı arkadaşlar alınmasın,bayanları değil ama erkeklerinin yüzde 80 i bu zihniyette.Kadınlar bile erkeklere yemeğin daha iyisini ve fazlasını ayırır ama erkekler yesin diye.Hah (!) diyorum onlara da yedirip başınıza çıkarın önce dövsünler,sonra ezsinler,sonra da ananızın evine yollasınlar,devam edin diyorum!!!

Ben ortagimizin hanimina sordum yeter dedi esim beni cok uzudu biliyorum biraz hata bende var ama bilemedim yetmez diye halen uzuliyorum kendimi ispatlamak istiyorum
Yarin mercimek corbasi
Karniyarik 8 adet
Pilav
Yolasam az olurmu gene
Hamile halinizle onca insana yemek yapmışsınız,az mı geldi,yanına takviye alsalarmış bir yerden,illaki sizi kırmakmı gerekiyordu. Böyle terbiyesizlik olmaz. Teşekkür edeceklerine birde çocuk azarlar gibi azarlıyorlar.
Ben sizin yerinizde olsam,yemek yapmam böyle kıymet bilmeyene ama illaki yapacağım,mecburum diyorsanız,karniyarık yerine oturtma yapın ,daha fazla olur,birer tane az gelecek muhtemelen yine size laf edecekler. Elinizdeki kıymayla,biraz fazla patlıcan ekleyerek yapabilirsiniz,patateste ekleyebilirsiniz,bereketli olur.
Allah kolaylık versin ne diyim.

Konu sahibi madem bu yemek işini kafaya taktın fırında patates tavuk, kuru fasulye falan yaparsan bol olur yemeklerin.
Fakat her gün o kadar kişiye yemek yapmak çok zor olur iftarda evlerine gitmiyor mu bu insanlar?

eşine çok kızdım ortağına daha çok.böyle şey olur mu yaa?!...eğer mecbur kalırsan basit ve bereketli yemekler yap.mesela eeenn kolayı patates yemeğidir doğra patatesleri pişir gitsin kıymet bilmeyenlere ne uğraşıyorsun taze fasulye hem de zahmetli ayıklaması,ya da nohut falan.yanına bi tencere tarhana vy paket çorba yaparsın 2 paketten,makarna bol bereketli ve kolay bir de yoğurt alsınlar tamamdır.sen de eşine söyle o ortağı beğenmiyorsa dışarıda yesin.insan bunu söyleyeceğine gider iki pide yaptırır çalışanlarına hem sevap hem kolay.

Eşinin ortagına noluyor acaba dış kapının dış mandalı? Onun eşi yapsın öyleyse yemekleri. Hatta madem öyle bi kadın alsınlar işe yemekleri o yapsın. Eşin de tam nankörmüş kusura bakma böylesine iyilik de yaramaz

ahh oruç tutup midemizi tutuyoruzda bide dilimizi tutabilsek, niye oruluyken benim nazım çekilmeli düşüncesinde bazı tipikler, sanki benim için tutuyor, herkes kendi boynunun borcu olduğu için tutuyor... neyse ayıp etmişler !!!
yemeğe gelince, yapamadığında ağlama eşine söyle çok biliyorsa yapsın.
iki kişilik yapıyorsan ölçüleri ona oranla arttırın, tabi o çok yiyeni 2 kişi hesap edin :)) hamilesin ocağın başında çok beklemeyeceğin yemekler tavsiye ederim.

çorbaların çoğunu biliyorsunuzdur.

pilav, makarnayı, bulgur pilavı, mantı ,erişte, kabak-biber dolma olarak çeşitlendirebilirsiniz. pilavı garnitürlü yada mantarlı, makarnayı tavuklu yada soslu, burgur pilavını sebzeli ... vs... olarak güzelleştirebilirsiniz.
(pilava 1 kg pirince 250gr yağ konur genelde ve 10 kişi için 1 kg pirinç kullanılır, etlerde de kişi başı 70- 100 gr arası hesaplanır))

yemekler
kolay musakka , kıymalı patates, fırında sebzeli tavuk, fırında sebzeli köfte (sebzeler iri doğranmış),
bakliyat türleri bunlar olabilir.

salata çeşitlerini zaten biliyorsunuzdur, yoğurtlu salatalar ramazanda daha bi iyi gidiyor.

tatlı isteniyorsa, en pratiklerin uygulayın net den bulup

Allah kolaylık versin :)

burada din ve siyaset içeren yorum yapmak yasak.

Eşiniz ve ortağı hakkında bir şey demek istemiyorum, çok sinirlendim.
İlla kendimi ispat edeceğim diyorsanız alın bütün bir tavuk ve fırın poşeti soslayın poşete koyun, yanına da bol miktarda patates, domates, biber doğrayın fırına atın. Yanına da mercimek çorbası, pilav ve yoğurt yollayın herkese fazla fazla yeter.

Denecek çok şey var aslında ama fikrinizin değişmeyeceği aşikar, sonuçta hepimiz kendi seçimlerimizi yaşıyoruz.

Allah adama akıl fikirde vermiş dinden bakarsan
Düşünebilme, karar verebilme yetisi vermiş
Kasıtlı olarak okutulmamış, cahil tabir edilen komşum 5 çocuğuyla boşamış kocasını dövüyor diye
Memleket adı zikretmek istemiyorum ama gün görmemiş yani kuralların jelatinden çıkma olduğu bir köyden İstanbul'a gelmiş. Ben bu kadınla tanışalı iki yıl oldu, hayranlıkla bakıyorum ona inan. Biraz muhakeme lazım yani, böyle gelmiş, böyle işlenmiş diye her şeyi sineye çekmek olmaz

Ben 21 yasindayim yeni evlihim 2e dairelik bi sitede oturuyorum yemek yapmak evlendiktensonra. Basladi benim benim icinde bekarken bi bardak yikamislihim yoktu herkes yemege gelmek istedi binadakiler 22 daire caya geldi buldugum tum tarifleri yaptim iyi kotu cesit cok oldu gozleri doydu :) sende oyle yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…