Randevu alamama sorunsalı

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Lütfen koronacılar ben neleri erteledimciler gelmesin. Dişimde apse olduğundan dolayı dişciye gitmem gerekiyor ama iki haftadır randevu alamıyorum randevu yok çünkü. Aile hekimimde şehir dışına kayıtlı nolucak böyle illa hastanenin aciline mi gidip oradan yönlendirilmem mi gerekiyor :110: Şu korona yüzünden tüm hayatım aksadı resmen.
-----
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim gerekli bilgilendirmeyi aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hastane aciline gidince dişçiye yönlendireceklerini sanmıyorum, antibiyotik iltihap kurutucu verip yollayacaklardır.
Ve gelmeyin demişsiniz ama dişiler şuanda çok tehlikeli. Hem kendinizi hem dişçiyi riske atmaya gerek yok. Bilemiyorum yani siz bilirsiniz.

Hastane aciline gidince dişçiye yönlendireceklerini sanmıyorum, antibiyotik iltihap kurutucu verip yollayacaklardır.
Ve gelmeyin demişsiniz ama dişiler şuanda çok tehlikeli. Hem kendinizi hem dişçiyi riske atmaya gerek yok. Bilemiyorum yani siz bilirsiniz.
Napayım ufacık şey disciye gidememekten kocaman oldu ve ağrıyor.

Nerede ikamet ediyorsunuz, ona göre öneride bulunayım o zaman?
Ankaradayım
Eczacıyı ararsanız size normalde reçetesiz antibiyotik vermezler ama yardımcı olabilir. Augmentin 1 gr tablet verir sabah akşam kullanırsınız, hafta içi diş poliklinikleri var, arayıp haber vererek randevu vs ayarlayabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Tesekkür ederim eczaneye gideyim pazartesi ilk iş.

Eczaneye mi danışsanız acaba anlarlar mı bilmiyorum ama en azından acıyı, ağrıyı geçirecek geçici bi çare bulabilirler
Bilmiyorum ki anlarlar mı diş için envai çeşit ilaç var çünkü en son basit bir damla icin sormustum günde kac defa kullanmaliyim diye siz ezbere aldiginiz icin biz bir sey diyemeyiz demişti :110:

Lütfen koronacılar ben neleri erteledimciler gelmesin. Dişimde apse olduğundan dolayı dişciye gitmem gerekiyor ama iki haftadır randevu alamıyorum randevu yok çünkü. Aile hekimimde şehir dışına kayıtlı nolucak böyle illa hastanenin aciline mi gidip oradan yönlendirilmem mi gerekiyor :110: Şu korona yüzünden tüm hayatım aksadı resmen.
Kuzum bizim birşey söylememize gerek yok ki zaten özel discileri bile kapadi ofislerini ..en çok risk altındaki meslekler arasindalar çünkü .Sadece takip ettikleri kişilere mudehale ediyorlar. Acilden giriş yaptığında sana yapılacak olan antibiyotik tedavisine baslatilman olacaktır.Zaten bu da gerekli bir tedavi ...ama dişe dokunmazlar.Daha önce dis tedavisi olduğun özel muayehanesi olan kimse yok mu arayip sorsan bir

Ankaradayım

Tesekkür ederim eczaneye gideyim pazartesi ilk iş.
Ben İstanbulda oturuyorsunuz sanıyordum. Ama sistem Ankarada da aynıdır herhalde.
Bazı ağız ve diş sağlığı merkezleri sabah 7'de randevusuz hastalara randevu veriyorlar.
Ve belirli ağız ve diş sağlığı merkezleri mesai bitiminden sonra yani 17.00'den itibaren nöbetçi dişçi bulunduruyorlar. Hepsi değil, belirli merkezlerde acil bölümü var. O yüzden arayıp bulmalısınız. Onlar dişinize bakıp size uygun antibiyotiği yazacaklardır.
Ayrıca dişten çok çekmiş biri olarak majezik ağrı kesicisini tavsiye ederim. Tabi bunu mutlaka bir eczaneye danışın. Ya da evinizde karanfil varsa onu ezip ağrıyan dişinizin oraya koyarsanız ağrınızın dindiğini göreceksiniz.

Kuzum bizim birşey söylememize gerek yok ki zaten özel discileri bile kapadi ofislerini ..en çok risk altındaki meslekler arasindalar çünkü .Sadece takip ettikleri kişilere mudehale ediyorlar. Acilden giriş yaptığında sana yapılacak olan antibiyotik tedavisine baslatilman olacaktır.Zaten bu da gerekli bir tedavi ...ama dişe dokunmazlar.Daha önce dis tedavisi olduğun özel muayehanesi olan kimse yok mu arayip sorsan bir
Evet baya risk altındalar onların isi zor.zaten antibiyotik ve agri kesici verseler bile en azindan mayisa kadaf idare eder.

Ben İstanbulda oturuyorsunuz sanıyordum. Ama sistem Ankarada da aynıdır herhalde.
Bazı ağız ve diş sağlığı merkezleri sabah 7'de randevusuz hastalara randevu veriyorlar.
Ve belirli ağız ve diş sağlığı merkezleri mesai bitiminden sonra yani 17.00'den itibaren nöbetçi dişçi bulunduruyorlar. Hepsi değil, belirli merkezlerde acil bölümü var. O yüzden arayıp bulmalısınız. Onlar dişinize bakıp size uygun antibiyotiği yazacaklardır.
Ayrıca dişten çok çekmiş biri olarak majezik ağrı kesicisini tavsiye ederim. Tabi bunu mutlaka bir eczaneye danışın. Ya da evinizde karanfil varsa onu ezip ağrıyan dişinizin oraya koyarsanız ağrınızın dindiğini göreceksiniz.
Ağrıyan dişim değil apse yani şişlik majezik var evde atayim bari tesekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Ya her diş hastanesinin acil bölümü oluyor mu ?(dişçi fobim olduğu için çok nadir gitmisimdir o yüzden soruyorum)Bir de virüsen dolayı hepsi açık olur mu ki yoksa belli başlı olanlar mı açık olur
Öncelikle geçmiş olsun.. Benimde virüsten 1 hafta sonrası için randevum vardı kanal yapılacakti gitmedim şimdi ise ağrı başladı . Dişci fobiniz için 75.yil da Gülseren hanıma gidin öneri üzerine geldim deyin ne fobi bırakacak sizde ne bisey. 75.yil hastanesini arayın durumunuzu anlatın onlar gelin derlerse giderseniz randevusuz olarak. Şuan randevu verilmiyor kimseye zaten diye biliyorum

Ağrıyan dişim değil apse yani şişlik majezik var evde atayim bari tesekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Zaten şu an gidebilsende antibiyotik yazarlar direk apseli diş için bir işlem yapılmaz. Siz eczaneden bir şekilde antibiyotik almalısınız reçetesiz verilmiyor ancak belki şu durumlardan dolayı yardımcı olurlar. Antibiyotik ve ağrı kesici verilirse idare edebilirsiniz benimde apsem vardı ıkı hafta kullanmama rağmen çok geçmemişti artık uyuşturup işlem yapmıştı doktorum tabi azdı iltihap artık ama ona rağmen acılıydı

Back
X