Rapor için aşılama şart mı?

ruyacn

◕‿◕✿ ♥♥♥ ◕‿◕✿ ♥♥♥ ◕‿◕✿ ♥♥♥ ◕‿◕✿ ♥♥♥
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
2.232
751
198
Kızlar internette pek bilgi bulamadım tüp bebek de devletten yararlanmak için öncesinde aşılama yaptırmış olmak mı gerekiyor birde aşılamayı üniversite hastaneleri yapıyor mu bi bilen cevap versin lütfen :(

Kızlar internette pek bilgi bulamadım tüp bebek de devletten yararlanmak için öncesinde aşılama yaptırmış olmak mı gerekiyor birde aşılamayı üniversite hastaneleri yapıyor mu bi bilen cevap versin lütfen :(

Canim yanlis bilmiyorsam ciftlere bazi tetkikler yapildiktan sonra karar veriyorlar.ama genelde 3 asilama yapildigini duydum asilamalardan sonuc alinamazsa heyet raporu cikiyor.universite hastanelerinden alinabiliyor

Mira az önce cevap yazdığın konuyu okuyordum inan çok sevindim bebişine Allah bağışlasın peki şey sorucam devlette aşılama yapılıyor mu bununla ilgili bişey biliyor musun birde sen nerde yaptırdın tüp bebeği nası bi süreçten geçtin çok soru sordum ama inan ki bu konuda pek bilgim yok

Mira az önce cevap yazdığın konuyu okuyordum inan çok sevindim bebişine Allah bağışlasın peki şey sorucam devlette aşılama yapılıyor mu bununla ilgili bişey biliyor musun birde sen nerde yaptırdın tüp bebeği nası bi süreçten geçtin çok soru sordum ama inan ki bu konuda pek bilgim yok

Canim direk tup bebek yaptirdik biz kayseri acibademde.yumurtlama icin igne ve ilaclarla basladik,sonra catlatma ignesi vuruldum ve anestezi ile yumurtalarim toplandi ayni gun icinde dollenme gerceklesti 3 gun sonra da transferimiz yapildi.iyi dileklerin icin tesekkur ederim,insALLAH sende kavusursun

İnşallah miracım peki bu iğneler falan nasıl yapılıyor kendin mi yaptın sen, yumurta toplama işlemi ağrılı bi işlem mi ben biraz korkuyorum açıkcası birde ne kadara mal oldu size :rolleyes:

Canim asilama esinin sperm sayisi 5milyonun uzerinde olursa gerek duyuluyor ve seninde tuplerinde ve yumurta rezervinde sorun yoksa asilama ustiyorlar tup bebekten once devlette yapiyo asilamayi ignelere gelince kolay oluyo kendine igne yapmak cilt alti oldugu icin opuda kolay yani yumurta toplama aklina takilan bisey olursa sor cvp veririm

İnşallah miracım peki bu iğneler falan nasıl yapılıyor kendin mi yaptın sen, yumurta toplama işlemi ağrılı bi işlem mi ben biraz korkuyorum açıkcası birde ne kadara mal oldu size :rolleyes:

Canim ben gobek cevresine yaptim ilk basta korktum kendime igne yapma fikri garip gelmisti ama inan hicbi zorlugu yok.opu yani yumurta toplama islemini anestezi altinda yapiyorlar.agrim sancim olmadi dersem yalan soylerim fakat dayanilmayacak gibi bi agri degildi.zaten agrin olursa diye agri kesici veriyorlar ama ben hic icmedim.transfer ucreti 4250 ilaclar toplamda 900 tuttu.toplamda 5100 tuttu ama bizim raporumuz yoktu ve ozel hastanede yaptirdik sen rapor alirsan daha uygun yaptirirsin

Sağol canım bilen birini bulmuşken soruyım hemen peki nelere 1)devlette aşılama yaptırmak istesek sadece ilaç parası mı ödüyoruz
2)tüp bebeği ve aşılamayı devlette yaptırmak istersek bunların öncesinde yapmamız gereken şeyler var mı
3) bu yumurta toplama işlemi anestezi altında mı oluyor sonrasında ağrı sızı oluyor mu birde son sorum o iğneler acıtmıyo mu yaaa göbekten olunca çok soru sordum ama bilgi edinmem lazım :(

Sağol canım bilen birini bulmuşken soruyım hemen peki nelere 1)devlette aşılama yaptırmak istesek sadece ilaç parası mı ödüyoruz
2)tüp bebeği ve aşılamayı devlette yaptırmak istersek bunların öncesinde yapmamız gereken şeyler var mı
3) bu yumurta toplama işlemi anestezi altında mı oluyor sonrasında ağrı sızı oluyor mu birde son sorum o iğneler acıtmıyo mu yaaa göbekten olunca çok soru sordum ama bilgi edinmem lazım :(

Canim fiyatlar konusunda bi bilgim yok.ignelere gelince o kdr inceki agri sizi olmuyor.

Aslında eşim aşılama istemiyor direk tüp bebek yaptıralım diyor eğer devletten yararlanmak istersek 1 daha beklememiz lazım hem yaşım gereği hem de evliliğin 3 seneyi doldurmuş olması lazımmış bizim daha 2 sene 2 ay oldu aşılamada yaptırabiliriz eşiminde sperm sayısı morfoloji falan çok iyi bendede bi sıkıntı yok ama işte eşim aşılama yaptırıcağımıza tüp bebek yaptırırız diyo sence aşılama yaptırmak mı mantıklı tüp bebek mi mantıklı kafam karıştı birde devletten yararlanarak yaptırınca tüp bebek hakkı kaç tane acaba bir bilen varsa yazabilir mi

Cnm asilama yaptirmadim ama cuzzi bir miktar para sanirim aliniyo cunku tup bebek yaptirdim ben 410 tl aldilar hastane opu anastesi altinda yapiliyo benim hic agrim olmadi toplamadan sonra ignelerde gobet altindan iki parmak asagi yapiliyo yagli bolge oldugu icin acimiyo igneden benden cok korkan olmasin ben bile yaptim yani devlette yaptirmak istersende rapor icin adetli ve adetsiz muyane hsg kan tahlili yumurta rezervin icin test esinden sperm testi ve kan testi birde nufus kayit ornegi istiyorlar iki kadin resmi ve ssk dan 900 gunu doldurdugunu gisteren internetten cikti aliyorsun aslina bakarsan bir ayda tamamlarsin ben calistigim icin ikibucuk ayda bunlari topladim

Aslında eşim aşılama istemiyor direk tüp bebek yaptıralım diyor eğer devletten yararlanmak istersek 1 daha beklememiz lazım hem yaşım gereği hem de evliliğin 3 seneyi doldurmuş olması lazımmış bizim daha 2 sene 2 ay oldu aşılamada yaptırabiliriz eşiminde sperm sayısı morfoloji falan çok iyi bendede bi sıkıntı yok ama işte eşim aşılama yaptırıcağımıza tüp bebek yaptırırız diyo sence aşılama yaptırmak mı mantıklı tüp bebek mi mantıklı kafam karıştı birde devletten yararlanarak yaptırınca tüp bebek hakkı kaç tane acaba bir bilen varsa yazabilir mi

Canim devlette tup bebek yaptirmak istiyorsan 3 kez asilama yaptirmis ve sonuc alamamis olman lazim.yanlis bilmiyorsam devletin tup bebek destegi 3.

Tup bebek tutmadi cnm ikinciyi denicez subat gibi ben rapor cikardim ve ist semiha sakirde yaptirdim ilaclarda900 tl tuttu

Back
X