Rapor için aşılama şart mı?

Tup bebek tutmadi cnm ikinciyi denicez subat gibi ben rapor cikardim ve ist semiha sakirde yaptirdim ilaclarda900 tl tuttu
Aşılama denenmeden tüp bebek yaptırılıyo mu devlette canım

SON SAĞLIKTA UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

2.4.4.İ-1 - İnvitro fertilizasyon (IVF)
(1) Evli olmakla birlikte eşlerden herhangi birinin evlat edinilmiş çocukları hariç soy bağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması koşuluyla; genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla iki deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Kurumca karşılanır.
a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
b) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
c) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli/protokollü olması,
ç) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
d) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.
(2) IVF tedavisine başlanan kadının IVF uygulama tarihinde (embriyo transferinin yapıldığı tarih) 40 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller Kurumca karşılanmaz. Ancak kadının 40 yaşından gün aldığı tarihten önce düzenlenmiş geçerli sağlık raporunun bulunması ve rapor tarihinden itibaren 30 gün içinde embriyo transferinin gerçekleştirilmiş olması durumunda, IVF tedavisine ilişkin sağlık hizmetleri Kurumca karşılanır.
(3) Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.
(4) IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığın bulunmadığının IVF tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi yeterlidir.
2.4.4.İ-1-1 - IVF endikasyonları
1) Erkek faktörü: Üro-androlojik tedaviye rağmen, en az 15 gün aralarla yapılan üç ayrı spermiyogramın hepsinde total progresif motil sperm sayısının 5 milyondan az olduğu oligoastenospermi olguları ile azoospermi olguları. Ancak; normal yoldan ejekülat- sperm elde edilemeyen bir hastalığın olduğunun ilgili uzman hekim raporu ile belgelenmesi halinde spermiyogram sonucu aranmaz.
2) Kadın faktörü:
a) Tubal faktör: Primer silier diskinezi-Kartegener Sendromu varlığı, laparoskopi ile onaylanmış bilateral tam tubal tıkanıklık saptanan (ağır distal tubal hastalık, bilateral organik proksimal tubal tıkanıklık, bilateral tubal tıkanıklık veya tüp yokluğu olan) olgular, ağır pelvik yapışıklık belirlenen veya tubal cerrahi (laparoskopi veya açık cerrahi ile) sonrasında gebe kalamayan olgular.
b) Endometriyozis: Hafif ve orta derece endometriozis, ileri evre (evre 3-4) endometriozis.
c) Hormonal -ovulatuar bozukluklar: DSÖ Grup I-II hastalarda anovulasyonda standart tedaviye yanıtsız olgular.
3) Açıklanamayan infertilite: Hem erkek, hem de kadının tetkiklerinin normal olmasına ve gonadotropinlerle en az iki deneme OI+IUI uygulanmasına rağmen evlilik tarihinden itibaren 3 yıl veya daha uzun süreli gebe kalamama hali.
4) Diğer endikasyonlar: Kötü ovaryan yanıtlı veya düşük ovaryan rezervli olgular.

canım doktorun vereceği karara bağlı tüp bebek dışında şansınız yoksa aşılamaya falan bakmazlar diğer şartları taşıdığın taktirde devler ödeme yapıyor. allah yardımcınız olsun en kısa zamanda kucağınıza alırsınız inşallah :)

Sevgili üyemiz,
Konu açarken konu başlığı konu içeriğini yansıtmalıdır.
Bu nedenle başlık düzenlenmiştir.

yazin rapor cikartmistim 2 igneli aşılama şartı vardi. simdi tekrar rapor cikarticam 2017 itibari ile sartlarda degisiklik var mi?

Mrb canim yazını okudum bende rapor çıkarmak ıstiyorum işlemleri bitirdim gittik zeynep kamil bu kwzde yaptığım iki asilama kabul etmedi ıgneli olması gerekiyor mus bnde klomen ve çatlama iğnesi ile olmuştum asila Ma Lütfi da sen ne yaptim peki cikardin mi tekrar raporu ve ilk rapor ıgneli asilma raporu mu verip cikardin peki ya deli olcam olmuyo asilama yapmışız olsa niye tüp bebeğe gelelim allahım asilams ne fark eder xamdn kaybi demişti bize 5asimkz geciyo bilgim varsa canım lütfen cevap yaz lütfen

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun rapor şartları konusunda 2017 haziran ayı şartları neler yapanlar yazın lütfen ıgneli asila ma sart mj klomen çatlama iğnesi olmuyo mu tapan varmı
Ve ıgneli asilama iyi mi hamile olan varmı lütfen paylasalim

evet cnm 2 iğneli aşılama şartı var, klomenle olani kabul etmiyorlar. ama bazi istisnai durumlarda aşılama şartı kalkiyor sanırım 35 yaş üstü olan bayanlarda ve esimin sperm sayisi cok düşük olanlarda vs

Eee 37 yasinda olcam canım kabul etmedi

Evet dedim ama kimlikte yaziyo 1982 ama 80 aslında
malesef kimliğe bakıldığı icin kimlik yaşını baz alırlar sanirim kimlik yaşına göre 35i doldurduktan sonra aşılama şartı kalkar. istersen devlet hastanesine git formaliteden yaptir aşilamalarini hem belli mi olur belki onunla hamile kalirsin

Iki kez yaptım negatif klomen ve2 çatlama iğnesi olmadi geçen gün doktor dedi iki ıgneli hakkın daha var yapsam mi2 acaba onun farki varmı digerin den bugün adet oldum 3 gun gecikti sancı öldürdü igne yaptım da geçti kanamam çok az ama geçen ay coktu bakalım pazartesi doktora gidevem5 Lütfi kirdar sabiha sahir de rapor için oraya da gidecem olmazsa ıgneli asilama yapcam başka carem yok özel maddi durumun olsa hmn bahceci yapcayapacam

aşılama tüp bebege göre daha basit bi işlem oldugu icin devlet ya da özel fark etmez. aşılamani raporla yaparlar ilaclari uyguna alirsin o yüzden devlette dene bakalim hem belki igneli aşılama ile tutar sonucta iğne tedavisi klomenden daha etkili

Hiç yaptin mi canım ıgneli asilama da rapor um yokki
Hem gerek yok rapor devlet yapiyo da ilaç ödemiyor malesef asilama yazdığı iğneleri onlarda nw kadar gider acaba cok pahalı imis igne ler kaç gun vuruluyor
Benim yumurtalarım gelişiyo aslında ama hamile kalamiyorum sepepsebep bile demiyo lar nedeni bulunuyor bu daha kötü

ben 3 kere iğneli aşılama denedim. ilk asilamada rapor otomatik çıkıyor yani sistemde ilaclari sgkli olarak alabiliyorsun. benim ilk denemede doktor hakkin var diyerek 3 kutu gonal f aldirdi o sekilde normalden cok daha uyguna geliyor ve 3 deneme icinde o 3 kutu ilaci kullandim yetti. ilaclar pahali ama dedigim gibi ilk seferki aşılama da ilaclarin büyük kismini devlet karsiliyor uyguna geliyor. ben 2 sene önce almıştım unuttum o yuzden fiyati

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…