• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rapor vermek istememek büyük bir dert mi

Ben sadece islerimi halletmek istiyorum her şeyim hazir ancak iznim yok yedi günlük iznim kına ve düğünume bile yetmiyor çünkü biri bir hafta sonu biri bir hafta sonu sadece cozum önerisi istiyorum mantıklı bir öneri
Özel sektörde çalışan binlerce insan gayet de evleniyor kısıtlı izinleriyle. Bi sen mi evlenemiyosun? Üstelik 7 günlük evlilik iznin de varmış. 25 ne demek yahu çok abartı

Yani 25 gün çalışmayacaksin, ama sgk'dan bir aylik memur maaşını kesintisiz alacaksın, öyle mi?
Bunun senden cikmayacagina inanıyorsan al. Ama kul hakkına girer, belki de sen olmadığın için tüm iş yükü sırtına binen bir iş arkadasinin bedduası tutar , yeni işe başladıktan sonra merdivenden duser , 25 gün rapor almak zorunda kalırsın. Vallahi ben böyle düşünüyorum her zaman. Kendi hayatımda da ne zaman bir uyanıklık yapmaya kalksam hep sonrasından pişman olmuşumdur. Bence değmez.
Kimse evliliğin en cicim aylarını kocasından ayrı geçirmek istemez ama iş bu... En kötü ücretsiz izin almaya çalış ama sakın bunu yapma

Ekleme*Kim diyor rapor alınca maaş kesiliyor diye? Ptt'den o para geri yatıyor. 3 günden uzun süren raporlarda. Bir kere ben de almıştım, 75 lira yatirmislardi günlük,ki kaç sene önce.
Covid olduğumda 12 günlük raporuma 1200 TL ücret kesildi
covid oldugunuzda kesilen parayı almak için edevlete ibaninizi güncelleyin,bir haftaya kalmaz yatar paranız. Öyle şey olmaz

Son düzenleme:
25 gün sonra tayininizin çıkacağının bir garantisi var mı peki? Gene olmadı derlerse ne yapacaksınız. Ben ipleri sağlam kazığa bağlamadan hiç girişmezdim düğün işine. Önce tayini halleder sonra ayarlardım. Siz sözlerine güvenmişsiniz ama durum ortada. Beni bu durumda en çok geren şey gene tayinin ertelenmesi olurdu.

hayir bi de dugunde ne oluyor.ben cuma calistim cumartesi dugunum vardi .oncesinde ne gerekiyor 25 gunluk ? dumduz o gun yetmiyor mu
Ailem başka şehirdeydi. Cumartesi ailemin yanına gittim salı günü kınam oldu. Çarşamba geri döndüm. Perşembe cuma iş. Pazar düğün 😂 3 gün yıllık izin kullandım sadece

Ailem başka şehirdeydi. Cumartesi ailemin yanına gittim salı günü kınam oldu. Çarşamba geri döndüm. Perşembe cuma iş. Pazar düğün 😂 3 gün yıllık izin kullandım sadece

Cuma işe gittim cumartesi nikahım oldu pazartesi işe gittim. 😂
O hafta full işe gidip cumartesi başka şehirde düğünümüz oldu. Arada da 2 akşam gidip dans dersi bile aldık o hafta. Ama balayına gittiğimizde ikimiz de hasta olmuştuk yorgunluktan 😂

Merhaba. Dert mıdır bilmiyorum ama aklım çok karışık. Düğünüm olacak başka bir ile tayin bekliyordum. Tayin evraklarimi verdiğim de tayinimin cikacagina yönelik cevap almistim buna güvenerek düğün salonumuzu evimizi hallettik davetiyemizi bastirdik. Ancak tayinim olamayacagi ancak bir sonraki ay yani yaklaşık 25 gün sonra tayinim olacağı söylendi. Birçok yerle görüştüm ancak olumlu dönüt alamadim. Çok yoğun bir kamu kurumunda çalışıyorum bu süreç zarfında evlendikten sonra tayinim olana kadar ailemin yanına geri dönmek istemiyorum çünkü resmen kaçıyorum buradan bu şehirden. Daha fazla kalamam artık dedikçe daha çok sorun çıkıyor :KK43: tayinim olana kadar rapor almak çarem ancak 25 günlük raporu götürüp iş yerime verdiğimde insanlar beni çok kınayacakmiş gibi hissediyorum inanılmaz geriliyorum sabahtan beri basım ağrıyor ve sürekli sorunlar çıktıkça ağlıyorum hiçbir şeyi erteleme şansım yok ancak bir aylık bir rapor almak beni çok utandırıyor
Bir
Rapor alabilirsiniz kime ne
İki
İnsan ailesiyle 1 ay daha fazladan kalayım ister annenize yazık değil mi

Ben sadece islerimi halletmek istiyorum her şeyim hazir ancak iznim yok yedi günlük iznim kına ve düğünume bile yetmiyor çünkü biri bir hafta sonu biri bir hafta sonu sadece cozum önerisi istiyorum mantıklı bir öneri
mazeret izni hakkınız var. bir yıl içinde 10 güne kadar amirin insiyatifinde. gidip amirinizden mazeret izni isteyin. 10 gün de evlilik izni 20 gün

ahaha yorumları okuyunca anladım ben de sanıyorum ki rapor alınca ücretsiz izne çıkmış gibi oluyorsun, dedim neden kınasınlar kim kınasın ne alakaa😵‍💫🤣 meğer olay başkaymış.
Tabii ki de haklılar bu durumda, yattığınız yerden maaş alacaksınız 25 gün kim neden onaylasın. Bugüne dek katlanmış gitmişsiniz zaten madem bu kadar sevmiyorsunuz

Bir
Rapor alabilirsiniz kime ne
İki
İnsan ailesiyle 1 ay daha fazladan kalayım ister annenize yazık değil mi

Bir çalışan resmî olarak gitmeden yerine yenisi gelmediği için, bu durumda da arkadaş haksız yere rapor alarak kurumdakilerin iş yükünü arttırdığı için kime ne diyemezsiniz.

Cuma işe gittim cumartesi nikahım oldu pazartesi işe gittim. 😂
O hafta full işe gidip cumartesi başka şehirde düğünümüz oldu. Arada da 2 akşam gidip dans dersi bile aldık o hafta. Ama balayına gittiğimizde ikimiz de hasta olmuştuk yorgunluktan 😂
Bizde o arada akşamları dans dersi almıştık 😂

Sağlık harici rapor alinmasina çok karşıyım
Bazıları bunu suistimal ettiği için acil durumlarda rapor alamıyoruz
Benim gibilerin suçu nedir
Babam kalpkrizi geçirdi refakatçi iznini bile zor aldım
Aşırı ateslenmistim doktor işine geri dön diyor
Çünkü onlarada sürekli ihtar geliyor
Hem de size yapılan haksizlik sizin yapacağınız haksızlıkla giderilmez.

Merhaba. Dert mıdır bilmiyorum ama aklım çok karışık. Düğünüm olacak başka bir ile tayin bekliyordum. Tayin evraklarimi verdiğim de tayinimin cikacagina yönelik cevap almistim buna güvenerek düğün salonumuzu evimizi hallettik davetiyemizi bastirdik. Ancak tayinim olamayacagi ancak bir sonraki ay yani yaklaşık 25 gün sonra tayinim olacağı söylendi. Birçok yerle görüştüm ancak olumlu dönüt alamadim. Çok yoğun bir kamu kurumunda çalışıyorum bu süreç zarfında evlendikten sonra tayinim olana kadar ailemin yanına geri dönmek istemiyorum çünkü resmen kaçıyorum buradan bu şehirden. Daha fazla kalamam artık dedikçe daha çok sorun çıkıyor :KK43: tayinim olana kadar rapor almak çarem ancak 25 günlük raporu götürüp iş yerime verdiğimde insanlar beni çok kınayacakmiş gibi hissediyorum inanılmaz geriliyorum sabahtan beri basım ağrıyor ve sürekli sorunlar çıktıkça ağlıyorum hiçbir şeyi erteleme şansım yok ancak bir aylık bir rapor almak beni çok utandırıyor
Sizlik bi şey yok bence tayin yapmayan onlar siz niye rapor alınca utanıyosunuzki evleneceksiniz ve doğal olarak tayin istemek en doğal hakkınız bence gereksiz yere kendinizi üzüyorsunuz

Back
X