- Konu Sahibi elifzeynep2008
Arkadaşlar merhaba, Centrum tüp bebek merkezi hakkında bilgi vermek istiyorum, öncelikle fiziki koşulları devlet hastanesinden farksız, sadece 1 tane doktor muayene odası var, o yüzden her gittiğinizde saatlerce sıra bekliyorsunuz.malesef hiç bir düzen oturtamamışlar. Kan vereceksiniz hemşireyi siz kendiniz arıyorsunuz. Hasibe hemşire var iğne dozları hakkında bilgi veren genellikle herkesi azarlıyor, bütün iş benim üzerimde hiç telefonum susmuyor, yetişemiyorum diye sürekli şikayet halinde. Onun dışında tüm personel Güleryüzlü ellerinden geldiğince ilgili. Anestezi uzmanı, yumurta toplama işlemini yapan doktor, hepsi çok güleryüzlü, sizi rahatlatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Recai bey i ise sadece bir kez görebildim, genelde her seferinde başka doktorlar muayene ediyor. Eğer özel ilgi bekliyorsanız burayı tavsiye etmem, çünkü başladınız mı bırakamıyorsunuz. O yüzden çok iyi karar vermeniz gerekiyor. Sıkıntılı bir iş yerinde çalışıyorsanız da tavsiye etmem çünkü randevunuz diyelim 10 da öğleden sonra 2'ye kadar bile bekleyebiliyorsunuz, başta söylediğim gibi hiç bir düzen kurulmamış, tamamen karmaşa. Ama denildiğine göre Ankara'daki en iyi embriyolog burada, Recai beyi görmeseniz bile tedavinizin gidişatına o karar veriyor, başarı ortalaması en yüksek tüp bebek merkezlerinden. Bunun dışında tüp bebek ücreti 6000 TL, genelde ikinci kez yumurta toplama işlemi de yapıyorlar, havuzlama dedikleri bir sistemleri var, embriyolar orada toplanıyor ve sonunda en iyi belirlenip koyuluyor. Tabii bu da neredeyse iki kere tüp bebek parası veriyorsunuz demek oluyor. Yani maddi olarak çok zor, zaten ilaçlarda pahalı. Kendinizi hem manevi hem de maddi olarak hazırlamanız gerekiyor. Herkese bol şans diliyorum. Umarım çocuk isteyen herkese nasip olur. Bunun dışında ilk kez deneyecek olanlar hiç korkmasınlar gerçekten zor bir süreç değil, her gün vurulan iğneler şeker iğnesi gibi küçücük hiç can acıtmıyor, yumurta toplama işlemi anestezi altında yapılıyor ve hiç bir şey hissetmiyorsunuz, bazılarında sonrasında Regl ağrısı gibi bir ağrı oluyormuş, bende o bile olmadı, sakın endişenmeyin. Sadece hep olumlu düşünün olumlu olsun.