Reçeller - Marmelatlar reçelim küflendi:((

tuuqbaaaaaaa

bu caN öLümüNe hasRt saNa
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
110
0
46
Ankara
ben 1 ay önce şeftali reçeli yaptım.ters çevirip o şekilde mutfak dolabına kaldırdım.1 kaç gün sonra ters çeviririm dedim.sonra unutmuşum.şimdi ordan çaydanlık alırken bütün reçellerimin küflendiğini gördüm.halbuki tadı da çok güzel olmuştu.ne yapabilirim onca malzeme boşa gitti:(bu arada bence ters çevirmediğim için küflendi dimi?küf belli bi yerde var

ben 1 ay önce şeftali reçeli yaptım.ters çevirip o şekilde mutfak dolabına kaldırdım.1 kaç gün sonra ters çeviririm dedim.sonra unutmuşum.şimdi ordan çaydanlık alırken bütün reçellerimin küflendiğini gördüm.halbuki tadı da çok güzel olmuştu.ne yapabilirim onca malzeme boşa gitti:(bu arada bence ters çevirmediğim için küflendi dimi?küf belli bi yerde var

Yaptığın reçelleri saklama yöntemin kavanoza kulandığın kapağın daha önce hiç kullanılmamış olmasını gerektirir canım.Eğer belli bir yerde varsa üzerinde alıp tekrar 1 taşım kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara koyman ve yeni kapak ile hemen yemeyeceksen kavanozları kapatıp ters çevirmen serin kuru bir yerde soğuyana kadar hiç kaldırmadan muhafaza etmendir.
Kolay gelsin geçmiş olsun.

reçelin içine su kaçmaması gerekir diye biliyorum. o nedenle konserve gibi sıcak sıcak kapak kapatılmaz buhar yapar diye.ben soğuyunca kapağını kapatıyorum ve buzdolabının alt rafında muhafaza ediyorum havalar soğuyunca doğruu kiler dolabına.
birdahakine içine aspirin dövüp karıştırırsan bozulmayı engeller

ters çevirip dolaba kaldırdım yazmışsın.sıcak koyduğuna göre üzerini örtüp sabaha kadar bu şekilde beklemeliydi ki vakum hadisesi olsun, belkide yeterince sıcak kalmadığı için kapak tutmadı.

reçel iyi kaynamadığı ve sıcak yerde kaldığı zamanda küflenir bence tüketmeyin zararlı maddeler birikiyor içinde.

Back
X