Reddediyor. Yaşayan var mı?

Siz bebeğinizle iletişimi arttırın. Hep temasta olun, sık sık kucağınıza alın, göğsünüzde uyutun. Sürekli emzirmeye çalışmayın. Ağlamazsa saat başı deneyin. Göz temasını bırakmayın denerkem. Ağlıyorkende sakin olun, konuşun. Şarkı söyleyin. Panik biri, kontrolü ele alamayan birini sakinleştirebilir mi? Vardır bir sıkıntısı yavrunun, siz güvende hissettirin. Gazla ilgli bir sıkıntı olmadığına emin olun. Birde kendi kendine uyumasını falan beklemeyin bu aylrda.

Üzerimi çıkarıp öyle emzirdim ama kendimi ağlamaktan alamıyorum. Korkuyorum bir şeyi varsa diye şimdi doktorumuza gidiyoruz inşallah bir şey olmadan atlatırız bu dönemi uykusu her şeyi bozuldu bir anda. Ama dediğinizi daha çok denerim umarım atlatırız

canim benim önce sen sakinles bi arkadaşların dediği gibi diş taslaginin olusumundan olabilir yada gaz sancisi vardir benim kızım kırkı çıkmadan aynı anlattığımız gibi olmuştu anneannem sıcak suya az kimyon az rezene at demle çay klasiğini ucuyla ver dedi yaptım meğer sen gaz sancisiymis gazi çıkınca uyuya kalmıştı ..

Canim hiiicccc kasma 4. 5. Aylarda memeyi reddetme normal kabul ediliyor siz mümkün olduğunca memeyi unutturmayin emmiyor diye birakmayin emmesini emzirmeye devam bi süre sonra eski haline dönecek... uyumamasida acliktan olabilir ve bebeginiz artık büyüyor annesi kendi kendine uyumamasi tepkisinden siz yardimci olacaksiniz bir sorun oldugundan degil bence...
Ama yinede muayene edilmesinde fayda var tabi

3. 4. Aylarda meme reddi olur, normaldir.
Ben o donemi şöyle atlattım,
3. Saatten sonra attım arabasına yada kanguruya, dışarı çıkarttım.
Dolaştık, uyuyakaldı, uykusunda emzirdim.
Şansınıza havalar çok güzel :)
Deneyebilirsiniz. Daha kolay başedenler de vardır mutlaka :)

Korkmayın, biliyorum kalbiniz onunla beraber atıyor. Ama ağlamazsanız düzelmeye daha çok yaklaşırsınız. Çocuklar her zaman güç alacakları ebevyn ister. Sakinleştirmek onların işi değil. Emzirmeyi odağınıza koymayın, emmesede çıkıp dolaşın arada.

Sonucu burayada bildirin.

Merhaba, başlığı okuyanca içeriği tahmin etmek zor olmadı:)

3. Aydan sonra bebekler yenidoğan olmaktan çıkıyor algıları gelişiyor etrafını keşfediyor. Emerken sıkılıp etrafını izlemeye geçiyor bu çok normal bir süreç. Bir süre ayakta gezinerek ya da meme emerken etrafını da göreceği şekilde emzirmeyi deneyin. Uykusu varken de reddetmeyecektir.

Düzen bozukluğu da ataklardan kaynaklı olabilir takip edin bakalım belki atak dönemindedir.

Bebeğinizin yaptığı herşey şu an çok normal çünki gelişiminde böyle periyotlar yaşayacak. Benimde 4,5 aylık bir yiğenim var ve kardeşim doktoruna danıştığında 3. Ayda normal olduğunu söylemişti. Sabredin geçecek :)

Meme reddi yaşıyorsunuz bence. Facebookta emzirme sanatı isimli gruba üye olun çok yardımcı oluyolar. Ten tene temas en güzel ilacı bence. Beraber duşa girin orda emzirmeyi deneyin bence kabul edecektir. Üşümesinden korkmayın havalar sıcak. Burnu tıkalı olabilir, pamukçuk olabilir, kokunuz değiştiyse yediğiniz bişeyden ötürü o olabilir. Meme reddinin bi çok sebebi olabiliyo sakin olun zorlamadan ara ara teklif edin.

Şimdi doktorumuz idrar yoluyla ilgili bir problem olabilir dedi çiş bekliyoruz umarım yaparsa sorun çıkmaz

Az önce uyurken emzirdim şükür aldı ağlayarakta olsa doktorumuz idrar tahlili istedi onu bekliyoruz enfeksiyon olabilirmiş

Zorda olsa aldı biraz etrafa bakıyordu önceden dediğiniz gibi dün akşamdan beri çıldırmış gibi ağlıyor ve hiç almıyor zorla verdim bakalım doktorumuz ne diyecek inşallah bir şeyi yoktur

İnşallah geçsin bir an önce:) çok takıldım konuta ve üzüldüm

Duş fikride iyiymiş aslında bunu denemeliyim belki daha farklı olur. Doktorumuz bazı tahliller istedi onları bekliyoruz inşallah reddir ve çözümü olmayan bir durum olmaz

4. Ay meme reddinin en sık yaşandığı dönemdir.
Geçecek sabırlı olun ve her gün her an teklif edin,biberona alıştırmayın, kaşıkla verin. Geçici bir dönem.

2 oğlumda da başıma geldi.. sağıp kaşıkla verdim zorla.. ne bilim uykuda verdim.. ayakta kucağıma aldım pışpışlayarak emzirdim .. çok çok zor dönemler ama geçicek

Oğlumun 5 6 aylıkken 6 saat emmeden durduğunu biliyorum. itiyordu kendini memeyi istemiyordu , dönemsel olabilir. ben uyumak üzereyken emzirmeyi denedim öyle düzeldi yani ne uyku ne uyanıklık arası deneyin bende işe yaramıştı. Birde ağzımda parlak renkli şeyler tutardım sallardım dikkatini çekerdi inceleyerek tutmaya çalışarak emerdi şimdi sanırım emzirme kolyeleri deniyor ismine bu şekilde satılıyor sizde evde tespihle falan deneyin belki işe yarar.

Memeyi reddetmesinin en önemli sebebi biberon emzik olabilir
Yol yakınken ikisini de atın çöpe
Kaşık ya da alıştırma bardağı kullanabilirsiniz
Atak haftasında olabilir ya da enfeksiyonu olabilir
Ama biberon emzik ikilisinden acilen kurtulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…