Redüksiyon

11.haftanız dolmadan randevu alın arkadaşlar çünkü çok tecrübeli dr.larda randevu çok zor.en geç 12.haftada yapılması lazım bu işlemin.ben çok araştırdım ve son dakikaya kadar net bir açıklama alamadım işlem hakkında ve çok korktum tabiki. bu işlemden önce vicdan yaptım acı çektim çok.sonra kabul ettim gerçeği ve bu seferde inanılmaz korktum işlemden. umarım siz aydınlanırsınız ve benim kadar uykusuz acılı geceler geçirmezsiniz.öncelikle şunu belirteyimki benim doktorum çok uzmandı, önce beni ikna etti bu işleme mecbur olduğuma ve vicdanım mümkün olduğunca rahatladı sonra 11 haftalık olmasına rağmen cinsiyetlerini söyledi ,ekranı kapattı ,eşimide dışarı aldı üzülmesin diye neticede bana destek olması için onun psikolojiside önemliydi.enfeksiyon riskine karşı kalçadan antibiyotik iğne yaptı.sadece karından ultrasonla bakılıyor,en önemlisi karnıma çok incecik bir iğne ile uyuşturma yaptı ve böylelikle işlem sırasında acı hissetmedim.tabiki gözlerim kapalıydı iğneye bakmadım ve doğru nefes terapisi yaptım, sadece iğnenin cilde ve galiba karın duvarına girişini hissediyorsunuz ama acı şeklinde değil sadece iğnenin giriş hissi bu ve sonrasını anlamıyorsunuz korkulacak bişey yok ve çok kısa sürüyor bir kaç dakikalık gercekten acısız kolay bir işlem sonrasında 1 saat dinlendim orada ve tekrar muayene edip herşey yolunda ise eve gönderiyorlar ve 1 hafta sıkı dinlenin çünkü risk devam ediyor.bende ağrı kanama vs hiç bir sıkıntı olmadı.2 bebek sonlandırıldı ama tek iğne ile bu da çok önemli her iğne yüzde beş riskmiş onedenle en ugun 2 bebeğe tek iğne girişiyle sonlandırma yapıldı.hemen ertesi gün uykum ve saglığım düzene girdi ve açıkca gönülden paylaşmak istedim ben kurtuldum kenera çekileyim istemedim amacım yeterince aydınlanamadığım konuda benim gibi zor durumda olanları aydınlatmak umarım birilerinin içine su serperim ....tabiki kaybetme korkum henüz geçmedi ama çok hafifledim allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Ben de 12. hafta için ünlü bir prof. tan gün aldım.Lazerle yok edeceğini söyledi. Bekliyorum. Şu an hastanede yatıyorum düşük riski için.

Ben de 12. hafta için ünlü bir prof. tan gün aldım.Lazerle yok edeceğini söyledi. Bekliyorum. Şu an hastanede yatıyorum düşük riski için.

ben de çok araştırdım ama lazerle yok edilenini duymadım inşallah sende saglıkla başarıyla rahatca atlatırsın ve bizimle paylaşırsın tecrübeni gecmiş olsun canım.

ben de çok araştırdım ama lazerle yok edilenini duymadım inşallah sende saglıkla başarıyla rahatca atlatırsın ve bizimle paylaşırsın tecrübeni gecmiş olsun canım.

Canım bunu yapacak olan doktor, Avrupa Perinatoloji Birliği başkanı. Ben de çok araştırdım, lazer de kullanılıyor, ama Türkiyede yaygın değil. Bu doktor 16 sene önce anne karnında kardeşimin kanını değiştirmişti. Kardeşimi Allah'ın izniyle yoktan varetti diyebilirim. 6,5 aylık doğdu ve o zamanın şartlarında onu yaşattı. Çok güveniyorum ona.

Arkadaşlar reduksiyon ne demek , nasıl bir işlem. Tüp bebek tedavisindeyim ve pazar günü yumurtalarım toplanacak....

Arkadaşlar reduksiyon ne demek , nasıl bir işlem. Tüp bebek tedavisindeyim ve pazar günü yumurtalarım toplanacak....

yumurtaların toplandıktan sonra saglıklı embriyo lardan varsa genelde 3 adetini transfer ederler bazende üçü birden tutar ve üç kalp atmaya başlar hatta bazen embriyolar kendi aralarında bölünür 3 üz ken 4 ve 5 de olabilir.3üz 5iz başarılı çoook doğumlar varsada malesef doktorlar 3 bebeğin risklerini öyle bir anlatırlarki çoğu zaman cesaret edemez doktorunun da ısrarlı tavsiyesi ile bebek sayısını 2 ye düşürürsün bu düşürme işlemi redüksiyon dur.redüksiyonun aryrıntıları ilk mesajda var zaten allah sana yaşatmasın canım.inşallah tedavin başarıyla sonuçlanır bizle paylaşırsın mutlu haberi ...

ayy tüylerim ürperdi bi anda. ALLAH ım hiçbirimize aşatmasın bunu. Tşk cnm bilgi için

kim ki bu doktor.................

turgay şener veya cihat şen olabilir yln nin doktoru ama emin değilim bende merak ediyorum aslında en son hastanedeyim demişti umarım iyi haberlerini alırız.

arkadaşlar başta erken doğum dan ve çoğul gebelikte tarama testleri sağlıklı sonuç vermezmiş diye korktum ve 2 bebeğimi sonlandırdım şimdi de orda kalan keseler bişeyler salgılayabilir ve erken doğuma neden olabilirmiş keseler kendiliğinden komple kaybolmazmış ve hamileliğe en baştan çoğul başladığım için taramalar saglıklı olmazmış aminyosentez olayım diyorum oda tekrardan iğneli işlem yapılacağından düşük ve erken doğum riskini artırırmış. ben ne yapacagım tam rahatladım derken uykusuz geceler başladı,böyle şeyler duydunuzmu yardım....

nasibem canım panik yapma rahat ol tarama testlerini çogul gebeliklerde değerler birbirlerini etkilediğinden dolayı yapmıyorlar banada yapılmamıştı benim 4 tanesi tutmuştu 2 tanesi sonlandırıldı bırak erken doğum tehlikesini 8 ay bitti en ufak bi açılma bile yaşamadım 9 ayı rahat tamamlıcam derken bebeklerimden birinin kalbi durduğu için acil ameliyata alındım ama ne keselerle ne redüksiyonla bi sorun olmadı binlerce şükürki kızımdada bi sağlık problemi oluşmadı rabbim alnına ne yazdıysa onu görüceksin canım eğer düşük riski varsa zaten bunu normaldede engelleyemezsin allah korusun meleklerini dilerim sağlıklı bi hamilelik geçirir bebeklerini sağ salim alırsın kucağına

çok teşekkür ederim duyarlılığın için senin adına çok sevindim maşallah yavruna şeker gibi testler yapılmadığından içim rahat etmiyordu aminyosentez yaptırmayı düşünüyorum yaşımdan dolayı gerekli zaten allaha emanet inşallah ben de sağ salim kavuşurum yavruma.

nasibem geçmişolsun canım zor dönemler atlatmışsın ama hepsi geçmiş rahat ol bebeğinde rahat etsin.
sen kaç yaşındasınki

nasibem geçmişolsun canım zor dönemler atlatmışsın ama hepsi geçmiş rahat ol bebeğinde rahat etsin.
sen kaç yaşındasınki

37 yim canım ama zaten çoğul gebelikle başladımya yapılamıyor 2 li 3 lü test pek bir anlamı yokmuş .. yaptırmak istiyorum amniyosentez bunu da atlatırsak sonrasında rahat ederim inşallah... .

nasıbem amnıyo sentez yaptırmanı ıstemem doğrusu.............ense olç ıyı cıktıysa gerek yok dusuk rıskı var nede olsa .............zaten genel ultrasonada gırecen ınş...............senın coğul degılmı............ınş kucagımıza alırız saglıkla ınşi

yok canım benim 3 üzdü şimdi 1 tanem var 13 haftalık şu an sadece ense kalınlığına bakılabiliniyormuş zaten oda normal aslında yaşım 37 diye korkuyorum tabi ..16.haftada bakıcaz yine ve karar vericez inşallah.. ben şimdiden böyle sıkıntı yapıyorumya 16 da yaptırayım sonuna kadar rahat ederim belki diyorum,sanada testler yapılmamıştır değilmi benmi çok endişeleniyorum acaba...

ya üçüzdude ıkısınınmı sonlandırdın nıye ıkı kalsaydı ...............korkma ve yaptırma derım benım yasım kırk...drum ense olç ıyı olunca gerek gormedı senın zaten sonlandırmada bı ıgnwe gırmış tekrar rısk alma derım

muallimcim maşallah sana çok cesaretlisin ben duyduklarımdan yaşadıklarımdan çok etkilenen biriyim doktorum da mükemmeldir ama pek seninki gibi iyimser değil yani bana riskleri takır takır sayınca ben günlerce uyuyamam perişan olurum ve bu hamilelik bitmez eşimde aynıdır çok zor oldu ama oldu allah affetsin ömür boyu aklımdan çıkmayacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…