- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi eftelya2015
-
o da ayrı bir sorun en fazla 3 gün yazıyor aile hekimimiz ;(Geçmiş olsun
Öncelikle doktora durumu bildirin Kabul edilmezse de aile hekiminden 1 haftalık rapor yazdırın.
Tanıdığınız başka bir Dr vs yok mu ?o da ayrı bir sorun en fazla 3 gün yazıyor aile hekimimiz ;(
olsa hiç bu işlerle uğraşmazdım zaten ama yok..Tanıdığınız başka bir Dr vs yok mu ?
Sürekli gittiğiniz rica etseniz
Siz bence en mantıklısı eşinizin doktorundan bir kez daha rica edin küçük kızım var benden başka bakacak kimse yok vs diyeolsa hiç bu işlerle uğraşmazdım zaten ama yok..
kapalı ameliyat olacak ama iyileşme süreci kişiden kişiye değişiyor bende yalnız kalsın istemiyorum açıkcası.Safra kesesi ameliyatı için refakat raporu verilmez.laparoskopik olucaksa zaten 2 günde eşiniz kendine gelir
valla rica edeceğim olmazsa da zorlamanın alemi yok. iznimi kullanır akabinde ilerleyen evrelerde ameliyat harici izne ihtiyacım olursa aile hekimi seçeneğini kullanırım çünkü iznim tükenmiş olacak ..Siz bence en mantıklısı eşinizin doktorundan bir kez daha rica edin küçük kızım var benden başka bakacak kimse yok vs diye
O zaman en azından birkaç gün verir diye düşünüyorum üstünü de 3 gün aile hekiminizden alırsın.
Cabuk toparlar diye düşünüyorum zaten hastane yatısı genelde bir gün oluyor cok gecmiş olsunkapalı ameliyat olacak ama iyileşme süreci kişiden kişiye değişiyor bende yalnız kalsın istemiyorum açıkcası.
Rica ederim umarım hersey istediğiniz gibi olurvalla rica edeceğim olmazsa da zorlamanın alemi yok. iznimi kullanır akabinde ilerleyen evrelerde ameliyat harici izne ihtiyacım olursa aile hekimi seçeneğini kullanırım çünkü iznim tükenmiş olacak ..
aslında mazeret hakkımda var ama işte yöneticiler adamına göre muamele yaptıkları için ve onların insiyatifinde olduğundan bu işler kullanmama izin vermediler onlara da ayrı bir kırgınım neyse o ayrı mevzu teşekkürler desteğiniz için ..
bazı hastanelerde rapor için ayrı bir sekreterlik oluyor. Belki öyle bir yer vardırMerhabalar,
Eşim ameliyat olacak ameliyat günü ve sonrasında haliyle bakıma ihtiyacı olacak. Kamuda çalışıyorum, mazeret izni talep ettim onaylanmadı o nedenle kalan yıllık iznimi kullanacağım ama malum okul durumları var ve benimde kreşe gitme çağında kızım var kalan iznimi kışa saklamak istiyorum olası okul kapanma senaryolarına istinaden.
Refakatçi raporu almak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. 15 gün kafi bizim için sonra zaten iş başı yapacağım, eşimde iyileşmiş olur o da işe döner.
Bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.
abimin oglu yigenim erken dogdu abim onun icin rapor aldi.Doktorun sekreteri sadece kanser hastalarına refakatçi raporu verdiklerini söyledi ama doktoru ile görüşmedim.
Refakatçi raporu bu gibi durumlar için verilmiyor maalesef, allah korusun ciddi anlamda hayatı tehlike oluşturan, ölüm riskinin yüksek olduğu hastalarda hasta yakınına verilebiliyor, 3 ay şeklinde veriliyor, daha sonra başvurulması halinde 3 ay daha uzatılabiliyor...Merhabalar,
Eşim ameliyat olacak ameliyat günü ve sonrasında haliyle bakıma ihtiyacı olacak. Kamuda çalışıyorum, mazeret izni talep ettim onaylanmadı o nedenle kalan yıllık iznimi kullanacağım ama malum okul durumları var ve benimde kreşe gitme çağında kızım var kalan iznimi kışa saklamak istiyorum olası okul kapanma senaryolarına istinaden.
Refakatçi raporu almak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. 15 gün kafi bizim için sonra zaten iş başı yapacağım, eşimde iyileşmiş olur o da işe döner.
Bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim.
mazeret izni için yıllık izin olup olmaması bir kıstas değil sadece amirin insiyatifinde bunu bilin istedim. Kanun da da açıkca yazıyor zaten.Refakat izni sadece hayatı tehlikesi bulunan ve yakın bakıma ihtiyaç duyan hastaların yakınlarına verilen bir rapor. Ve en az bir aylık süreyle verilir. Üç hekim imzası şart ama belirttiğim iki ibare raporda geçmek zorunda. Hastaneye 10-15 günlük yatma nedeniyle refakat izni verilemez. Yıllık izniniz varken de mazeret izni kullanamazsınız. Ya bir doktorla anlaşıp heyet raporu alacaksınız(üç hekim imzalı) ya da yıllık izin alacaksınız başka yol gözükmüyor gibi. Geçmiş olsun.
Çalıştığım kurumda eşine bakmak yada çocuğunu hastaneye götürmek maksatlı refakatçi izni alanlar oldu daha önceki zamanlarda hiçbirinin hayati riski olan bir rahatsızlığı yoktu ,bende bu nedenle rapor almak istedim ama doktorun sekreteri veremeyeceklerini söyledi. (kanser hastaları harici) belki doktor onay verirse alabilirim. olmazsa da canımız sağ olsun napalımRefakatçi raporu bu gibi durumlar için verilmiyor maalesef, allah korusun ciddi anlamda hayatı tehlike oluşturan, ölüm riskinin yüksek olduğu hastalarda hasta yakınına verilebiliyor, 3 ay şeklinde veriliyor, daha sonra başvurulması halinde 3 ay daha uzatılabiliyor...
Çalıştığım kurumda bu şekilde yapılıyor mazeret izni için yıllık izni varsa verilmiyor. Tabi her kurum farklı bir işleyiş halinde.mazeret izni için yıllık izin olup olmaması bir kıstas değil sadece amirin insiyatifinde bunu bilin istedim. Kanun da da açıkca yazıyor zaten.
bu uygulamayı mazeret izinlerini kullandırmamak adına yapıyorlar ama yasada böyle bir ibare yok , burada da işleyiş aynı insiyatif yetkili amirde canı isterse veriyor istemezse vermiyor.Çalıştığım kurumda bu şekilde yapılıyor mazeret izni için yıllık izni varsa verilmiyor. Tabi her kurum farklı bir işleyiş halinde.
Yazılı olarak istediniz değil mi? Cevap olarak ne yazıyordubu uygulamayı mazeret izinlerini kullandırmamak adına yapıyorlar ama yasada böyle bir ibare yok , burada da işleyiş aynı insiyatif yetkili amirde canı isterse veriyor istemezse vermiyor.
arkadaşımın oğlu evde düştü bacağı çıktı ama ameliyatlık falan durumu olmadı geçici alçıya alınıp dizlik verildi akabinde ve bahsi geçen arkadaşım yıllık izni varken mazeret aldı oğluna bakmak için.
ben eşim ameliyat olacağı için istedim bana verilmedi.
geçerli neden varsa herkese verilmeli ama işte iç işleyişte işler değişiyor ne yazıkki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?