Merhaba arkadaşlar...
4 yıldır ileri düzeyde reflü ile uğraşıyorum. Birçok ilaç kullandım düzeldim fakat dikkat etmediğim için 1 ay sonra tekrar eski halime döndüm her seferinde. Eski halimi ise anlatsam ciddiyim acırsınız bana ve yediklerinize dua edersiniz. :26: Tüm yiyecekler evde normal zeytin yağı ve ayçiçek yağı ile bile yapılan yiyecekler dokunuyordu yediğimde kendimi tuvalette buluyordum. O zaman lisedeydim evden ancak 2 dilim arasına koyduğum peyniri götürüyordum okula sadece o dokunmuyordu. Tüm bisküvi çeşitleri poğaça açma hamur işleri ciddi oranda dokunuyordu. Uzun süreli tedavi sonucunda düzeldim. Fakat şuan hastalığım tekrarlıyor. Zaten bilindiği gibi reflü ömür boyu sahip olunan bir hastalık dikkat şart. Şimdi sizden yardım bekliyorum midemi sıkmayacak fakat sağlam bir diyet arıyorum... Belki benimle aynı kaderi paylaşanlarınız vardır...yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum... :80:
canım merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun..
bendede reflü var ancak doktorum henüz başlangıç demişti sürekli kullandığım bi ilaç var fakat ben diyet yaparak reflümden kurtuldum gibi bişey, diyetisyenimin sunumu sonucu gerçekten yanmalarım, kasılmalarım yok denecek kadar az.. sana kendi listemi sunarım ancak benim listemdekiler sana ağır gelir mi bilemem bu yüzden bence bi diyetistene gidip liste hazırlatman..
canım merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun..
bendede reflü var ancak doktorum henüz başlangıç demişti sürekli kullandığım bi ilaç var fakat ben diyet yaparak reflümden kurtuldum gibi bişey, diyetisyenimin sunumu sonucu gerçekten yanmalarım, kasılmalarım yok denecek kadar az.. sana kendi listemi sunarım ancak benim listemdekiler sana ağır gelir mi bilemem bu yüzden bence bi diyetistene gidip liste hazırlatman..
Merhaba,
İyileşmene sevindim. Ben de benzeri sorunlarla uğraşıyorum. Kötü tarafı sonbahar ve ilkbaharda kontrolden çıkan gastrit reflüye eşlik ediyor. Doktorumun yasakladığı şeyleri yemiyorum ama bu kilo verebilmeme yardımcı olmuyor.Kilo vermen için hazırlanmış bir liste mi? Listen sana kilo verdirebildi mi? Tecrübeni paylaşırsan çok sevinirim. Selam ve sevgiler..
doktorunuz nasıl bir tavsiyede bulunda yemek konusunda liste mi verdi merak ettim... benimle paylaşabilir misin. inanılmaz çekiyorum bu hastalığı ben...
Çok klasik tavsiyeler ama işe yarıyor. Kızartma(kızartmayı hayatımdan tamamen çıkarttım),aşırı baharatlı ,acı yasak.Atak döneminde salatalık,portakal,mandalina yasak. Yemeklerde fazla yağ yasak.Sebzeleri pişirirken soğanı yağda kavurmak yasak.(her şey çiğ konulup piştikten sonra bir miktar yağ eklenecek) Bakliyat(kuru fasulye,mercimek çorbası) pişirirken içine kimyon atmak lazım. Bazen domatesi de yememek fark ettiriyor. Bir de ilacı sabah aç karnına alıp yarım saat sonra kahvaltı ediyorum. Atak döneminde yemekten sonra (günde 3 kez) 1 ölçek bikarbonatlı süspansiyon kullanıyorum.
Umarım bilgiler işine yarar.Geçmiş olsun.
Çok geçmişş olsun sana da ve çoook teşekkür ederim hemen not alıyorrum söylediklerriiiiniii:)
Çok teşekkür ederim canım ilgin için gerçekten çok sağoool :) dediklerini uyguluyoruum :) ve dukan diyeti yapıyorum canım onun çok yararını gördüm kahve bile içebiliyoruum artıkk :) sanada öneririm :) sende durumlar nasıl canımcıım?Merhaba Pırılll,reflü diyetin nasıl gidiyor? Başladın mı uygulamaya; fark hissedebildin mi? Merak ettim durumunu. Sevgiler.
Çok teşekkür ederim canım ilgin için gerçekten çok sağoool :) dediklerini uyguluyoruum :) ve dukan diyeti yapıyorum canım onun çok yararını gördüm kahve bile içebiliyoruum artıkk :) sanada öneririm :) sende durumlar nasıl canımcıım?
Benim ilkbahar ve sonbahar döneminde atak yapıyor.15-20 gündür ilacı bıraktım artık.Allah'a çok şükür rahatım. Kilo vermek amaçlı yaptığım diyetime devam etmeye çalışıyorum. Dukan diyetinde sürekli protein tüketmek lazım di mi? sindirimi zorlamıyor mu? Neler tüketiyorsun?
Hadi ya benim hep atakta olduğu için ne zaman atak yaptığını bilemiyordum maleseseef :/ ama artık inşallah bende bilip sana söyleriim canım. bende ilaç kullanmıyorum zaten ilaç ömür boyu da içilmez ki yaniii. Sadece atak dönemi adı altında benim için 3 gün olan bir süreçte protein tüketmek gerekiyordu canım. Ama sebzeye geçtim o yüzden açıkçası kurallara uyarak her şeyi yiyorum gereksiz zararlı şeyler yemiyorum kiloda veriyorum üstelik...[/QUOTE
Atak dönemi ve normal günlük menülerinden örnek verebilir misin? Tabii asıl önemli olan boyun,kilon ve yaşın:) Ben 37 yaşında 1.60 boyunda ve 67-68 kiloyum.
Sen ne zaman başladın,kaç kilo verdin ,işe yarıyor mu? Bilgilendirirsen çok sevinirim. Sevgiler...
Hadi ya benim hep atakta olduğu için ne zaman atak yaptığını bilemiyordum maleseseef :/ ama artık inşallah bende bilip sana söyleriim canım. bende ilaç kullanmıyorum zaten ilaç ömür boyu da içilmez ki yaniii. Sadece atak dönemi adı altında benim için 3 gün olan bir süreçte protein tüketmek gerekiyordu canım. Ama sebzeye geçtim o yüzden açıkçası kurallara uyarak her şeyi yiyorum gereksiz zararlı şeyler yemiyorum kiloda veriyorum üstelik...[/QUOTE
Atak dönemi ve normal günlük menülerinden örnek verebilir misin? Tabii asıl önemli olan boyun,kilon ve yaşın:) Ben 37 yaşında 1.60 boyunda ve 67-68 kiloyum.
Sen ne zaman başladın,kaç kilo verdin ,işe yarıyor mu? Bilgilendirirsen çok sevinirim. Sevgiler...
Canım http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...rimiz/384581-dukan-diyeti-deneyimlerimiz.html buraya gir bi istersen orda her şey ayrıntısıyla var ben anlatsam yeterli olmam çünkü ama tavsiye ediyorum bir bak istersen sonra aklına takılan olursa konuşuruz... sevgiler
Canım http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...rimiz/384581-dukan-diyeti-deneyimlerimiz.html buraya gir bi istersen orda her şey ayrıntısıyla var ben anlatsam yeterli olmam çünkü ama tavsiye ediyorum bir bak istersen sonra aklına takılan olursa konuşuruz... sevgiler
Harika :) Çok teşekkür ederim. Hemen verdiğin linke gidiyorum.
Bendede reflü var arkadaşlar yeni öğrendim nasıl beslenmeliyim öneriniz var mı?
Siz bu şekilde mi besleniyorsunuzGeçmiş olsun canım.
Bende de gastrit ve reflü var. çoğu şey yasak olduğu için daha çok canım çekiyor. Bu kadar şeyi yemezsek ne olur gerçekten geçer mi bilmiyorum.
Asitli içecekler
Sigara
Yağlı yiyecekler
Baharatlı yiyecekler
Mayalı yiyecek ve içecekler
Acı
Baklagiller (kuru fasulye nohut gibi)
Salçalı yemekler
Vs.
Bir de en önemlisi stres....
Siz bu şekilde mi besleniyorsunuz
Bende şuan hap kullanıyorum biraz dikkat ediyorum ama hap kullanınca bilemiyorum sonucunu bekleyip görelimyok ben bu yasakların hemen hemen hepsini yapıyorum
o yüzden midem hala hasta...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?