HOCAM BENIM AGDETLERİM 3 AY 6 AY GECİKIYOR BU NEDENLE 2 SENEDİR DIANA 35 KULLANIYORUM HER 6 AYDA BIR KONTUROLE GİDİYORDUM YALNIZ SON 9 AY İÇİNDE KONTUROLE HİÇ GİTMEDİM İLACIMI kullanma devam ediyorum. bu ilacı 9 ay konturol altında olmadan alamam sakıncalı olur mu? çok uzun zaman kullanmak sakıncalı mıdır 24 yaşındayım teşekürler
merhaba dr bey... benim hiç adet gecikmesi gibi bir sorunum olmazdı ta ki kürtaj olana kadar... 4 yıllık evliyim evliliğimizin 2. yılında gebe kaldım ancak bozulmuş gebelik tanısı konulduğu için bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. ardından 16 ay geçti ben hala gebe kalamadım tabi bu arada adetlerimde düzensizleşti . birkaç dr değiştirdim şükür bir problem yok hormonlar falan gayet iyi ancak pko bulgusu kanda çıkmadı bir dr bulguları ultrasonda başlamış dedi bu ne demek? adetlerim 4-5 aydır düzeldi 33 ila 35 gün arasında oluyorum sanırım bu da normal değil mi? ne olur bebiş için daha neler yapmam gerek yardımcı olun... şimdiden teşekkür ederim . iyi çalışmalar....
mrb hocam
33 yaşındayım 2 tane bebeğim var.2. si 3 aylık.Hala regl olmadım.İlk bebeğimde 8. ayımda regl olmuştum.Adetlerim hem çok az (1,5 gün)hem de çok kısa olmakta.Bu bence kilo problemimi de tetikliyor,kilo veremiyorum.Hem korunma hem de artması için spiral taktırsam mı?Acaba artması için ne yapabilirim?
ama hala cevap alamadım(
merhaba hocam ben 9aylık evliyim 24 yaşındayım,3aydır korunmuyoruz,benim sorum ben 23-24 günde bir adet oluyorum adetlerim düzensizmi onu soracaktım,herkes 28 günde olması gerekiyo yoksa gebe kalamazsın diolar korkuyorum ben adetimden dolayı gebelik problemi yaşarmıyım lütfen bilgilendirirmisinz beni?bide hocam yumurtlama günlerim nezaman benim lütfen yardım edin bana,6nisanda adet oldum12sinde bittim gün aşırı ilişkide bulunuyoruz,çok akıntım ve sol kasıgımda agrı var kasıklarında çok agrıyo sebebi ne olabilir sizce,şimdiden teşekkür ederim iyi günler hocam
Adetleriniz daha önce de düzensizmiş, 6 ayı tamamlayın takiben klomifen le yumuta oluşturma ve gebelik denenebilir...
doktor bey cevabınız için teşekkürler bu gün test yaptım negatif daha önce kullandığım primolut n ilacı kullanmaya başlayayımmı hala adetim gelmedi birde 7 gün geçti gebelik için kesin sonuç 7 gün yeterlimi
Cumartesi ve Pazar günleri biz hekimlerce de (cts yarım gün yine de çalışıyoruz) tatil olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır. Haftasonları hekimler de eş ve çocuklarıyla gezebilmekte, yemek yiyebilmektedir. Gecikmenin öz ve sebebi budur.cokacimcoook. Sağlıklı günler dilerim...
bora bey beni çok utandırdınız... hiç aklıma gelmemişti çok özür dilerim gerçekten tabi ki en doğal hakkınız:)))
demek adetlerim düzenli ...ben yanlış bilmiyorsam fsh'ın lh'tan yüksek olması gerekir tam tersi olursa pko ortaya çıkar değil mi? benim fsh 4.96 lh'ta 3.72 şimdi ben pko muyum? 29 yaşındayım...
Değerleriniz normal PKO değilsiniz
Hocam merhaba. Ben 26 yaşındayım, 18 aylık evliyim. Evlenmeden önce gayet düzenli regl olurdum. ancak antibiyotik kullandığım zamanlarda aksamalar olur.
son 3 aydır korunmuyoruz. en son yine antibiyotik kullandım ve bu sefer gecikme değil hiç adet olmadım. doktorum farlutal verdi kullandım 3. gün hala herhangi bir gelişme yok. doktorum yumurtamın çatlamadın kistleştiğini söyledi. hormon testlerim normal çıkıyor. ancak endişheleniyorum. bebek için sorun yaşayacakmıyım. doktorumla görüşmeye devam edeceğim tabi ama bu endişhem sabırsızlandırıyor beni. daha önce 30 da bir olduğum regl artık 33 te bir olur hale geldi.
doktor bey,size bir sorum olacak.ben 3yıllık ewliyim 3aydır korunmuyoruz we ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım..bende pek gecikme olmazdı zaten 30 35 gün arasında olurdum....fakat geçen ay 10 gün geçti regl oldum...daha sonraki ise hala olmadım tarihim 26 nisandı...testlerimi yaptım gebelik yok.......ne yapmalıyım beklemelimiyim regl olmayı yoksa dr mı gitmem gerekir??
Mauyene olmaslısınız...
muayene oldum ama aklım karıştı malesefsizden bi ricam olcak,,hormon testlerimi bide siz yorumlarmısınız....
tsh 1.13
fsh 7.15
Lh 20.06
prolaktin 8.42
beta 0.39
estradiol 64
doktorum farlutal werdi...we rahimde tembellik war dedi....hemen tedavi olmam lazımmış....çok erken degilmi tedavi için daha ben 3aydır korunmuyorum.....??
Merhaba,
Ben yaklaşık 1,5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum.Son bi kaç aydır regl miktarımda çok azalma var ve ilk gün çamurumsu koyu bir akıntı geliyor.2.gün düzelmeye başlıyor ve 3.gün sonunda reglim bitiyor.Normalde 1 hafta sürerken bi kaç aydır bu şekilde oluyor.Bunun nedeni ne olabilir?
Diğer bi sorumda, şuan çocuğum yok fakat başımdan 2 kez kürtaj geçti.İlki düşükle sonuçlandı, 2.ise istemende olsa aldırmak zorunda kaldım.Bebek düşündüğümüzde bu olaylar sorun yaratabilirmi acaba?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
bu arada dr.bora bey;
12 mayıs- 7 haziran - 3 temmuz son üç ay adet dönemim.ilk iki ayda d.k. ilaç kullanımım vardı ve son reglımı de etkilediğini zannediyorum.26 gün de bir periyod yaşadım.benim yumurtlama dönemim nezaman olur? ayrıca bi çok yakınımın bana söylediği bi durum var ; ne kadar süre ilaç kullanılırsa o kadar uzun sure korunmayı sağlıyormuş.yani ben 3 sene kullandıysam 3 sene daha mı koruyacak beni ? :gitme:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?