Regl gerginligi mi yoksa normal tepki mi?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Merhaba kizlar, yine ben, bu konuyla ilgili daha önce de konu acmistim ama atsan atilmaz satsan satilmaz bir sey oldugu icin cözüm bulamiyorum? Babamla anlasamiyorum cünkü;
-Nerdeyse hergün icki iciyor biz cocukken sabaha karsi alkollü eve geliyordu hergün tartisma kavga oluyordu annemle komsular bile kapiya geliyordu. Aradan yirmi sene gecti hala hergün icki iciyor ama eve vaktinde geliyor artik.
-cocuklugundan beri sigara iciyor, hadi neyse icsin diyelim ama yüksek tansiyon seker ve baska bir sürü saglik problemi var. Bir gün tansiyonu yükseliyor fena oluyor yüregimiz agzimizda yasiyoruz yani.
-Sürekli mesaj yaziyor ilgi bekliyor. Hergün aranmak istiyor. Bak kuzenin söyle böyle diye karsilastirma yapiyor.
-Ananemle dedem misafirlige geldiginde yoktan sebepten kavga cikariyor doksan yasindaki insanlarin yaninda bagirip cagiriyor.
-Bence lafini sözünü bilmiyor mesela bana bir komik video göndermis videonun basligi sizde "dul kari var mi" (ben bosandim)
-Annemin telefonundan annemmis gibi yaziyor güya komiklik olsun diye yapiyormus

Ve ben artik bunlara tahammül edemiyorum ama Allah korusun ona bir sey olsa, olsaydi da kötü olsaydi dersin diyorlar. Kac kere söyledim senin bagimliliklarin var icki sigara konusunda git tedavi ol diye, spor yap falan diye. Yok yok yok. 55 yasina geldi. Bugün sabah yine mesaj atmis ben gec cevap verdim aloo nerdesin falan yazmis anneni arasana seni soruyor yazmis ben de anneme sordum yok ben sormadim diyor. Ben de sinirlendim actim agzimi yumdum gözümü alkolünü sigarasini söyledim spor yapmasini kendine ceki düzen vermesini(asiri kilo alkolden yüzünde sislik falan var) söyledim. Cünkü artik dayanamiyorum bir cocuk olarak baba figürünü böyle görmeye...Biz de cocuklari olarak tam tersiyiz alkol sigara icmeyiz ve lafimizi sözümüzü bilen tartip konusan cocuklariz. Herkes taktir eder ama bizede böyle baba iste. Sizce cok mu tepki göster misim, duymamazliktan görmemezlikten mi gelmeliyim? Ne yapmaliyim ben bu insanla??? Simdi de icime batiyor regl dönemi yaklastigi icin mi cok tepki verdim sussamiydim diye... Annem de ordaydi onunda morali bozuldu.

Verdiğiniz tepki gayet insani bir tepki. Sizde insansınız ve böyle ufak ufak tepki vermezseniz ileride sizin psikolojinize olumsuz etkisi olurdu. Bu yüzden kendinizi kötü hissetmeyin.

Fakat baban bağımlı ve ciddi rahatsız. Etrafına (sizin, anneninizin ve daha cok kisilerin psikolojinize) daha fazla zarar vermeden tedavi olması gerekiyor. Kendi yaşam kalitesi de düşük şuanda. Daha mutlu bir yaşam icin ve kendisinin iyiliği icin tedavi olmali. Bence siz babanızı bu konuda ikna etmeye çalışın hatta bir doktordan yardım isteyin bu konuda.

Aynen tam da demek istedigim oydu yasam kalitesi inanilmaz düsük. Kardeslerim de hic konusmak istemez onla cünkü hic olgun bir muhabbeti yok. Nasil yardim alabilirim bir doktordan acaba ben onlardan baya uzakta yasiyorum. Annemse zaten bosvermis durumda onu artik. Onu da asiri olumsuz etkiledi yillardir kadin artik hissizlesti.

Bence lafini sözünü bilmiyor mesela bana bir komik video göndermis videonun basligi sizde "dul kari var mi" (ben bosandim)
Bu lafını bilmemek kadar basit bir durum değil yalnız.

Babanız bundan fazlası. Düşüncesiz. Bencil. Hadsiz ...

Ben olsam onunla tartismaya girmem. Çünkü tartışma adabı olMadigina eminim.
Ya böyle idare edin. Ya da görüşmeyi azaltin.

Karar vicdanınızın. Biz ne desek yalan yanlis olur.

Bu konuda hic tecrübem yok, o yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem ama aklıma ilk gelen alkol bağımlılığını tedavi eden bir klinikteki doktorla önce sizin konuşmanız. Bu durumu doktora anlatmanız ve beraber bir yol bulmanız.
Inşallah tedaviyi kabul eder

Babanız gayet genç bence. 55 yaş nedir daha? Yaşıtı ve sevdiği birinin sözünü dinler de sizi dinlemez. Var mı öyle biri aile dışında?
Bir kere amcam karsina alip konusmustu kabul etti bir kac gün degisti sonra yine ayni. Bu arada psikologa gitmisti ilac kullanmisti sonra yine birakti hep basa dönüyor kendini degistirmeyi istemiyor ki beni böyle kabul edin diyor.

Aynen o yüzden ben de cok sinirlendim ve sogudum ama baba kavrami oldugu icin insanin kafasinda, atamiyorsun silemiyorsun. Zor bir durum. Dünden beri ne onlar aradi ne ben belki beni saygisiz evlat olarak ilan etmistir.

Ahhh bu alkolik babalar. Baba olamayanlar. Kız çocuklarını yarım eksik bırakanlar. Sayelerinde evliliklerimiz, insanlarla ilişkilerimiz bile rezalet oluyor. Allah yardımcınız olsun ne diyim. Ben çok çektim bu konuda. Damdan düştüm halinizi çok iyi anlıyorum. Ama sizin gibi dertlenmiyor onu yok sayıyorum. Zira senelerce olmayanı şimdi ben ne yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…