Rencide oldum...

ha ha öyle diyen birine şu cevap yakışır aslında;

"ben sana mühendis olamazsın demedim, ben sana adam olamazsın dedim", dersin, oturur kalır.

Bu kadar kişiye müstakbel eşinize tuuuu kaka dedirttiniz. Kendinizi iyi hissettiniz mi?

Neden kabul etmek istemiyorsunuz, evet zor çalışma saatleri olan is olduğu gibi bedenen ve ruhen çok yorulmadan calisilabilecek bölümler ve meslekler de vardır.

Kader kısmet bu işler.

benim eşimde mühendis benim mesleğimi hep daha aşağı görüyordu ondan önce iş buldum neredeyse aynı parayı alıyordur sonra o birazcık fark açtı bana ama olsun işe girdikten ve para kazandıktan sonra yuttu tüm laflarını sende yutturursun merak etme :)

Evlenmeden dilinin ayarı yok evlendikten sonrası zehir saçar bu demedi deme.
Ayyy k.çımın kenarı mühendislik okuyorsun diye kendini ne sandın demen gerekirdi:KK14:

Ne mühendisi çok merak ettim?
Hayır halkla ilişkilerden de gayet güzel şirketler de iyi pozisyonlarda çalışan insanlar tanıyorum.
Mühendis olarak sürünen çok insan da biliyorum.
Makine. Cidden başarılı bi öğrencilik geçirdi ama büyük konuşması ve asagida gibi konuşması çok yanlış bence

Ah canim benim sanki muhendis degil de sözüm ona Aziz Sancar. :KK70: ülkede mühendisten geçilmiyor be, nesi varmıs beyimizin? 2 yabancı dili mi var? Yüksek lisansı mı var? Köklü bir firmada tecrübesi mi var? Referansları cok mu müthiş? Mühendislik de gayet güzel bir meslek tabiki ama dümdüz mezun oldugu haliyle hicbir nanesi yok. Kendini gelistirdiyse asıl ona mühendis denir. Dümdüz oku okulu, hicbir sey katma sonra da mühendisliğiyle hava atsın. Ay bitarafımın kenarı! Kaldı ki isterse mükemmel bi muhendis olsun, odun olduktan sonra hic bi önemi yok.

Bölümümle övünmeyi sevmem asla ama, böyleleri keske benim yanımda şöyle laflar etse de yerin dibine soksam.

Şu zamanda okul okumak bu kadar kolayken ne bu hava civa? Önemli olan kendini ne kadar gelistirebildigin.

Siz de eger oluyorsa 4 yıllığa tamamlayın, yahut yabancı dil edinin kendinize 2 yılda cok iyi ilerlersiniz ingilizcede yahut baska bir dilde. Hadsiz biraz anladığım kadarıyla, en azından bidaha böyle bi laf ettiginde ağzına tıkarsıniz laflarını.
Yabancı dili var, notları iyi, hocaları sever is hayatına da ufak ufak girdi inşallah daha da başarılı olur ama asıl önemli olan insanın karakteridir. Dedim, bu dediklerini hiç sana yakistiramadim dedim şaka yaptim ben tutup da ciddi ciddi öyle şey diyecek değilim geyik yapıyorduk abartma dedi. Seninki de çok güzel is sen naparsan desteklerim falan ddi

Canım bu adam kariyeriiçin bekletilmeyi hak ediyor. Calissan bile hakir görüyor. Ya çalışmadanevde ionunpparasını yiyen kaşıkddüşmanı olursun onun için
Cok guzel demissiniz aynen ev hanimi olsak para yiyor diyorlar, calissak işimizi beğenmiyorlar... ne çektik be

Bence aman sende zor bişi mi okuyrsun senın bolumun cok rahat hıc zrlanmadan para kazancaksın ne dıye kafaya takıyrsun gıbı bişi sylemiş

yada ben byle anladım bılemıcem :)
Aynen öyle dedi. Ben sonradan konuştum onunla o aksini iddia ediyor ama bence asagilayici tavırla söylemişti.

Bir sürü emek verip, sizin yattığınız yerden kazandığınıza denk gelebiliyorsa; bence siz değil o üzülsün :KK53:
Kibirli bir insana benziyor buradan. Her konuda böyle midir? Yoksa sadece takıldı mı size?
Kendini biraz fazla seven ve başka insanlara eleştirel yaklaşan bi insandır. Şimdi kibirli falan demek ağır mi olur bilememde

Yabancı dili var, notları iyi, hocaları sever is hayatına da ufak ufak girdi inşallah daha da başarılı olur ama asıl önemli olan insanın karakteridir. Dedim, bu dediklerini hiç sana yakistiramadim dedim şaka yaptim ben tutup da ciddi ciddi öyle şey diyecek değilim geyik yapıyorduk abartma dedi. Seninki de çok güzel is sen naparsan desteklerim falan ddi

Bakım yabancı dil dediğiniz ingilizceyse eger, benim 4 yaşındaki kuzenim de orta derecede ingilizce konusabiliyor. Benim dedigim artı bir almancası rusçası vs vs bir dil var mı? Yani bu kadar aşağılayıcı konusuyorsa eğer boğaziçi yahut odtü mühendislikten mezun olması, çap yapması, 2 yabancı dili olması vs vs bir sürü artısı olması gerekir. Makine mühendisi adam yeni yeni ise atılmaya çalışıyor sonra da sizi ezmeye çalışıyor.

Siz kendinizi gelistirmeye bakın, seceneklerinizi degerlendirin egitimle kariyerle ilgili. Çünkü ileride kazandığı paranın havasını da atacak bu adam size. Gerçekten "amaan simdi uğraşmayayım yeniden kendimi gelistirmekle" demeyip yabancı dil kursuna, dgs'ye baslayın. Evin icinde kendinize güveninizi kuvvetlendirir, bu adam da sizi ezmeye kalkarsa aile bütcesine ona yakın katkıda bulunursanız yüzüne çarparsınız "farzet ki çalışmıyorum sen kendi kazandığınla bu yaşamı sürdürebilir misin ne diye beni eziyorsun" gibi bir çıkış yapabilirsiniz.

Kendime yapılmış kadar sinirlendim durumunuza gercekten. Simdi sakayla karışık söyler yarın ciddi ciddi söyler. Önleminizi alın derim

Oy oyyyy. Daha evlenmeden bunu duyduysan evlenince n'apcan acaba. Hiç mi aklına evlilikle ilgili soru işareti düşmedi... Bu arada gerçekten ben de yatarak para kazanılan bölümü merak ettim. Daha okul bitecek de işe girilecek de para gelecek de sen de yatıyor olacaksın.
Aklımda evlilikle ilgili deli sorular...

yatarak veya yatmayarak, nihayetinde kendi paranızı kazanmayacak mısınız? erkek arkadışınız neyi problem yapmış anlamadım. taş mı taşımanız, gece taksiye mi çıkmanız lazım sanki?
Topluma faydali insan olmayacağımi düşünüyor herhalde gereksiz iş falan dediğine göre

:KK14::KK14::KK15::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Hiç mühendislik okuduğuna güvenmesin bence. Bende türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde iyi bi mühendislik dalında okuyorum ama gelecek kaygım çok fazla. Piyasada ekmek aslanın ağzında desem yeridir. İş bulursa kendini şanslı saysın maaş kısmına girmiyorum bile
Allah herkese hayirlisini nasip etsin. Başarılar sizede

Bakım yabancı dil dediğiniz ingilizceyse eger, benim 4 yaşındaki kuzenim de orta derecede ingilizce konusabiliyor. Benim dedigim artı bir almancası rusçası vs vs bir dil var mı? Yani bu kadar aşağılayıcı konusuyorsa eğer boğaziçi yahut odtü mühendislikten mezun olması, çap yapması, 2 yabancı dili olması vs vs bir sürü artısı olması gerekir. Makine mühendisi adam yeni yeni ise atılmaya çalışıyor sonra da sizi ezmeye çalışıyor.

Siz kendinizi gelistirmeye bakın, seceneklerinizi degerlendirin egitimle kariyerle ilgili. Çünkü ileride kazandığı paranın havasını da atacak bu adam size. Gerçekten "amaan simdi uğraşmayayım yeniden kendimi gelistirmekle" demeyip yabancı dil kursuna, dgs'ye baslayın. Evin icinde kendinize güveninizi kuvvetlendirir, bu adam da sizi ezmeye kalkarsa aile bütcesine ona yakın katkıda bulunursanız yüzüne çarparsınız "farzet ki çalışmıyorum sen kendi kazandığınla bu yaşamı sürdürebilir misin ne diye beni eziyorsun" gibi bir çıkış yapabilirsiniz.

Kendime yapılmış kadar sinirlendim durumunuza gercekten. Simdi sakayla karışık söyler yarın ciddi ciddi söyler. Önleminizi alın derim
Teşekkürler yorumlariniz icin

Bu kadar kişiye müstakbel eşinize tuuuu kaka dedirttiniz. Kendinizi iyi hissettiniz mi?

Neden kabul etmek istemiyorsunuz, evet zor çalışma saatleri olan is olduğu gibi bedenen ve ruhen çok yorulmadan calisilabilecek bölümler ve meslekler de vardır.

Kader kısmet bu işler.
Sevgilimin kim olduğunu bilmeden kendilerince yanlış olduğunu düşündükleri bi şey için yorum yapiyro herkes. Ki bence de yanlıştı. İnsan sevdiginin yüzüne senin yapacağın is gereksiz iş, yattigin yerden para kazanacaksin dememeli bence. Üslup diye bi şey var. Sen daha az yorulacaksin benden ya da ben üniversitede daha yoğun calistm dese bi şey mi diyecegim? Ki bunu bile sözle soylemesine gerek yok bence ama bi şey demezdim. Şaka yaptım dedi bana konuşunca ama ben sonuçta üzüldüm, güzel mi oldu? Teşekkür ederim yorumunuz için.

Makine. Cidden başarılı bi öğrencilik geçirdi ama büyük konuşması ve asagida gibi konuşması çok yanlış bence
,ona işsiz makine mühendislerin bahsetmeye başlasam on günümü yer
saçmalık yani tanıdığım adamlar da gayet iyi üniversite hatta liselerden mezun oldular

Back
X