Resim bir yetenek midir?

A

albunea

Ziyaretçi
[/FONT]:uhm:Sizce resim doğuştan gelen bir yetenek midir.?Sonradan eğit,imle bu yetenek kazanılabilir mi? Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum......opuyorumnanaktan
 
Doğru resim eğitimiyle doğru çizmeyi ve doğru görmeyi öğrenirsin.Ama belli bir süre sonra yetersiz kalırsın.Yetenek doğuştandır çizdikçe gördükçe öğrendikçe gelişir ve hiç bitmez.Eğitim alsanda almasanda vardır.
 
bnce eğitim aLıncada oLabiLir ama doğuştaN yetenek oLması lazımdır ..yerimseniben
 
resim bir yetenektir arkadaşım. bence biraz yeteneğin varsa bunu eğitimle de pekiştirirsen daha güzel çizimler yapabilirsin.
 
Egitimle teknik ogrenilebilinir ama sonucta kesinlikle yetenektir, genlerle gelen bir hediye gibidir..
 
Resim yapma yetisi herkeste vardır. Ama yetenek herkeste olmaz.Bu yalnızca belli kişilere verilmiştir sanki...
 
yani bu kişiye bağlı uzman tv izle orda öğretmen anlatıyor bende evde kalalı resim çiziyorum biraz ilerdekten sonra güzel şeyler ortaya çıkıyor
 
bence resim yetenek işidir.ben bildim bileli resim yapıyorum ve kişisel resim sergileri açıyorum.bizimki aileden geliyor.babam iyi resim yapardı.ablam abim ve ben hepimizde bu yetenek var.ama sergi boyutunda ilerleten bir tek ben oldum.benim şahsi bir düşüm var resim teknik olarak öğretilebilir bence.ama yetenekte duygu var yaratıcılık var.teknikte öyle değil.
 
yetenek önemli ama teknik de önemlidir.
tekniği öğrendiğinde yetenekli kişi kadar olmaz belki ama sen de iyi sonuçlar çıkarabilirsin.
 
bence yetenek önemli ben resim konusunda yeteneklı değilimdir
 
zaten bütün arkadaşlar söylemiş bende söyleyeyim,resim yetenek işidir.nasıl hepimiz güzel şarkı söyleyemiyorsak herkeste güzel resim yapamaz.hiç bir ressam eğitimle ressam olmamıştır hepsi bu konuda yetenekli doğmuştur zaten.
bende okul zamanlarımda güzel resim yapardım lisedeki resim hocam güzel sanatlara gitmem için çok ısrar etmiştir ama maalesef onu dinlemedim.
 
benim dayımda küçüklüğünden beri sağa sola resim çizermiş hep, şu anda da resim öğretmeni zaten, ama boş duramıyor onun eli, cebinde illa kalemi olur sigara paketleri, fiş arkaları duramıyo ha bire bişeyler çiziyor, gsf ye de öğrenci hazırlıyor, hiç birşey bilmeyen birine bile istediğini öğretir ama onun gibi olabilmesi mümkün değil bence
 
Allah vergisi müthiş bir yetenek olduğuna inanıyorum.Naasıl şanslılar ama dimi.Keşke benimde olsaydı.Bunada şükür ama.
 
Yetenektir ve ilgidir kökeni bence. Çünkü günümüzde eğitimli birçok çizer ufacık çocukken bile güzel çiziyorlarmış yaşıtlarına göre. Ayrıca; diş hekimliği, mühendislik vs. okuyup da harikulade çizen çizerler de mevcut ülkemizde.
 
yetenek mutlaka olmalı...sonradan da gelişir ama yetenek olmalıdır...
 
Resim bence yetenek işidir ama çalışma ve azimle teknik geliştirilebilir. Bizim ailede babamın da annemin de yeteneği vardır resime. Ablam da nitekim güzel sanatlar resim bölümünü 2. likle kazandı. Öğretmen şimdi sergiler için de resim yapıyor özel ders de veriyor yeteneği mesleğe dönüştüren o oldu.
 
X