- 22 Aralık 2011
- 761
- 103
- 123
- Konu Sahibi Always_My_Hearth

Kızlar ilk defa akşam denedim ve bu tarif tam kararında tuttu hemen sizlerle paylaşayım dedim

KIZARTMA İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
2 su bardağı çiğköftelik bulgur( esmer düğü kullandım ben )
3 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
Tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tozkırmızıbiber
İç Malzemeleri:
1/2 kilo yağlı kıyma
3 tane soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz
2,3 dal maydanoz
Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
YAPILIŞI:Bulguru yoğurma leğenine koyup üstüne 1 su bardağı sıcak su döküp ağzını kapatıp yarım saat bekletelim.Bu arada içini hazırlayalım.Kıyma ,ince doğranmış soğan ve 2 kaşık tereyağını ocağa alıp bir güzel kavuralım.Kavrulan harca iri dövülmüş ceviz,tuz,baharat ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.İyice soğuması için soğuk bir yere koyalım.Bu arada yumuşayan bulgurun içine un,salça,yumurta,tuz,kırmızıbiber ve biraz su koyup iyice yoğrulalım.Özleşen ve şekillenmeye hazır hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp işaret parmağımız yardımıyla içli köftelerimizi oyalım.İçini doldurup kapatalım.Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayalım.Köfteleri yapma işlemi bitince tavaya bol yağ koyup ısıtalım.Isınan yağa köfteleri koyup nar gibi kızartalım.Sıcak servis yapalım.

iç harcının kıymasını mutlaka tereyağında yapın kızlar yoksa kızartırken sıvıyağ köftenin dışına sızıp çatlamasına neden oluyor ve kızarınca hemen yağdan alın fazla kızardığı zaman çatlamaya başlıyor. Birde ben ceviz koymadım bizimkiler değişik lezzetleri pek sevmezler cevizsiz de güzel oldu

Son düzenleme: