Resimli meme estetiği sonrası enfeksiyon

sedoo1

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2025
27
4
1
30
merhabalar meme dikleştirme ve protez ameliyatı oldum sol memem ağrılı ve yanmalıydı hep 20. gün pansumanıma gittiğimde doktorum mantların alerji yaptığını ve enfeksiyon olduğunu söyledi . o bölgeyi açık bıraktı ve günde 1 defa pansuman yapıp ardından antibiyotikli krem sürmem gerektiğini söyledi o yeterli olur dedi . burdan çok şey öğrendim şimdi yardınımıza ihtiyacım var günde bir defa krem yeterli olur mu ? açık bırakmam mı lazım ? yoksa kapalı mı kalmalı ? antibiyotik içmem gerekiyor mu ? doktorumdan yeteri kadar bilgi alamıyorum sizden ricam tecrübesi olanlar bu sürecten geçenler bilgi verebilir mi ?

Merhaba ,o açıklık olan yer dikiş açılmasımı alerji derken ben cilt alerjisi sandım, resmen boşluk var yanılıyor muyum? Benimde diklestirme oldu t olan birleşim yeri açılmıştı ve akıntı geliyordu bende enfeksiyon çıkmadığı halde 1 hafta hastanede antibiyotik tedavisi damardan aldım ve pansuman ardından tek memeden tekrar revizyon uygun gördü dr um,kendiliğinden de kapanır ama strese sokmayalım sizi dedi ve tabiki enfeksiyon riskini de düşünmüştür ki sıkı bir önlem almıştı, çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemedim yanlış yönlendirmek istemem çok derin değilse belki bir bildiği vardır dr un ama yine de riskli bence

Çok teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için
derinlik boşluk yok akıntıda yok bantlar sizde alerji yapmış dedi devlet hastanesinde oldum ben ısrarla kapanır mı diye sormama rağmen kapanır bir defa pansuman yapın yeter dedi doktorum çok ilgili değil inanın bende şaşırdım ne yapacağımı
Ben ameliyat olduktan sonra doktorum hastaneden ayrıldı sadece haftanın bir günü belirliyor bizi kontrole geliyor O yüzden mi ilgisizz anlamadım Çok tedirginim

sizi dikişteki enfeksiyon için mi revizyon yaptı onu anlamadım benim de mi revizyon olmam gerekiyor acaba

Boşluk yoksa o zaman cilt sıyrılması gibi bir şey ise sorun olmaz ,burdan bakınca tam anlaşılmıyor boşluk sandım, bana kültür testi yaptılar 3 günde sonuç çıktı fakat o ara zaten antibiyotik tedavisine başladılar sanırım önlem amaçlı çünkü dışarıdan protez görünüyormuş alt birleşim yerinden ,enfeksiyon çıkmadı ama yine de sonrasında da hastanede kaparım diye belki dr tek odaya aldı sıkı önlem aldı bende devlette oldum ,akıntı çoktu sürekli üstüm batıyordu çamaşırım falan ödem sıvısı demişti dr ,revizyon da dikişin etrafını temizleyip dikicem demişti ama resmen yeniden protezi çıkarıp yıkamış tekrar operasyon oldum ve 3 gün boyunca bir cihaz bağlıydı dikiş yerinden vakum gibi çeken, baya zor zamanlardı ,sizin kendiliğinden pansuman ile hallolur o zaman derin boşluk değilse

Pansumanı ihmal etmeyin onun yararı oluyor ,ayrıca bende de ameliyat bantları vs hep alerji yapıyordu kaşıntı gibi ,kendimiz daha kaliteli olanlardan hep özel almıştık

çok ilgiliymiş doktorunuz nekadar güzel ben soru sormadan asla cevap alamıyorum pansumanın 1 yeterli olur mu acaba onun hakkında bir bilginiz var mı peki yarayı açıkmı bırakmalıyım yoksa pansumandan sonra kapatmalımım kremi sür korseni giy dedi

sizde çok zor zamanlardan geçmişsiniz çok geçmiş olsun nekadar süre geçti üstünden ve şimdi nasılsınız

Evet dr'um benim şansım oldu ,kendisi yeni uzman olduğu halde bende maddi durumdan dolayı bilmeden kendisine teslim oldum çok şükür ki arkamda durdu görevini layıkı ile yaptı özel drlardan farksızdır benim için, şöyle benim dikiş hattım derin açılma olduğu halde günde bir kez pansuman yapıyorlardı anca üstüme akıntı geçerse istiyordum tekrar geliyorlardı dr um tembih etmişti tek kişi tek kullanım eldiven makas bile kullanılmayacak özenle yapmalarını istemişti, o yüzden her önüne gelen açmıyordu, açık kalması bence doğru değil gazlı bez ile hafif bandaj yapın bant minik kullanın o zaten nefes aldırır, açık olması risk olur anlamı kalmaz pansumanın

Son düzenleme:
sizde çok zor zamanlardan geçmişsiniz çok geçmiş olsun nekadar süre geçti üstünden ve şimdi nasılsınız
Benim ameliyatın 11.gününde dikiş açıldı 1 hafta yattıktan sonra revizyon yapıldı şu an 6.5 ayım doldu ,tabi revizyon olan meme 6 ay arada bi 17 gün zaman var tekrar revizyon ile ilk ameliyatin ,şu an gayet iyiyim geçen kontrole gittim sorun yoktu şükür, dikiş izlerim var tabiki onlarda zamanla silikleşir çünkü bu benim 3.ameliyatım bu sefer daha fazla dikiş var hem diklestirme sebebi ile hemde 2 kez kapsül kontraktürü olmuştu maalesef

Bu arada kas altı mı hangi marka protez ve kaç cc merak ettim ,tez zamanda iyi olursunuz inşallah ben beterini yaşadığım için geçecek bu da merak etmeyin ,uzun sure kısmi duş almıştım duş bile denemez 25 gün en az belki fazla

siz anlttınız ben okurken mutlu oldum sizin adınıza çok şükür iyi durumdasınız bende 1 sefer yapıp kapatayım ozaman birşey sormak istiyorum kapsül oluşumunun belirtileri sizde nasıldı ben ondanda çok şüpheleniyorum doktora söyledim altı ay sonunda ultrason istiyeceğiz zaten dedi önemsemedi yine sol memede farklı bir baskı var sanki bir tarafta içinde top var yatınca o hissettiğim yerde dahada baskı oluyor sanki orda bişey sertleşip kalıyor

İnşallah Allahım Amin kas üstü 200 ve 220 cc mentor marka bana duş alabilirsin sorun yok dedi

İnşallah Allahım Amin kas üstü 200 ve 220 cc mentor marka bana duş alabilirsin sorun yok dedi
Sizin cilt üzeri olduğu için duşta sıkıntı olmaz ,ben hastanede yattığım için ve derin boşluk olduğu içindi ,çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için bilmukabele

Sizin okuduğum kadarı ile henüz 20 gün olmuş, vücudun kapsül üretmesi zannedersem 1 ay da anca zannetmem hemen olsun ,kas altı olduğu için bası hissi olabilir,bende de ameliyattan ilk çıktığımda aşırı bası vardı göğsümde hatta sonraları da kamburumsu yürüyordum hastanede ağırlık yapıyordu protezler ve ödemler haliyle mevcut ,kapsül de şöyle benim önceki kas üstüydü ilki yaklaşık 2.senede belirti verdi memede şişme ağrı ile ,diğeri tek memeden ameliyat olmuştum ve 3.ayım olmasına rağmen meme yumuşaması gerekirken sertliği artmıştı ve sekil değişikliği olmuştu büzüşmüş meğerse sağ tarafa kaymıştı ve meme ortası bildiğiniz yol gibi genişledi

benimki kas üstü ve deediğiniz gibi diğeri daha şiş neyse bakalım oda eklenmesin zaten şuan çok kötürüm birde öyle birşey olursa bin pişman olurum

herkeste farklı bir şekilde belli oluyor demekki içimi ferah tutmaya çalışıyorum

benimki kas üstü ve deediğiniz gibi diğeri daha şiş neyse bakalım oda eklenmesin zaten şuan çok kötürüm birde öyle birşey olursa bin pişman olurum
Ben yanlış okumuşum kas altı zannettim,ama illa herkeste olacak diye bir şey yok ve çok erken daha bunları düşünmeyin şimdiden,ferah tutun içinizi evet ,şu an ödemler var en az 1.5 -2 ay olur ödemler ve bir meme diğerinden farklı iyileşebilir daha şiş olabilir daha yukarı da asagi da olabilir en belirgin sonuç 3.ayda ortaya çıkar, uçlar küçültüldü mü bu arada ?

evet benim çok büyüktü meme ucu ve çevresi memem kadar vardı neredeyse küçültültü oda

inanın çok rahatladım sizinle konuşmak bana iyi geldi çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…