yani bu biberler hemen tüketmek içinmi yoksa uzun süreli saklamak içinmi onu anlamadım bide doğrama şekli nasıl oluyor.cevabın için teşekkürler
Haftasonu kayınvalidemler için hazırladığım iftar menüsü
Mercimek çorbası
izmir köfte
mantarlı tavuk sote
prinç pilavı
zeytinyağlı yaprak sarma
biber dolması
havuç tarator
çoban salata
künefe
dondurma
kola
Malesef resim yok
Ne güzel bir konu olmuş.
Karagöz tatlısını çok güzel anlatmışsın. Yapasım geldi hemen
Ben de vakit bulursam geçenki soframın resmini eklerim
Merhaba benim marifetli kadınlarım:)
Oruç için sabır taşının çatladığı şu saatlerde yemeklerinizi görünce ağzımın suları aktı.
Hepinizin ellerine, kollarına sağlık.
Ban çalışan bir kadın olduğum için öyle özenli sofralar hazırlayamıyorum malesefgece de yorgunluktan erkende yatıyorum.
Eğer haftasonu misafir aldıysam, çarşamba gününe kadar kalanları tüketiyoruz. Diğer günler de genelde köfte, patatesi tavuk, pilav vs şeklinde.
Yarın sevgili! kayınvalidem gelecek yemeğe. kafamda menüyü şöyle oluşturdum,
Mercimek Çorbası
Buz Böreği ( ilk kez deneyeceğim)
Zeytinyağlı Fasülye
Patatesli Salatalıklı Süzme Yoğurtlu Salata
Mevsim Salata
Zeytinyağlı Enginar ( kayınavalide çok sever diye yapıyorum, yoksa gereksiz bence)
Patlıcan kebabı ( musakkanın kuşbaşı etl hali)
şehriye pilavı
tatlı olarak da irmik helvası ( içine dondurma koymak istiyorum ama beceremem sanırım, yanında servis ederim)
Fotoğrafını çekip paylaşırım sizle de.
Sevgilerimle
menü baya güzel sevgili ykayınvaldene buz böregi nasıl oluyomuş hemencik tarif isterim bennnnnnnn
irmigin içine dondurma cok kolay koyuluyo canım cam cerez kaseleri oluyoya ,o kaseyi ıslat kasıkla irmik helvasını koy ortası cukur kalsın içine dondurmayı koy düz yabaga ters cevir dondurma hiç gözükkmez ve içinde olur güzel olurben yapıyorum kolay oluyo ve değişik duruyo için koy sen gene yerdken hazırlıcaksın ama o zor oluyo kalabalıkta biaz
oo kolaysa o zaman denerim ben dondurmali halini, beklesin misafirler napayim:)
tarıfe gore buz boregi de çok kolay aslında.
malzemeler
3 ya da 4 yufka
iç harcı keyfe gore degişir ben maydanoz ve peynir koydum, annem bir sürü şey daha koyuyordu ama ben uğraşamadım:)
1 pakete yakın sanayağ
ıkı yufkayı ust uste serıyorsunuz, aralarına da eritilmiş sana yağını sürüyorsunuz
büyük bir sigara böreği yapar gibi 8 eşit parçaya bölüp, arasına da iç harcını koyup sarıyorsunuz. üzerine de kalan yağı sürüyorsunuz.
daha sonra sardığınız börekleri buz dolabına atıp 1-2 gün bekletiyorsunuz ve buzlu halinde üzerine yumurta sarısı, susam ekleyip fırına veriyorsunuz.
çıtır çıtır oluyor ama kalınca biraz uzuyor, o nedenle gelen konuk sayısı kadar pişirmekte fayda var, kalınca pek yenmeyebilir. ben artanı kayınvalideme kakalayacağım:)
(diğer yufkayı da ikiye katlayıp, yarım daire şekline getirip 3-4 tane daha sarabilirsiniz)
afiyet bal şeker olsun:)
Sağol canım. Daha önce simli gümüş rengi örtü kullanıyordum. Kırmızı cidden fark atıyor. Hem sofrada dökülenler sırıtmıyor.ay mobilyanada spofrana da bayıldım cok güzel kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun zaten çok güzel kalpli iftariyelik tabagında çok şeker kırmızı örtü alıcam en kısa zmanda bendede siyah beyaz osmanlı tugralı takım var ama cocuksuz gelenlere yayıyorum nabım beyaza damlayınca cıkmaz
çok bekletmim hurma tatlısınıntarifini verim
bi bardak ya
bi yumurta
kabartma tozu
vanilya
3 kasık yogurt
bunları yogurup sekil veriyoruz sonra irmiğin içinde yuvarlayıp irmiğe buluyoruz sonra yaglı tepsiye diziyoruz..sonracımafırında pişiriyoruz hemen oluyo basında durun yanmasın sonrada şerbetini döküyoruz tatlı soguk şerbet sıcak olucakmış ben tatlı cıktı serbeti az havalandırdım yani ikiside ılıktı öle yaptım güzel oldu
şerbeti tarifte 5 bardak su 5 bardak şekerdi ben 3bucuk seker 4 bardak su yaptım kafi bence güzeldi tadı
Ne kadar az malzeme ve ne kadar kolayŞerbet de olmasa tam benlikti Şerbet gözümü korkutuyor nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?