RESİMLİ sahur , iftar sofralarımızı paylaşalım:)))

yani bu biberler hemen tüketmek içinmi yoksa uzun süreli saklamak içinmi onu anlamadım bide doğrama şekli nasıl oluyor.cevabın için teşekkürler

evet saklayabiliyosun canım turşu gb öle bi sene değil yani az az yapıyorum ben bitiyo zaten hemencik ama baya durur sanırım :44: kızartırken nasıl gogruyosak öle canım ikiye kesip tohumlarını çıkarıyorum 3e 4e bölüyorum bi yudumluk bi yudumluk oluyoay bilemedim nasıl anlatıcamı bidahaki yapışıma resmini koyarım

oooooooooooooooooooooooooo marifetli gelin seni döktürmüşsünnnnnnn

Ne güzel bir konu olmuş.
Karagöz tatlısını çok güzel anlatmışsın. Yapasım geldi hemen
Ben de vakit bulursam geçenki soframın resmini eklerim

sahura yaptıgım pizza ve mafiş (sodalı puf) resimleri

Eklentiler

• $a.webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 96
  • $b.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 89
dün akşam misafirlerim vardı::

menüm:

mercimek çorbası
zeytinyağlı barbunya
islim kebabı
pilav
sirkeli biber
salata
güllaç tatlısı

sofranın resmini cekmeyi unuttum telaşeden ymeekten sonra balkonda semaverde cay içtik

Eklentiler

• $c.webp
    59,4 KB · Görüntüleme: 82
Merhaba benim marifetli kadınlarım:)
Oruç için sabır taşının çatladığı şu saatlerde yemeklerinizi görünce ağzımın suları aktı.
Hepinizin ellerine, kollarına sağlık.
Ban çalışan bir kadın olduğum için öyle özenli sofralar hazırlayamıyorum malesef gece de yorgunluktan erkende yatıyorum.
Eğer haftasonu misafir aldıysam, çarşamba gününe kadar kalanları tüketiyoruz. Diğer günler de genelde köfte, patatesi tavuk, pilav vs şeklinde.
Yarın sevgili! kayınvalidem gelecek yemeğe. kafamda menüyü şöyle oluşturdum,

Mercimek Çorbası
Buz Böreği ( ilk kez deneyeceğim)
Zeytinyağlı Fasülye
Patatesli Salatalıklı Süzme Yoğurtlu Salata
Mevsim Salata
Zeytinyağlı Enginar ( kayınavalide çok sever diye yapıyorum, yoksa gereksiz bence)
Patlıcan kebabı ( musakkanın kuşbaşı etl hali)
şehriye pilavı
tatlı olarak da irmik helvası ( içine dondurma koymak istiyorum ama beceremem sanırım, yanında servis ederim)

Fotoğrafını çekip paylaşırım sizle de.

Sevgilerimle

menü baya güzel sevgili ykayınvaldene buz böregi nasıl oluyomuşhemencik tarif isterim bennnnnnnn

irmigin içine dondurma cok kolay koyuluyo canım cam cerez kaseleri oluyoya ,o kaseyi ıslat kasıkla irmik helvasını koy ortası cukur kalsın içine dondurmayı koy düz yabaga ters cevir dondurma hiç gözükkmez ve içinde olur güzel olur ben yapıyorum kolay oluyo ve değişik duruyo için koy sen gene yerdken hazırlıcaksın ama o zor oluyo kalabalıkta biaz

oo kolaysa o zaman denerim ben dondurmali halini, beklesin misafirler napayim:)

tarıfe gore buz boregi de çok kolay aslında.

malzemeler
3 ya da 4 yufka
iç harcı keyfe gore degişir ben maydanoz ve peynir koydum, annem bir sürü şey daha koyuyordu ama ben uğraşamadım:)
1 pakete yakın sanayağ

ıkı yufkayı ust uste serıyorsunuz, aralarına da eritilmiş sana yağını sürüyorsunuz
büyük bir sigara böreği yapar gibi 8 eşit parçaya bölüp, arasına da iç harcını koyup sarıyorsunuz. üzerine de kalan yağı sürüyorsunuz.
daha sonra sardığınız börekleri buz dolabına atıp 1-2 gün bekletiyorsunuz ve buzlu halinde üzerine yumurta sarısı, susam ekleyip fırına veriyorsunuz.
çıtır çıtır oluyor ama kalınca biraz uzuyor, o nedenle gelen konuk sayısı kadar pişirmekte fayda var, kalınca pek yenmeyebilir. ben artanı kayınvalideme kakalayacağım:)
(diğer yufkayı da ikiye katlayıp, yarım daire şekline getirip 3-4 tane daha sarabilirsiniz)

afiyet bal şeker olsun:)

kakalama kısmına bayıldum bende bitiremicekelrimi öyle yapıyorum kibarca

o buz böreği değil yağ böreği olmuşçıkss ben yapmış bunu ramazanda günde yapar denerim gündüz gözü yencek bişeye benziyo o eline sağlık canım

Nihayet resim ekleyebiliyorum
Eki Görüntüle 487164

Bu da dünkü sofram

Eki Görüntüle 487168

ay mobilyanada spofrana da bayıldım cok güzel kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun zaten çok güzel kalpli iftariyelik tabagında çok şeker kırmızı örtü alıcam en kısa zmanda bendede siyah beyaz osmanlı tugralı takım var ama cocuksuz gelenlere yayıyorumnabım beyaza damlayınca cıkmaz

bugün amca oğlum eşiyle bide ablamlar geldi

menüm:

yoğurt çorbası
zeytin yaglı sebze türlü
fırında garnitürlü sosluk kanat+patatez
şehriyeli pilav
ortaya havuç kızartma yoğrtlu
salata
karpuz

hurma tatlısı(gül tatlısı yapcaktım markete giderken arkadaşa uğradım onada miafir geliyomuş bu tatlıyı yapıyodu kolay ve güzel görünce heemen onu yaptım resim yüklücem tarifte vereyim çok basit )

+semaverde çay keyfi

Sağol canım. Daha önce simli gümüş rengi örtü kullanıyordum. Kırmızı cidden fark atıyor. Hem sofrada dökülenler sırıtmıyor.
Tabağımı ben de çok seviyorum.Bu ramazan hep soframdaydı.
Gelenler çocuksuz olduğu için tüm takımlarımı rahat rahat kullanıyorum.

Haksever menünü beğendim.Hurma tatlısı tarifini de merakla bekliyorum.
Ben bugün kolaya kaçacağım.

Mercimek çorbası
Yeşil fasülye
Pirinç pilavı
Tavuk but
Salata
Ayran

Çorbam önceden kalan var. Fasülyeyi geçen kavurup dolaba atmıştım. Salata da dolapta sos eklenmeyi bekliyor.

çok bekletmim hurma tatlısınıntarifini verim

bi bardak ya
bi yumurta
kabartma tozu
vanilya
3 kasık yogurt

bunları yogurup sekil veriyoruz sonra irmiğin içinde yuvarlayıp irmiğe buluyoruz sonra yaglı tepsiye diziyoruz..sonracıma fırında pişiriyoruz hemen oluyo basında durun yanmasın sonrada şerbetini döküyoruz tatlı soguk şerbet sıcak olucakmış ben tatlı cıktı serbeti az havalandırdım yani ikiside ılıktı öle yaptım güzel oldu

şerbeti tarifte 5 bardak su 5 bardak şekerdi ben 3bucuk seker 4 bardak su yaptım kafi bence güzeldi tadı

Eklentiler

• $a.webp
    93,9 KB · Görüntüleme: 121

Ne kadar az malzeme ve ne kadar kolay Şerbet de olmasa tam benlikti Şerbet gözümü korkutuyor nedense

haksever sonunda bende ekliyorum
dün misafirim vardı kocikin amcası ve eşi , halasının oğlu eşi ve kızı

menüm
terbiyeli tavuklu çorba
tepsi mantısı
karnıyarık (karnıyarık fırındayken uyumuşum , biraz karnıYANIK olmuş )
nohutlu tavuklu pilav
börek
salata
revani vardı

içecek olarak fanta , limonata ve gül şerbeti ikram ettim
yemekten sonra balkonda çay daha sonrada meyve tabağı hazırladım
sahura kadar oturduk balkonda çok eğlenceli geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…