Öncelikle konuyu kendim için değil eşim için açıyorum ve onun adına yeterince gerginim.
kendisi benim birkaç kat üzerimde bir birimde çalışıyor. içlerinden bir kadın çalışan da zamanında arkadaş olduğumuz biri. Aylar önce düşmanlığa sebep olan olay şuydu; adı geçenin eşime ağzına geleni sayıp (abartmıyorum, eşimin ne ruh hastalığını, ne adiliğini, ne yalancılığını bıraktı. hepsi benim gözümün önünde oldu ve en az bu tartışma kadar boş sebeplerle. ben dumur olup kalmıştım o esnada, şuan olsa böyle sessiz kalmazdım. arkadaşlık kisvesi altında öyle saydırınca ne olduğunu şaşırmıştım.) Neyse, eşimin de o hakaretlere karşı en azından senin gibi yalaka değilim demesi üzerine bu kişinin manipüle aşaması tamamlanmış oldu ve gözyaşlarıyla gidip olayı anlatması gereken kişilere anlattı, birim yetkilisi dahil. 2 yetkili var ve onlarla arası iyi olduğundan eşimin haksız duruma düşmesi zor olmadı. Kendini yakın hissettirip karşıdakinin zaaflarını, hayatını öğrenen ve bir olayda içinde biriktirdiği nefreti kusup bu öğrendiklerini kendince kullanan insan tipi, evet hayattaki en tehlikeli insan tipi budur. Ben bunu öğrenmiş oldum. Bu arada eşimin sarfettiği cümleyi de savunmuyorum, o da yanlıştı ve olmaması gerekirdi ama karşı tarafın tavrı, hareketleri karşısında bu cümle masum bile kalmıştı o an. Olay özeti bu şekilde.
Güncel duruma gelecek olursak kendisi işle ilgili rapor yazarken bağırış çağırışla şarkı söyleyip eşi dostu eşliğinde poğaça börekle işyerinde ve mesai saatinde gün yapmalarını anlatıyor bazen. Bura bizim çöplüğümüz diyerek koridorda gerinerek yürümelerini.. Devletin makamı değil kendilerine sonsuz tahsis edilmiş alan gibi davranmaları.. işleri aksattıkları halde ve yetkililerin de bunu bilip el ense şu işleri yapın demeleri.. İl Müdürünü bile kendilerine çekmişler, eşim mesai dışında İl Müdürüne x bey diye hitap etttiği için yanına çağırıp yaptığın hadsizlik bile demişliği var. Genelde müdür bey diye hitap ettiği halde.. toplanıp sigara bile içiliyor o odada, İl Müdürü eşliğinde. Lise gibi ya. Ve bunları yapan 25-40 yaş aralığında insanlar. Evlenmeden önce kurum misafirhanesinde kalıyordu eşim, bu işle ilgilenen görevli kalmadığı dönemin parasını istiyormuş, sürekli soruyorlar sizin kattan bana aldın mı parayı diye. Bu durumun bile peşindeler, nasıl insanlarmış böyle ben anlamıyorum birbirlerini dolduruşa getirip eşimin açığını arıyorlar. Daha bilmediğimiz neler var kimbilir. Eşim birgün patlasa dahi haksız ilan edilecek, sesini çıkarmamaya devam etse daha çok üstüne gidilecek. Bu nasıl bi durum böyle bilmiyorum. Açıkca yazmak istemiyorum ama bazı uzantıların kurumlara karışmasına karşı olsam da, geçen hafta kurumda başka bir olay için mv den biri arayınca çil yavrusu gibi dağıldılar. anladıkları dil bu mu gerçekten? şu durumda ne yapmalı ?
o olayın bizle alakası yok. arayan biz değiliz de yanlışa yanlışla cevap vermek ne kadar doğru bilemiyorum. yukarı tükürsen bıyık durumu tam da..Mv olayından sonra zaten yaklaşamazlar heralde,yapmışsınız yapacağınızı sanki.
tam da öyle yürüyor emin olun. liyakat sıfır..Ben pek bir şey anlamadım.
Ama resmî bir kurumda o bana bunu dedi bu sana şunu dediyle işler yürüyorsa çok komik.
Misafirhanede kaldığı dönem bellidir nasıl kalmadığı dönemi isteyebilirler?
Yaptiklari yanlarina kalmaz merak etme.Yapabiliyorsan herseyi belgele.Neymis bu kadinda masallah enerjisi yüksek heralde odasina çekiyor herkesi.
İki paragrafla sinir oldum elim ayagim titredi yemin ediyorum. Esiniz nasil sabrini koruyor? Ben sinirimden aglayarak kafa goz dalardim herhalde.
Valla ne denir bilmiyorum varsa bi mv sokun devreye dagilsinlar cil yavrusu gibi, bunlar bundan anlar
Yoksa oyle bi care toplasin delilleri, odada sigara icildigini fotograflasin digerlerinin ses kaydini alsin ne bileyim bu tarz seyler
Boyle yasanir mi yahu
Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Ülkenin çivisi yeterince çıktı zaten.
Kalitesiz, donanımsız ve işin ehli olmayan kişilere o koltukları emanet edersen, insanlar varoş mahalle ortamı yaratır. Daha beteri yolda. Neyse daha fazla konuşmayayım..
umarım kalmaz, eşime öyle beddualar etti ki bu kadın. Dilerim layığını bulsun. böyle insanların düşmanlığından korkarım ben. dostlukları bile yapmacıkmış çünkü. kendi karakterindekiler rahatsız olmuyor demek ki söylemlerinden, ya da yaptığı yağcılıktan kurtarıyor.
inanın ben de çok sinirleniyorum, eşim onlarla ilgili bişey yazdığı zaman. ve ordaki herkesin karakterini bu ve benzeri olaylarla gördüğüm için haklı olduğumuzu biliyorum ama sayılı kişilere derdimi anlatabilmek.. kimin umrundaki.. eşimin ulaşabileceği kişiler var ama açıkcası bu duruma karıştırmak doğru gelmiyor.ki değil zaten.
ahah evet asıl hesabım, ikinci üyelik bildirildiği dönemde açmıştım ikisi de kayıtlı. bazen bilinçli bazen bilinçsizce kullanıcı adına bakmadan açıyorum konuKonu sahibi kim, birden fazla hesabı mı var? Benim kafam karıştı. lenagravel kim tuzlucay kim? :)
Bu taraftan nasıl göründüklerini öğrenmiş olurlar işteCiftlik diyince aklima Tosun gelmisti
Neyse, bence siz buraya boyle seyler yazmayin. Goren duyan olursa basiniza dert acilabilir. (ciddiyim). Daha fazla yazmak istemiyorum, buraya ornek yazarsam benim de basima dert acilabilir :)
Bizim memleket idealist olmaya pek müsait değil. Varsa bir tanıdık falan, rica edin bi görünsünler, korkutsunlar. Ne yazık ki deveye diken, ... . Hayatın altın kuralı gibi bir şey bu laf.o olayın bizle alakası yok. arayan biz değiliz de yanlışa yanlışla cevap vermek ne kadar doğru bilemiyorum. yukarı tükürsen bıyık durumu tam da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?