- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
haddinizi bilin deyip
bence
bir yerlere dokundum, üzüldüm sizin adınıza diyerek cümleyi başkalarının namusuna getirmek nasıl bir haddir peki
yorum yok.
düğüne kadar hamile kalırsanız, çevreye ne dersiniz? herkes bilmeyebilir nikahlı eşiniz olduğunu?Evet resmi nikah:) ne bileyim düğün için evden çıkarken faln kurdele bağlıyorlar ya yanlış bi şey yapmıym dedim:)
hanım resmı nıkahlı evlı ve kocasıyla yasıyor zatenSakın ha sakın.... düğününe bir kala terk eden adamlar gordum. Hemde o halti yedigi halde.
Ben resmi nikahi nisanda yaptim. Dugunu agustosta. Sakayla karışık karimsin artik dedi, istedi. Yürü git. O zamana kadar sana birşey olsa maazallah ben ne olcam. Yarin obur gun anlasilsa anneme babama ne dicem dedim. Tmm askim dedim.
O kadar beklemişsin, biraz daha bekle. Ona birsey olmaz ama sana olur. Bide hamile kalirsan. Annenin evinden hamile mi cikcan. Kendini kocani degil. Aileni düşün.
alınanlar olmuş, bir yerlere dokundum demekki üzüldüm sizin adınıza derken, kendisine karşı yazanları namusuzlukla suçlamış akılnca... çünkü bu dünyada bakire olarak evlenen ya da evlenecek olan sadece kendisi sanmış...haddinizi bilin deyip
bence
bir yerlere dokundum, üzüldüm sizin adınıza diyerek cümleyi başkalarının namusuna getirmek nasıl bir haddir peki
yorum yok.
Ne anlatiyosunuz siz ya milletin namusundan girdiniz haddinden ciktiniz.kendınızın koca kavramıyla benımkını sakın karsılaştırmayın....haddınızı bılın....oturun evde pasta borekmı açıyonuz napıyonuz kafanızı dagıtın bıraz...bakın ben sızın gıbılerle kımler evlenır dıyor muyum?
o zaman cvp şu olmalı; aileler biliyor bunun için nikah yapıyorsa tabiki de rahatca ..............
neyı kastetıgımı anlayıp anlamamzlıktan gelenler....sızden cok toplumda
o adam düğünden sonrada terkeder,terketmek istiyorsa. zaten her ikisindede karısını terketmiş oluyor. nikahlanmış kadın evli kadındır beraber olsa yada olmasa bile kocası terkederse yine boşanmış olacaktır. fark yokSakın ha sakın.... düğününe bir kala terk eden adamlar gordum. Hemde o halti yedigi halde.
Ben resmi nikahi nisanda yaptim. Dugunu agustosta. Sakayla karışık karimsin artik dedi, istedi. Yürü git. O zamana kadar sana birşey olsa maazallah ben ne olcam. Yarin obur gun anlasilsa anneme babama ne dicem dedim. Tmm askim dedim.
O kadar beklemişsin, biraz daha bekle. Ona birsey olmaz ama sana olur. Bide hamile kalirsan. Annenin evinden hamile mi cikcan. Kendini kocani degil. Aileni düşün.
ıyyy ne kurdelesi yaa.. kadını kurbanlık koyun gibi gösteren bu aptalca adetlerden resmen tiksiniyorum..Evet resmi nikah:) ne bileyim düğün için evden çıkarken faln kurdele bağlıyorlar ya yanlış bi şey yapmıym dedim:)
kaldı ki her iki şekilde de ayrılsa bizim Türk erkeklerinin kafası onun birlikte olmadığına katiyyen inanmaz.o adam düğünden sonrada terkeder,terketmek istiyorsa. zaten her ikisibndede karısını terketmiş oluyor. nikahlanmış kadın evli kadındır beraber olsa yada olmasa bile kocası terkederse yine boşanmış olacaktır. fark yok
Bende yorumumda dedimki bende resmi nikahi yaptim ama dugun olmadan yapmadim gerdegi. Ayrica beraber yasamiyolar. Hastalik nedeniyle ayni yerde bikac gun gecirecekler.hanım resmı nıkahlı evlı ve kocasıyla yasıyor zaten
nıkah olmus dugun eglence kısmı seneye olcakmıs
herkesın kendı dusuncesı....benım ıcın anlamlı çok anlamlı....bır kadının hayatında yasayacagı en ozel gun...
tesekkurler Z zxshermine
Peki neden kırmızı renk kullanılır da başka renkler kullanılmaz? Gelinin beline bağlanan kurdelanin renginin kırmızı olmasından dolayı gayretli ve kudretli olmayı temsil etmesinin yanında bakireliği de temsil edebileceği düşünülür. Gelinin babasının kırmızı kurdelayı kızının beline bağlamasının anlamı, bekareti simgelediği ve gelinin namusundan artık kocasının sorumlu olduğunu bildirmesidir. Yine de bele kırmızı kurdela bağlama geleneği bir Türk geleneği olduğu için yöresel olarak farklılıklar içermektedir. Hatta Orta Asya Türk devletlerinde bile farklılıklar gösterdiği görülür.
ne o inanır ne o adamın aileleri nede çevresi. kısaca olmamak çok saçma. karı koca bunlarkaldı ki her iki şekilde de ayrılsa bizim Türk erkeklerinin kafası onun birlikte olmadığına katiyyen inanmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?