- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.372
- 198
- Konu Sahibi uzun kirpik
Günümüzde resmi nikah olmaksızın dini nikahın hiçbir geçerliliği ve anlamı yok. Çünkü kadına hiçbir hak vermiyor.Dini nikah olmayip sadece resmi nikah varsa ne oluyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günümüzde resmi nikah olmaksızın dini nikahın hiçbir geçerliliği ve anlamı yok. Çünkü kadına hiçbir hak vermiyor.Dini nikah olmayip sadece resmi nikah varsa ne oluyor.
burda dini tarafını konuşmuyoruz ama, ortalama bir türk ailesinin algısına göre konuşuyorum.Dini nikah varsa, evlilik olarak kabul görmez çoğu zaman.çoğunlukla böyledir...Resmi nikah olmayınca evli sayılmıyor ve ona göre ayrımcı muameleye maruz kalınıyor bazen, bunun üzerine konuştum ben
uslubunuza dikkat edin benim özelim benim fikrim 2.eş severimmi dedim ne alakası var ?ne alakası var ? günah acısından yazdım benim inancım öndedir günahtar korkarım evlenecek olan ikisinide yapması sart ama sadece resmi nikah nedir ? zinadır bunumu savunacagız daha neler
Şimdi taşlanıcaksın ama işin doğrusu bu.
Dini nikah diye bir şey yok çünkü nikahın dinle alakası yok toplumsal bir akit.
1500 yıl önce belediye, nikah memuru vs yoktu; devlet görevlileri imamlardı bu yüzden nikah kıymak imamlara düşüyordu, yoksa dini bir iş olduğundan değil. Nikah birlikteliğin topluma ilanı demek. İmam nikahı, dini nikah diye bir şey yok yani. Nikah toplumsal ve yasal bir olgu. Eskiden nikah imamlarca yapıldığı için dini bir iş gibi görünüyor ama alakası yok.
Artık imamların böyle bir yetkisi yok, zaten gerek de yok çünkü bu işi yapan başka memurlar var.
Evet şimdi taşlamaya başlayabilirsiniz.
Katılıyorum.Şimdi taşlanıcaksın ama işin doğrusu bu.
1500 yıl önce belediye, nikah memuru vs yoktu; devlet görevlileri imamlardı bu yüzden nikah kıymak imamlara düşüyordu, yoksa dini bir iş olduğundan değil. Nikah birlikteliğin topluma ilanı demek. İmam nikahı, dini nikah diye bir şey yok yani. Nikah toplumsal ve yasal bir olgu. Eskiden nikah imamlarca yapıldığı için dini bir iş gibi görünüyor ama alakası yok.
Artık imamların böyle bir yetkisi yok, zaten gerek de yok çünkü bu işi yapan başka memurlar var. Devlet memurunun birlikteliğinizi duyurması yeterli bu kadar. İmam nikahsız evli değilsiniz gibi bir saçmalık olamaz, birlikteliğin topluma duyurulması nikahtır.
burda dini tarafını konuşmuyoruz ama, ortalama bir türk ailesinin algısına göre konuşuyorum.Dini nikah varsa, evlilik olarak kabul görmez çoğu zaman.çoğunlukla böyledir...Resmi nikah olmayınca evli sayılmıyor ve ona göre ayrımcı muameleye maruz kalınıyor bazen, bunun üzerine konuştum ben
Resmi nikahli adam gidip baska biriyle daha nikahlanamaz, dini nikahtaysa uc tane kuma getirir ruhun duymazburda dini tarafını konuşmuyoruz ama, ortalama bir türk ailesinin algısına göre konuşuyorum.Dini nikah varsa, evlilik olarak kabul görmez çoğu zaman.çoğunlukla böyledir...Resmi nikah olmayınca evli sayılmıyor ve ona göre ayrımcı muameleye maruz kalınıyor bazen, bunun üzerine konuştum ben
Nikahsız bir başkasıyla yaşayan bir erkek söz konusu, konunun başlığı "Resmi nikahsız yaşayan kız" ah şu erkeklere toz konduramayan kadın düşmanları ah... Sizi ne ilgilendiriyor başkasının nikahı falan anlamıyorum ki ben ya.
Sadece resmi nikah zinadir?uslubunuza dikkat edin benim özelim benim fikrim 2.eş severimmi dedim ne alakası var ?ne alakası var ? günah acısından yazdım benim inancım öndedir günahtar korkarım evlenecek olan ikisinide yapması sart ama sadece resmi nikah nedir ? zinadır bunumu savunacagız daha neler
Günümüzde resmi nikah olmaksızın dini nikahın hiçbir geçerliliği ve anlamı yok. Çünkü kadına hiçbir hak vermiyor.
nasıl yani? dini nikah vardır belki imam şartı olmayabılır (kişiler şahitler huzurundada yapabılır di sanırım) İslamıyette böyledir ilan şartıda yoktur.Şimdi taşlanıcaksın ama işin doğrusu bu.
Artık imamların böyle bir yetkisi yok, zaten gerek de yok çünkü bu işi yapan başka memurlar var. Devlet memurunun birlikteliğinizi duyurması yeterli bu kadar. İmam nikahsız evli değilsiniz gibi bir saçmalık olamaz, birlikteliğin topluma duyurulması nikahtır.
Öyle tabi kadın ahlaksız olur, kadın zinacı olur, kadın rezil olur ama ahlak , namus kesinlikle erkeğin üstüne yüklenmez. Ortada bir ayıp! varsa sadece kadına yüklenir . Herif evli haliyle başka kadından çocuk yapmış ama kadın ahlaksız??? Garip bir kafa.
bir seviyeli uslup nedir ? ne için kullanılır? ben bir zararını görmedim sizde buyrun gelin.Sadece resmi nikah zinadir?
Guzel kafalar, dini nikahin amaci nedir, resmi nikahla amaclari uyusuyor mu falan bi arastirin isterseniz.
İci bos atinca komik oluyor da.
ilan sarti yok mudurnasıl yani? dini nikah vardır belki imam şartı olmayabılır (kişiler şahitler huzurundada yapabılır di sanırım) İslamıyette böyledir ilan şartıda yoktur.
Bugün benden bu kadar enseme ağrılar girdi