retmen- atama- belirsizlik.....

keşke üniversite sınavından aldığım puanla öğretmenlik yazmasaydım şimdi çoktan çalışıyor olurdum.kazandığımda herkes okulun bitince işin hazır demişti evt gerçekten de hazırmış branşım fen bilgisi öğrt. puanım :83 adresimi söylememe gerek yok herhalde

keşke üniversite sınavından aldığım puanla öğretmenlik yazmasaydım şimdi çoktan çalışıyor olurdum.kazandığımda herkes okulun bitince işin hazır demişti evt gerçekten de hazırmış branşım fen bilgisi öğrt. puanım :83 adresimi söylememe gerek yok herhalde

margheritacım malesef böle bu düzen..

benim 3.girişim olucak, alanım ingilizce bu sene 73le kaldım, ve kendimce bişeler yapmasam unutuorum inan, dil nankör sonuçta kullanmadıkça uçuo herşey..

ihityaç yayınları ii bi yayındır, özellikle ilk hazırlandığın için sana baya yardımcı olur.. a.s

ama tavsiyem kendini tek yayınla sınırlama, elinden geldiğince bol kaynak edin ve hepsinden soru çöz, farklı soru türleriyle karşılaşki sınavda daha rahat edersin yerimseniben

tabi önce temeli sağla kendine, konu çalış eksik bırakmadan, soru çözümlerinde bol bol yaprak test veye soru bankası edin..

ben sana ihtyaçla başlamanı, yargı ile ilerletmeni, pegem ile geliştirmeni tavsiye ederim.. bizim hocaların dediği bu.. tabi arada data ve yediiklimdende çalış..

teşekkür ederim cnm,
benim de branşım ingilizce..
demek bu kadar yayını çalışmanızı öneriyorlar dersanede.. bunların hepsi 5 senede bıtmez.. gerçi sadece soru bankası olarak alır çözersem bir kısmını halledebilirim inşAllah..
ben çevirmenlik yapıyorum ama orda aradığımı bulamadım. dış ticaret istemiştim. çalışma olanağı bulamadım orda da.. öğretmenliği de denemek istiyorum ama umutlu da değilim.

matematikten kaç yaptın canım sen?

Sayın Dicer'in bana attığı özel mesajdır.

Başlığı : Saygısızlık

--------------------------------------------------------------------------------

forumda yazıp sızı rezıl etmek ıstemedım o kadar gun gormuslugum var
ve emın olun bu meseleler de daha da bılgılıyım idarı davalara bakan bır avukat olarak ulkemızde hangı bakanlık ne kadar kadro acıyor nerelere ıstıhdam var cok sukur bılıyorum
kadere ınanmamanız sızın problemınız ama kısmetını yemek denen bır tabır vardır belkı sızın hıc duymadıgınız ..demekkı calışmadıgınıziçin uzerınıze alındınız .daha ne demek ıstedıgımı anlayamayan bu yetıde olmayan bır ınsansanız dılerım aynı cahıllıkle cahıl ogrencıler yetıstırmezsınız ayrıca benı hedef alarak ıcınızın yagı mı erıdı oyleyse ınanın sevnırım belkı bırazcık bu nefretınız sogumus olur
neysekı devletımız her onune gelenı ogretmen yapmıyor da kurtuluyor cocuklarımız ve benım cocugumda sızın gıbı yetısmış bırıne denk gelmez umarım
ahh ahh ıste unıversıte egıtımı ne cahıllık gıderıyor ne kalıte verıyor
KADER belkı atanırsınız tabı bırazcık kendınızı sıkıp rakıplerınızı gecmenız gerek evınızde oturup ahh vahh etmek yerine

CEVABIM : Sizden avukat olduğuna göre benden hayli hayli öğretmen olur

öncelikle Yağmurseli sakinleş canım... bilgisi olmayan birinin fikrine de ihtiyacımız yok değil mi kaydirigubbakcemile5

magiclowe :sinifsinif:

canım bazen bazı şeyler geri plana atılabiliyor... sabretmemiz lazım ki sağlıklı olalım

hiçbirşey sağlığımızdan önemli değilopuyorumnanaktan

sözleşmeli mi kadrolu mu hangi olursa atanabiliriz.... çok yoğunlaştık.. hele hele puaı kıyıda kalanlar iyice panik yapıyor bu süreçte

bu düşüncelerle sıyırmamak el de değil ama sağlam daolmamız lazım :lepi:

olumlu düşünmeye çalışıyorum ama inşallah kafayı yemeden bunu da atlatacağım :lepi:

Margherita tezsiz yaptın mı sen?

yapmadan öğretmen olunabiliyor muCADIARZU

stres yapmazsan üstünden gelemeyeceğin şey yok:lepi:

konularda birşey yok aslında ama sınavdan önce sağ gösterip sınavda soldan vurdukları için çoğu kişi tökezliyor kafamçokkarıştı

doğru bir tercihle üniversite okumaya bile gerek yoktu canım ya...

idealler idealler iştee

ulaşmak için sıkıntı çekmek gerekiyor:lepi:

şu ara tv de bir reklam var ya hani " hayat bize beklememizi söyler..." diyor

Canım ben alışkınım böyle konuşanlara lakin bilemedikleri bir şey var ki

O da ben istesem avukat olabilirdim;ama öğretmenliği seçmiştim.

Şimdi hata yaptığımın farkındayım.

İşte millete eğlence oluyoruz.Kahrolası sistemsizlik yüzünden..

sırnaşık şey
yağmurcum salla gitsin, kraldan çok kralcı tipleri
devlet her önüne geleni öğretmen yapmıyormuşmuşmuş...ücretli öğretmenlik diye bir şey duydun mu güzelim sen?
2 yıllık işletme mezunlarının başımıza sınıf öğretmeni olduğundan bihaber gençlik,alnının akıyla diplomasına almış yurdum öğretmenine devlet öğretmen yaparken çok seçiçi diye cevap veriyor..
gül geç yağmur..
ben öyle yaptım.

navbcım,
ben formasyon almıştım taa üniversite 1.sınıfta basladım. 2nın ikinci dönemine bitti. 30 kredilik tezsiz yerine geçen formasyonlardan.. bildiğim kadarıyla ilk sırada atanma hakkım var.
baraj 50 idi. 50yi alıp geçtim hep.. fazla çalışmayınca şimdi eğitim bilimleri japonca gibi geliyor..
nasıl çalışılırsa kolaylaşır bu ders?
belli bir program öneriniz var mı?

margheritacım konu çalışmayı sadece tek bi kitaptan yap, sonuçta bilgiler hep aynı, ama soru çözümünü farklı kaynaklardan yap.. dersanedeki hocalarımızda bunu sölüo şuanda, soru çözümü farklı kaynaklardan olmalıki farklı soru türlerine aşina olalım die..

ben 6net yaptım matematik cnm, dersanede en düşük 15di ancak sınavda soruları görünce neye uğradığımı şaşırdım çok zor geldi açıkcası ve yapamadım..

navb cnm inan bende senin gibiyim hep olumlu ve umutlu olmaya çalışıorum, önümüzdeki 2 atamada sadece 2.5 puan düşse atanıcam, belki diorum şans banada güler bu atamalarda mafoldumben

yağmurseli gülüp geçmek gerekir dicem ama olmuo işte ağzı olan konuştukça bizimde sinirlerimiz gerilio.. boşverrr :teselli:

Canım artık eğitim bilimleri öyle çalıştığımızdan gelmiyor ki

Adamların verdiği cevap anahtarlarına bile karşı çıkıyor eğitim bil.öğretmenleri

O yüzden belli bir sisteminin olduğuna 2 yıldır inanmıyorum.

yok be güzelim..
öğretmenlerin değil, tüm kalifiye gençliğin hali içler acısı..
özel sektör piyasasını da iyi tanıyorum..
büro açıp sinek avlayan cok avukat var..
avukat olsan keske öğretmen olsaydım derdin.. alanlarında iyi olanları kurum avukatı falan oluyolar,bunu da pek azı başarıyor..
yoksa çevren olacak ki iş yapasın..
gerisi işsiz geziyor.

şu an doktorluk dışında dayısız,şanssız,referanssız sadece diploma ile önüne kapılar açan bir meslek yok maalesef..
kriz de vurdu geçirdi ortalıgı..
özel sektörden nasibini alanlar,tezsiz yapıp,öğretmen olma peşine düştü.. haliyle rekabet artacak ve herşey daha zor olacak..
zaten bildiğim kadarıyla branştan branşa çok değişiyor bu işler..çok detaylı bilmiyorum hangı branştan daha zor..
mesela bu sene piyango okul öncesine vurdu...
ben ingilizceciyim. burdan okudugum kadarıyla bizim halimiz de içler acısı..

magiclove, inşAllah atanırsın canım. puanın güzelmiş sanırım.istanbul geçen sene kaçla kapattı bilgin var mı?

sistem yok diyorsunuz demekki kızlar...
ee nasıl eleyecek,soruları salaklaştırdıkça salaklaştırıyor demekki..

tek kaynaktan okumak yeterli diyorsanız,
ihtiyaç yayınlarına da ok verdiniz madem..
o kaynaktan okuyp,bitirince yeni soru bankaları edineyim.. oldugu kadar artık..

tarih,coğrafya,türkçeye bakmıycam onları bılıyorum.
matematik var dağğ gibi ama matematiğim fena değildir.biraz soru çözsem olur gibi bişiler..
eğitim bilimlerinden çuvallarım ben kesin :hulya:

kesinlikle haklsın cnm, geçen sene hiçbi kitapa yer almayan konuların sorularıyla karşılaştık sınavda, bu sene onlarıda dahil etmişler kitaba.. ama neye yarıycakki, bu sınavdada yine hiç bilmediğimiz öğrenmediğmz şeyler çıkcak karşımıza..

kısır döngü şekinde tekrar edicez :umursamaz:

2007 sınavı herşey için son noktaydı, 2008 ve 2009 kesinlikle ne ölçtükleri belli olmayan 2 sınavdı, sadece eğitim değil gy gk de aynı şekildeydi, vatandaşlıktaki güncel soruların cvplarını kendileri biliomuydu çok merak ediorum :bbo:

margerithacım puanım çok güzel sayılmaz ama orta diyelim,73 küsür işte, eğer önümüzdeki 2atamada gidemezsem eminim sınırda kalıcam.. en son 76 ile bıraktı eylülde ama istanbul kaç hiç bilmiorum cnm ya.. tahminim sözleşmeli 81-82dir...

ayrıca matematiğinin ii olması çok büyük bi avantaj senin için, çünkü ingilizcecilerde fark atan matematik oluo.. eğitim hiç zor ddeğil korkmasın gözün, okuduğunu anlama olayı sonuçta türkçem ii diosun halledersin merak etme a.s

bende malesef matematik sorun, panikliorum gerçek sınavda o bölüme geçince.. mesela biraz önce 2009 mat sorularına baktım 5 tanesini hemen çözdüm ama sınavda okuduğumu bile hatırlamıorum yapmadığım sorulardı :roflol:

eğlence olduğumuzu düşünmüyorum canım... herkes hakim olduğu konuda konuşsa kendileri küçük duruma düşmezlerkaydirigubbakcemile3

ücretli öğretmenlikten bırak gençliği milleti.. milletin vekillerinin haberi yok biliyor musunmafoldumben

eğitimle gerçekten ilgilenen insan sayısı çok az... o azınlığı da bu tip davranışlarla yıldırmaya mı çalışıyorlar nedir anlamadım gitti

eğitim bilimleri kolay aslında

ilk başta ufak bir temel olması adına konuları kitap okur gibi geçmelisin

sonrasında ikinci bir tekrarla dersleri nasıl anlarsan artık, yazarak mı kendi kendine anlatarak mı... kendine özgü stilinle çalışıp hemen arkasından soru çözmelisin

konular bittikten sonra haftalık tekrarlar yapmalısın.. çok bilgi olunca karışabiliyor..

zorlanacağın ölçme ve değerlendirmede istatistiksel yöntemler bölümü olacaktır.. onu da soru çözerek aşabilirsin

sen bi başla sorun oldu mu sorabilirsin her dersten:lepi:

bildikleri cevaplar doğru muydu bende onu çok merak ediyorum :roflol:

sınavın artık bir sınırı kalmadı

kendileri bile koydukları sınırlara uymuyorlar, ama bize sınavda geçerlikten güvenirlikten soru soruyorlar

verdikleri cevaplar yanlış çıkıyor..cevap anahtarını yanlış hazırlıyorlar

sınavdan sonra yaygara çıkmasa onu da düzeltmezlerkafamçokkarıştı

Sanki yanlışımız var deyince ne olur ki hiçbir şey değişmedi

Sorular çalındı gene de sonuç değişmedi

sırnaşık şeysırnaşık şey bu ne saçmalıktır ya

inşAllah atanırsın canım :Saruboceq:
matematiğim iyi derken, ingilizcecilere göre fena sayılmaz anlamında dedim. çok çalışmam lazım onu da..neticede kaç senedir görmedim.
eğitim bilimlerine bugun başladım.bakalım..
teşekkür ederim canım..uyucam tavsiyelerine..
ay çok iyisiniz ya...
genel anlamda bu topiğin tek kusuru var. o da karamsarlığınız, iyi düşünün iyi olsun arkadaşlar..hayırlısını dileyin,Allah verecektir.kaygıyı belli bir seviyede tutamazsak başarılı olamayız.. yüksek stres başarısızlık sebebidir..
ben rahatlığa çok inanıyorum bu sınavda..
örnek vereyim. mütercim-tercüman bir abla, evli ve başka bir işte çalışırken öğretmen olmaya karar verdi. bir yandan çalıstı.bir yandann tezsizi yaptı. ardından 2-3 calısarak,işini bırakmadan. evinin yakınında bir semte kadrolu atandı geçti..bence rahatlığı başarıya götürdü onu.

Sanki yanlışımız var deyince ne olur ki hiçbir şey değişmedi

Sorular çalındı gene de sonuç değişmedi

sırnaşık şeysırnaşık şey bu ne saçmalıktır ya

laçka olmuşlar iyice...

magiclowe evet 2008 2009 sınavları tam bir fiyaskoydu.ben dersanede 76-78 civarı alıyordum ve bu bana yetiyordu ama sınavda 71 i zor aldım, birde o kadar afalladım ki bildiklerimi bile yapamadım eğitimde yarım saat arttırırken sonuna kadar zor bitirdim. 2008 de 13 soruya itiraz edildi dersane hocaları bile birçok sorunun yanlış olduğunu söyledi. konunun uzmanları bile anlaşamazken biz bu soruları nasıl yapalım ki, birileri de çıkmış burdan çalışsaydınız kazansaydınız diyor uzaktan yorum yapmak ne kadar kolay lmaz:

kesinlikle öle cnm..

aynı şekilde eğitimi bende zor yetiştirdim, normalde zamanım artardı.. matematikten ilk soruları yapamayınca panik oldum çoğu soruyu okumamışım bile şimdi şimdi farkediorum.. hoş onada zamanım kalmamıştıkafamçokkarıştı

kendileri bile bilmio cvbı bizden doğru bekliolar, anlamış değilim :umursamaz:

senin branşında ingilizcemiydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…