Retroaktif Kıskançlık yaşayanlar??

catloverrr333

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2022
15
3
6
Merhaba herkese iyi akşamlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var ve sizin fikrinizi almak istedim.Şu an 2 senelik bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın geçmişini çok fazla kurcalıyor ve kıskanıyorum saçma bir şekilde.Her detayını öğrenmek istiyorum soruyorum verdiği cevaptan memnun olmuyorum kavga ediyoruz vs.Araştırdığımda yaşadığımın durumun retroaktif kıskançlık yani geriye dönük kıskançlık olarak adlandırıldığını öğrendim.Gerçekten çok sinirim bozuk hiç normal bir durum olmadığının farkındayım ve içinde bulunduğum durum beni çok bunaltıyor ne yapacağımı bilmiyorum Geçmişimi düşündüğümde sevgilimden daha fazla şey yaşadığımı biliyorum,ama kalbime söz geçiremiyorum.Zamanında sevgilim geçmişi hakkında ayrıntı vermedi hep geçiştirdi yapmadım etmedim dedi ama ben zorladım ve anlattığında güvenim de kırıldı açıkçası.Ama keşke hiç olayları deşmeseymişim bir şey öğrenmeseymişim Bu durumu başka yaşayan varsa nasıl aştınız sizce nasıl bir yol izlemeliyim bir psikologdan yardım almayı düşünüyorum son çare (

Kesinlikle takılacak bir durum değil bence nu ha sizi anlıyorum da elinizde değil ama ben eşime bile soruyorum ve herseyi öğrendim evet kıskançlık oluyordu ama sonuçta geçmiş bitmiş yani bide dediğiniz gibi kendi yaşantınız da vardi illaki bide öyle düşünün

Aynısının size yapıldığını düşünün, etkili olur.

evet çok haklısınız o an kıskançlığı yaşayıp bi kenara atmak gerekiyor umarım üstesinden gelebilirim (

Yani bide sormayın yani neden bilmek istiyorsunuz ki demekki duyup üzülmek istiyorsunuz kendinize ceza aci gibi birşey veriyorsunuz
içimde tutuyorum fakat bi yerden sonra artık dayanamayıp karşı tarafa yansıtıyorum sormaya başlıyorum dediğiniz gibi çok saçma kendi kendimi daha çok üzüyorum aslında

Adı üstünde: geçmiş. Geçmişi değiştiremezsin. Ve değiştiremeyecegin bir durumu önüne koyarak neyi sağlamayı düşünüyorsun?
Ona değil, kendine bolca soru sorman lazım. Mesele ona olan güvensizliğin mi? Kendine olan güvensizliğin mi? Ya da kendi geçmişinde yaşadığın hayal kırıklıkların mi? Cevap alacağın terapide . İstersen tabi.

sizi tanımadan önce yaptığı şeyler adamın neden karşısına çıksın ki şimdi? ve ya karşı taraf için kadının?
yani siz hayatınızda yokmuşsunuz sonuçta. dönüp geçmişte yaptığı herhangi bir şeyi değiştirebilir mi?
eğer sürekli böyle deşiyorsanız tabii ki terapi alın

Yapmayın. İçinizden düşünseniz de ona yansıtmayın.
Benim ilişkim bu yüzden bitme noktasına geldi. (kıskançlığı yapan ben değil karşı taraf) Dayanılması çok zor. Geçmişinde nişan, söz ya da 4-5 yıllık ailelerin tanıştığı uzun bir ilişki varsa bilmek hakkınız olabilir belki ama bunun dışındaki hiçbir şey sizi ilgilendirmez.

Ondan rica edin gerekirse, ben sana sorduğumda bana cevap verme diyin.

Stalklamayın kimseyi, ben instagramı kapattığımdan beri çok rahatım mesela eskiden ben de ister istemez eski sevgililerine bakıyordum kıskançlıktan değil meraktan.

İlişkiniz biter ya da bitme noktasına gelir. Kendi kendinize aşamayacaksanız yardım alın.

Bu insanın sizinle olmasının tek bir sebebi var sizi sevmesi ve istemesi. Onun dışındakiler adı üstünde GEÇMİŞ.

Yaşadım. Ben de hiç geçmeyecek ve bu durum bizi bitirecek sanıyordum. Zamanla geçti. Özellikle evlendikten ve çocuk olduktan sonra. Yani arada dalgasını bile geçiyoruz eşimle. İlacı zaman bence ve gerçek dertler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…