- 19 Şubat 2022
- 15
- 3
- 6
- Konu Sahibi catloverrr333
-
Kesinlikle takılacak bir durum değil bence nu ha sizi anlıyorum da elinizde değil ama ben eşime bile soruyorum ve herseyi öğrendim evet kıskançlık oluyordu ama sonuçta geçmiş bitmiş yani bide dediğiniz gibi kendi yaşantınız da vardi illaki bide öyle düşününMerhaba herkese iyi akşamlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var ve sizin fikrinizi almak istedim.Şu an 2 senelik bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın geçmişini çok fazla kurcalıyor ve kıskanıyorum saçma bir şekilde.Her detayını öğrenmek istiyorum soruyorum verdiği cevaptan memnun olmuyorum kavga ediyoruz vs.Araştırdığımda yaşadığımın durumun retroaktif kıskançlık yani geriye dönük kıskançlık olarak adlandırıldığını öğrendim.Gerçekten çok sinirim bozuk hiç normal bir durum olmadığının farkındayım ve içinde bulunduğum durum beni çok bunaltıyor ne yapacağımı bilmiyorumGeçmişimi düşündüğümde sevgilimden daha fazla şey yaşadığımı biliyorum,ama kalbime söz geçiremiyorum.Zamanında sevgilim geçmişi hakkında ayrıntı vermedi hep geçiştirdi yapmadım etmedim dedi ama ben zorladım ve anlattığında güvenim de kırıldı açıkçası.Ama keşke hiç olayları deşmeseymişim bir şey öğrenmeseymişim Bu durumu başka yaşayan varsa nasıl aştınız sizce nasıl bir yol izlemeliyim bir psikologdan yardım almayı düşünüyorum son çare (
siz bu konu için mi terapi almıştınız sorununuz tamamen çözüldü mü acaba? cevabınız için teşekkür ederimçocukluk travmaları sebepmiş buna, terapide öğrendim tavsiye ederimterapi çok işe yaradı bende
Aynısının size yapıldığını düşünün, etkili olur.Merhaba herkese iyi akşamlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var ve sizin fikrinizi almak istedim.Şu an 2 senelik bir ilişkim var ve erkek arkadaşımın geçmişini çok fazla kurcalıyor ve kıskanıyorum saçma bir şekilde.Her detayını öğrenmek istiyorum soruyorum verdiği cevaptan memnun olmuyorum kavga ediyoruz vs.Araştırdığımda yaşadığımın durumun retroaktif kıskançlık yani geriye dönük kıskançlık olarak adlandırıldığını öğrendim.Gerçekten çok sinirim bozuk hiç normal bir durum olmadığının farkındayım ve içinde bulunduğum durum beni çok bunaltıyor ne yapacağımı bilmiyorumGeçmişimi düşündüğümde sevgilimden daha fazla şey yaşadığımı biliyorum,ama kalbime söz geçiremiyorum.Zamanında sevgilim geçmişi hakkında ayrıntı vermedi hep geçiştirdi yapmadım etmedim dedi ama ben zorladım ve anlattığında güvenim de kırıldı açıkçası.Ama keşke hiç olayları deşmeseymişim bir şey öğrenmeseymişim Bu durumu başka yaşayan varsa nasıl aştınız sizce nasıl bir yol izlemeliyim bir psikologdan yardım almayı düşünüyorum son çare (
evet çok haklısınız o an kıskançlığı yaşayıp bi kenara atmak gerekiyor umarım üstesinden gelebilirimKesinlikle takılacak bir durum değil bence nu ha sizi anlıyorum da elinizde değil ama ben eşime bile soruyorum ve herseyi öğrendim evet kıskançlık oluyordu ama sonuçta geçmiş bitmiş yani bide dediğiniz gibi kendi yaşantınız da vardi illaki bide öyle düşünün
Yani bide sormayın yani neden bilmek istiyorsunuz ki demekki duyup üzülmek istiyorsunuz kendinize ceza aci gibi birşey veriyorsunuzevet çok haklısınız o an kıskançlığı yaşayıp bi kenara atmak gerekiyor umarım üstesinden gelebilirim(
Ya hiç duymamıştım.Hos herşeyin altından çocukluk travmaları çıkıyor. Mesela hangi travmalara cikiyormus bu durum merak ettim.çocukluk travmaları sebepmiş buna, terapide öğrendim tavsiye ederimterapi çok işe yaradı bende
içimde tutuyorum fakat bi yerden sonra artık dayanamayıp karşı tarafa yansıtıyorum sormaya başlıyorum dediğiniz gibi çok saçma kendi kendimi daha çok üzüyorum aslındaYani bide sormayın yani neden bilmek istiyorsunuz ki demekki duyup üzülmek istiyorsunuz kendinize ceza aci gibi birşey veriyorsunuz
kesinlikle öyle bu devirde imkansız bunu beynim kabul ediyor ama kalbime söz geçiremiyorum içinden çıkamadım bir türlüBence bunun nedeni özgüven eksikliği. Bu devirde kim kimin ilki olabilir
Aynen yanlış yani hele sizi sevip değer veriyorsa gerek yok bunlaraiçimde tutuyorum fakat bi yerden sonra artık dayanamayıp karşı tarafa yansıtıyorum sormaya başlıyorum dediğiniz gibi çok saçma kendi kendimi daha çok üzüyorum aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?