• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Risk almalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
koln uni de. orada yasior zaten. bolm. uroloji.
tc den hepsi iyidir :))))) filandiyada (yanlis degilsem) norolojide iyi diye duymustum. ama cok bilgim yok.
tanidigima gelince kendisinde anormal bir bilgi birikimi goremiyorum :KK70:

masallah sana;:nazar:
onemli olan gidiyor olman gerisi
teferruat :KK5:
hakkinda hayirlisi olsun.

neee sanssssssssss

Italyan erkeklerini dusun bence :p sakasi bir yana surenin sonuna kadar bekle ona gore karar ver. Ama ben olsam italyay giderdim

Ya ben galiba kabul edeceğim
Zaten bu okulları seçerken hangisi olsa giderim mantığıyla seçtim ben, iyi gördüklerimi seçtim
Hatta bu okula ihtimal bile vermiyordum
Yok daha neler almazlar beni diyordum
İnsanın hiç beklemediği şeyler oluyor, ne kadar planlarsan planla...
Mutluluk sarhoşluğu şımarıklık yapıyorum galiba :))
Düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor, çok da özledim İtalyayı:KK37:

sipariş mi kabul ediyorsun. :P bende bir toscana şarabı isterim o zaman. ama resmini değil :D :KK76:

kararı verdin ama bence yinede bekle birkaç gün daha. hem karar net otursun kafanda. hemde belki o ara diğerlerinden ses çıkar :) bol şans dilerim bundan sonrası için.

Söz senin için çektiğim ilk doğa fotoğrafını atacağım darkcım:KK200: (baya yeşillik bir yer, Alplerin eteğinde :KK37:)

İyi bari yırttık tam da kabul etmeye karar vermiştim çünkü :KK70:
At canim cok sevinirim. 3 ay gecirdim biellada,sanirim oraya yakin olacaksin. Cok kocaman bol sanslar diliyorum,hak ettigin degeri goreceginden eminim oralarda

Neden öyle düşünüyorsunuz peki?
Almanyada yaşıyormuşsunuz
Genel bir kanı olarak Almanyanın bilimde daha ileri olduğu görüşü var
Bu kafamı kurcalıyor benim
Fikir ve gözlemlerinizi sunarsanız sevinirim :)
Evet Almanyada yaşıyorum. Ben sizin gibi düşünmüyorum italyada bilim ve teknikte gayet ilerde. Havası, insanları, sosyal yaşantısı bakımından italya Almayadan kat kat daha iyi. Hatta bence Almanya depresyon sebebi:((

sipariş mi kabul ediyorsun. :p bende bir toscana şarabı isterim o zaman. ama resmini değil :KK70: :KK76:

kararı verdin ama bence yinede bekle birkaç gün daha. hem karar net otursun kafanda. hemde belki o ara diğerlerinden ses çıkar :) bol şans dilerim bundan sonrası için.

Ediyorum tabii ki, gelirken az mı şarap soktum sanıyorsun ülkeye bir tane de senin için olsun çok mu :D
Hem de 1-2 euro falan yani, bizdekilerin 10 katı güzeldir
O köpüklü şaraptan hiçbir yerde yok Türkiyede ya deli oluyorum :27:
Teşekkür ederim zaten haftasonu geliyor mecbur bekleyeceğim :))

At canim cok sevinirim. 3 ay gecirdim biellada,sanirim oraya yakin olacaksin. Cok kocaman bol sanslar diliyorum,hak ettigin degeri goreceginden eminim oralarda

Biella batıda benimki daha doğuda kalıyor ama çok güzelmiş
Çok sağol canım ya umarım sonunda güzel bir yerlerde olurum, bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğim :)

Evet Almanyada yaşıyorum. Ben sizin gibi düşünmüyorum italyada bilim ve teknikte gayet ilerde. Havası, insanları, sosyal yaşantısı bakımından italya Almayadan kat kat daha iyi. Hatta bence Almanya depresyon sebebi:KK43:(

O kadar mı kötü diyeceğim de ben 1 haftada bunalıma girmiştim, siz uzun süredir yaşıyorsunuz bir de :KK45:
Aslında fırsatları falan güzel ama insan bir canlılık, bir sosyallik arıyor etrafında bence Almanyada bu eksik
Neticede sosyal hayvanlarız :))
Bir de güneş ve ısı eksik : p

Kabul edip sonra vazgeçme şansı yok mu? Almanya sıcak gelmiyorsa hiç gitmezdim, gittiğim yerde mutlu olmak önemli sonuçta. Psikologtun yanlış hatırlamıyorsam. Almanya teknik bölümlerde çok iyi evet, ama psikolojiyi bilmiyorum. Sosyal bilimlerde İtalya daha yakın geliyor bana. Ben mühendis olarak İtalya yı tercih etmiştim yine olsa yine orayı tercih ederim.:KK68:
Tebrikler bu arada.:KK51:

Tam olarak istediğim alan hem de
Adı bile birebir aynı :süslü:
Sadece kabul alabileceğimi düşünmüyordum öyle bir üniversiteden o yüzden şaşırdım :KK70:
Bir de Almanya acaba daha mı iyi bu alanda diye bir önyargım var tabii[/QUOTE]

Valla Almanyaya da gittim Italyaya da.. okumanın yanında yaşayacaksınız da ona gorede karar vermelisiniz bence. okulunuzdan bağımsız olarak yaşanacak ülke Italya diyorum almanya bana çok soğuk ve farklı gelmisti. eee istediginiz alanmış üstelik ne güzel :eğlence:

Ben olsam kabul ederdim. Ben de kabul almam diye 15-20 yere falan başvurmuştum, sadece araştırma için üç aylık benimki. Sonra bir baktım neredeyse hepsi kabul etti. Bana çalışma konumla ilgili şu konuyu mutlaka konuşalım diyenler mi dersin, bak şu kitap var bunu okudun mu diyenler... Dedim hiç bizim buradaki gibi değilmiş oradaki hocalar. Bizim hocalar maillerine bakmıyor daha doğru düzgün :D Bilgisayarı kullanamayan var. Sonuç olarak, hepsinden sonra bir de çok ünlü ve aynen senin dediğin gibi kabul edilmem dediğim, yerleri sınırlı bir enstitü vardı onlara başvurdum. Ve onlar da kabul etti. Ve ben öncesinde başka şehirdeki bir hocayla görüşmüştüm. Çok da yardımcı olmuştu, kabul mektubunu da gönderdi. Bana hatta kısa bir yaz okulu varmış onu önerdi onlara da başvurdum. Hepsine de gideceğim :D 100 günüm var tam. O enstitüye gidip başlayacağım. Sonra hocayla randevu ayarlayıp onunla da görüşüp, aralarda bir kaç günlüğüne falan gidip onların kütüphanesinde çalışacağım. O aralarda işte enstitüye döneceğim. Üç hafta o kursa da katılacağım hocanın olduğu şehirde. Bir de sonradan, başka ülkede ama yakın sayılır, bir sempozyum buldum, ona da katılıp bildiri sunacağım. Oh mis :D Benden başka yurtdışına giden iş arkadaşlarım bir yıllığına gidiyor da sırf yatıp geliyorlar. Ben de böyleyim.
O okul gerçekten dediğin gibiyse git kesinlikle. Ama bir hafta falan bekle öyle kabul et. Diğer başvurduklarından oradan daha iyi olan var mı? Almanya'ya gitmen alanın açısından ne kadar önemli? Benim alanımda çok önemli mesela, hocalarım izin bile vermez başka ülkeye. Şimdi İtalya'ya gitmen sorun olmasın...

Kabul edip sonra vazgeçme şansı yok mu? Almanya sıcak gelmiyorsa hiç gitmezdim, gittiğim yerde mutlu olmak önemli sonuçta. Psikologtun yanlış hatırlamıyorsam. Almanya teknik bölümlerde çok iyi evet, ama psikolojiyi bilmiyorum. Sosyal bilimlerde İtalya daha yakın geliyor bana. Ben mühendis olarak İtalya yı tercih etmiştim yine olsa yine orayı tercih ederim.:KK68:
Tebrikler bu arada.:KK51:

NeverOne benim just ya hatırlamadın mı :27:
Var ama ilk kabul ettiğime dair 100 euro yatırmam gerekiyormuş, gerçi giden 100 euro olsun ama benim içimden geçen İtalya zaten
Seninki de iyi cesaret olmuş mühendislere genelde Almanya tercih et derler çünkü :)
Kokusunu, yemeklerini, tarih ve ahşap kokan evlerini özledik dimi haha
Teşekkür ederim!

Valla Almanyaya da gittim Italyaya da.. okumanın yanında yaşayacaksınız da ona gorede karar vermelisiniz bence. okulunuzdan bağımsız olarak yaşanacak ülke Italya diyorum almanya bana çok soğuk ve farklı gelmisti. eee istediginiz alanmış üstelik ne güzel :eğlence:

Amacım yaşamak evet, kalır mıyım, başka bir yere mi giderim bilmiyorum ama
Ben de ısınamadım ya belki zaten ısınma problem olduğu için ısınamamışımdır :D

Ben olsam kabul ederdim. Ben de kabul almam diye 15-20 yere falan başvurmuştum, sadece araştırma için üç aylık benimki. Sonra bir baktım neredeyse hepsi kabul etti. Bana çalışma konumla ilgili şu konuyu mutlaka konuşalım diyenler mi dersin, bak şu kitap var bunu okudun mu diyenler... Dedim hiç bizim buradaki gibi değilmiş oradaki hocalar. Bizim hocalar maillerine bakmıyor daha doğru düzgün :KK70: Bilgisayarı kullanamayan var. Sonuç olarak, hepsinden sonra bir de çok ünlü ve aynen senin dediğin gibi kabul edilmem dediğim, yerleri sınırlı bir enstitü vardı onlara başvurdum. Ve onlar da kabul etti. Ve ben öncesinde başka şehirdeki bir hocayla görüşmüştüm. Çok da yardımcı olmuştu, kabul mektubunu da gönderdi. Bana hatta kısa bir yaz okulu varmış onu önerdi onlara da başvurdum. Hepsine de gideceğim :KK70: 100 günüm var tam. O enstitüye gidip başlayacağım. Sonra hocayla randevu ayarlayıp onunla da görüşüp, aralarda bir kaç günlüğüne falan gidip onların kütüphanesinde çalışacağım. O aralarda işte enstitüye döneceğim. Üç hafta o kursa da katılacağım hocanın olduğu şehirde. Bir de sonradan, başka ülkede ama yakın sayılır, bir sempozyum buldum, ona da katılıp bildiri sunacağım. Oh mis :KK70: Benden başka yurtdışına giden iş arkadaşlarım bir yıllığına gidiyor da sırf yatıp geliyorlar. Ben de böyleyim.
O okul gerçekten dediğin gibiyse git kesinlikle. Ama bir hafta falan bekle öyle kabul et. Diğer başvurduklarından oradan daha iyi olan var mı? Almanya'ya gitmen alanın açısından ne kadar önemli? Benim alanımda çok önemli mesela, hocalarım izin bile vermez başka ülkeye. Şimdi İtalya'ya gitmen sorun olmasın...

İşte ben de o mantıkla, ay biri bari kabul etsin, nolur etsin diyerekten başvurdum o kadar
Amerika ayağı da vardı da onları eledim :27: Bu sayı daha çoktu yani

Ayrıca ohoo ne yaptın ya :D
Gerçi senin staj gibi herhalde, yer değiştirmek çok sıkıntı olmaz
Tam zamanlı okul olunca benim ülkeler arası sürekli gidip gelmeye mecalim kalmaz :27:
Oradaki hocalar ilgili, onda katılıyorum.
Burada da çok iyi hocalarım oldu zamanında ama geri kalan geneli pek öğrenciyi sallamıyorlar.

Aslında genel baktığımızda Almanya > İtalya gibi görünüyor eğitim
Ama bu okul dediğim gibi kendi başına bir ayrılığı var diğerlerinden, Almanyadaki okulları falan sıralama olarak geçiyor.
En azından benim tercih ettiklerimi ^^
Okul bazında dediğim gibi ikisi de çok iyiler bence.

Ben olsam kabul ederim :)
Risk sevmem.

Ben de öyle yapacağım galiba nomu :)
Riskten öte aklıma da yatmaya başladığı, mantıklı geldiği için ^^

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X