• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Risk Almalı mıyım

bayanlila

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
16
24
3
41
Kızlar size bir konuyu danismam gerek,
40 yasindayim ailemle yaşıyorum, bekarim cocugum yok. 2 yildir calismiyorum cunku is bulamiyorum.
Su anda bir birikimim var ve eğit im aldigim konuda is acmayi düşünüyorum. Fakat cok kararsizim.
Isin aylik masraflari 3 bin lira ve elimdeki birikim 1 yil beni idare edecek kadar.
Eger isi acarsam isler yolunda giderse kazancli bir iş. Ama kazanamamak da var.
Yani 1 yil bu is acik kalirsa ve basarili olamazsam param bitecek.
Annem.ve babam hicbir maddi destek sunmuyor. Yani param biterse cok buyuk skintiya duserim. Is de bulamam
Siz olsaniz herseyi goze alip isi acar misiniz yoksa bu riski almaz misiniz

Kimsenin aaa bayanlila bu işi kuruyormuş bende bu işi kurayım diyeceğini zannetmiyorum çok ekstrem bir fikir değilse tabii.
Gidip mimarlık şirketi açarsanız mesela tutacağını sanmıyorum. Bu yüzden ne olduğunu bilmeden size yorum yapmamız pek mümkün değil. Keza şehir önemli, yer önemli, çevre önemli...

Kızlar size bir konuyu danismam gerek,
40 yasindayim ailemle yaşıyorum, bekarim cocugum yok. 2 yildir calismiyorum cunku is bulamiyorum.
Su anda bir birikimim var ve eğit im aldigim konuda is acmayi düşünüyorum. Fakat cok kararsizim.
Isin aylik masraflari 3 bin lira ve elimdeki birikim 1 yil beni idare edecek kadar.
Eger isi acarsam isler yolunda giderse kazancli bir iş. Ama kazanamamak da var.
Yani 1 yil bu is acik kalirsa ve basarili olamazsam param bitecek.
Annem.ve babam hicbir maddi destek sunmuyor. Yani param biterse cok buyuk skintiya duserim. Is de bulamam
Siz olsaniz herseyi goze alip isi acar misiniz yoksa bu riski almaz misiniz
İş in ne olduğunu bilmeden yorum yapamayız. Aman göze al kız desek iş te saçma sapan bir şey olsa günahına sokma bacım bizi 😂😂

Yok baby spa degil. Bu konuda egitim aldim ve çalıştım emlak leasing sektörü denilebilir
Emlak yani
Artık neyse iş
Denemeden bilemezsin ev fiyatları kiralar arttı
Buna karşın başarırım deyip kendinize inanıp güveniyorsanız deneyin

Kimsenin aaa bayanlila bu işi kuruyormuş bende bu işi kurayım diyeceğini zannetmiyorum çok ekstrem bir fikir değilse tabii.
Gidip mimarlık şirketi açarsanız mesela tutacağını sanmıyorum. Bu yüzden ne olduğunu bilmeden size yorum yapmamız pek mümkün değil. Keza şehir önemli, yer önemli, çevre önemli...

Ya haklisiniz ama herkesin bildigi turden bir is degil emlak sektoru ama leasing tarafi yani sadece kiralama ve bunun operasyonel islerinin yapilmasi isi. Daha once calistigim is

Risk almalisiniz derim ben.Hayatı kendimizi garantiye alıp risksiz yasarken monotonlastirip sıkıcı hale getirmemek adına denerdim ve o sektor belki size maddi olanaklar saglamasa da baska bir kapı acıp düzeninizi degistirmenizi saglayacak? Bilemeyiz degil mi:)

Risk almalisiniz derim ben.Hayatı kendimizi garantiye alıp risksiz yasarken monotonlastirip sıkıcı hale getirmemek adına denerdim ve o sektor belki size maddi olanaklar saglamasa da baska bir kapı acıp düzeninizi degistirmenizi saglayacak? Bilemeyiz degil mi:)

O kadar içimi açtı ki yorumunuz, ben de biktim monotonluktan belki de hersey guzel olucak issizlik bitecek diyip duruyorum.

Bol şans diliyorum. Coğu şey risk alarak yapılabiliyor. Benim bir tanıdığım pandemiden hemen önce evi arabayı satip dolar kazandığı güzel işini bırakıp avrupaya göçtü.
Çok güzel ve kazançlı planları vardı Ama yapamadı ve geri döndü. Kalan parasıyla araba aldı,kiraya cikti,şimdi dolar kazanmadigi bir işi var. Ama düşününce çok üzgün değil, çünkü denemeden bilemezdi. Şansı biraz yaver gitse şimdi Türkiye'de dunyaligini tamamlamış olarak da donebilirdi,hemen sonra gelen pandemide komple batıp türkiyeye kuruşsuz,hatta Euro borçlu olarak da donebilirdi.
Bazı şeyler için risk almak lazım.
Hem aylık üç bin lira çok yüksek bir rakam değil harcamak için. Öyle ya da böyle zaten seni bir senelik geçindirecek paran varmış. Hadi hayatı fonksiyonlarını azalt,daha az masraf çıkar iki yıl olsun. Sonra yine paran bitecek. Yani oyle de böyle de bir seneden sonra parasız kalacaksın, ha üç ay önce ha beş ay sonra.. yani bence kaybedecek çok da bir şeyin yok. Kazanma ihtimalin varsa , bildiğin de bir sektor gir derim ben

Ülkenin hızlıca gireceği seçim süreci, dünyadaki enerji krizi ve tahıl krizini düşününce 2023 ve 24 ü risk almadan geçirme taraftariyım. Bence şu an nakit herşeyden önemli çünkü bizim ülke olarak sıfırdan risk alacak durumumuz yok

O kadar içimi açtı ki yorumunuz, ben de biktim monotonluktan belki de hersey guzel olucak issizlik bitecek diyip duruyorum.
Hayatı tekdüze yasamaktansa degisiklik iyidir gercekten.Renk lazim, yeni ortam ya da..degisim ruha iyi gelir enerji verir.Bir de isin aylık masrafi olacaksa bir ay is olur, sonraki ay olmaz 12 ay olmayacak diye bir kaide de yok.
En azından ileride denemedim diyeceginize denedim şöyle oldu diyebilirsiniz.

Back
X