risk almalı mıyım?

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.662
276
198
evet kızlar bir önceki konumda iş yerimle ilgili herşeyi anlattım,eşimde 4 yıldır aynı firmada oda asgari ücret şimdi burdaki düzenimizi bırakıp 1,5 saat ötedeki şehire taşınmalımıyız

artıları
ikimizde yüksek maaş alcaz, şuan bin küsürlü iş buldum gibi o dediğim şehirde..
şehirde yaşıcaz bulunduğum yer gayet küçük herkesin birbirini tanıdığı sosyallik sıfır...
kira sorunu olmayacak burdaki evi kiraya verip,ordaki evin kirası yapcaz

eksisi
ailelerden uzağa taşıncaz,1,5 saat uzak dediğm.
şimdilik asgari iki yıl çocuk yok çocuk olunca aileler dönüşümlü gelir,sadece anneler ama aileler dediğim

düzenimi bozmalı mıyım bozmamalıyım

Aslında çok abartı bir durum yok. Ama şu açıdan da düşünmek lazım, büyük şehrin kendine göre de sıkıntıları olur. Misali, asgari ücret küçük yerde harcama durumu olmadığından yeterken büyük şehirde 2. katı alsanız yine aynı hesaba gelir. Gerçi bu durum biraz da size bağlı. Para çok çabuk tükeniyor malumunuz. Büyük şehirde de olanak artacağı gibi harcamalarınız da aynı şekilde artacak. Eh gürültü, kalabalık vs de başka bir sorun. Ama büyük yere alışıp küçük şehirlerde yapamayan da çok. Neticede biraz sizin düşüncelerinize bağlı. Eğer sırf para için gidecekseniz, harcamalarınızı da biraz kısmanız gerekecek sanırım. O zaman da büyük şehirde yaşamanın ne anlamı kalacak.

şöyle bir durum var küçük yer olduğu için heray seyahat yapıyoruz gittiğimiz zaman oteldi yoldu en aşağı 300 harcıyoruz ama büyükşehirde yaşarsak ihtiyaç duymayız herhalde, eşimde bende fuzuli harcama yapmayız gerçekten hsap kitap biliriz
eşim büyükşehirde olursam mesai yaparım, burdak işyerinde mesaide yapsa vermiyorlar az miktar veriyorlar..

Benim son konum da bunla alakalı..Ben gidiyorum..Tereddütüm çok oldu ,hala da var..Ben de risk aldım.İnşallah iyi olur..

Öyle ise bir an evvel gidin, en azından o bahsettiğiniz masraflar artan ihtiyaca gider, maaş artışından kalan parayı da güzel değerlendirebilirsiniz.
Ailelere de çok uzak sayılmazsınız bence. Neticede artık evlisiniz ve sizin de bir yuvanız var. Mesafe yakın olduğundan canınız istediği zaman gidebilirsiniz. Aileyle ayrılık olayına çok takılmayın bence

bende en çok o konuya takıntılıyım 1,5 saat gözümde neden bu kadar büyü anlamıyorum kendi aracınla 40 dakika falan bide

Benim de birbuçuk saat...Birşey değil.Benim tereddütüm şuanki işim çok rahat ,ora yoğun olacal..Evimi dağıtacam ,ailemin yanına taşınacam..Bir deneyin olmazsa gelebilirsiniz sanırım

Benim de birbuçuk saat...Birşey değil.Benim tereddütüm şuanki işim çok rahat ,ora yoğun olacal..Evimi dağıtacam ,ailemin yanına taşınacam..Bir deneyin olmazsa gelebilirsiniz sanırım

ben aslında direkt evi bozmayalım 1+1 eşyalı bir ev tutalım ordaki işi deneyelim 5 6 ay beğenmezsek döner geliriz diyorum eşimde bende burda asgari ücretliyiz zaten asgari ücretli iş yapamaz dönersek elbet buluruz ikimizinde vazgeçilmez bir işi yok sonuçta,ama denersek daha güzel olursa iyiki gitmişiz derim ama eşim ikna olmuyo

Üstelik geri dönme şansınız da var.Benim yok.

Ozaman gitmeli şansınızı denemelisiniz.ikinci planlarınız hazır nasılsa..

Ozaman gitmeli şansınızı denemelisiniz.ikinci planlarınız hazır nasılsa..

çok üzüldüm bugün beş yıldır buradayım aynı firma muhasebe sekreterlk çay işi yapıyorum , aşçı aldılar şimdi benle aynı para ile başlatcaklar 3 dedimi gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…