• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Riskli Hamilelik Dönemimde Zorlaşan Evliliğim

Eşiniz hamilelik öncesi nasıldı? Siz hamile kalınca birden daha fazla dışarıya çıkmaya başladığını sanmıyorum.
Kadınlar hamilelik haberiyle başka bir boyuta geçerken bazen bunu da abartılı buluyorum sizden bağımsız, erkeklerin dünyasında bir şey değişmiyor çok fazla. Öncesinde ilgili, karısını düşünen, evinde vakit geçiren adam aynı şekilde devam ediyor, aksi olan da aynı şekilde. Siz düşük tehlikesi yaşarken eve yatılı misafir çağırmak isteyen kocanın profili bellidir. Çocuk öncesi idare edilen şeylerin göze batmaya başlaması sanki sizde yaşanan.
Normalde haftada iki kere dışarı çıkan biriydi. Gittiği yer, arkadaşları bellidir. Ve karışmıyordum tabii ki. Yalnız dediğim gibi durum benim için apayrı, zorlayıcı bir noktaya geldi. Bu sebepten bunları azaltmasını isterken kendisi arttırdı. İş inada bindi. Uzadıkça uzadı. Şu an bu inadından dolayı konuşmaz oldu, hiçbir işe yardım etmez oldu. Konuşmak işe yaramıyor. Asla dinlemiyor. Yani insanız tabii. Bazı dönemler idare ettiğimiz şeylere bazen tahammülümüz olmayabiliyor.

Evi süpürünce her şey hallolmuş sanıyor ne yazık ki. Keşke sağlığım müsait olsa da her şeyi ben yapsam ama hayat müşterek diyorsak ben bu haldeyken biraz daha ilgi, biraz daha yardım bekledim sadece. Haftada 3-4 gün gezeceğine 2 gün gezse bu süreçte bir şey eksilmezdi diye düşündüm. Sonuçta ev ikimizin evi, bebek ikimizin bebeği.
Haklısın tabi, erkeklerin iş anlayışı bambaşka tane tane söylemek gerekiyor ama onun için de evde olması gerekir...şimdilik sakin ol ve sakin sakin anlat ona ne istediğini

Belki o da stressini dışarı çıkarak atıyordur eğer ikiniz de bu bebeği çok istiyorsanız böyle olabilir. Tabi sizle Kaba konuşmasını gerektirmez ama eşinizin karakterini siz biliyorsunuz, geçici bir durum da olabilir.

Back
X