- 30 Haziran 2010
- 3.342
- 1.199
- 373
- Konu Sahibi babymaster
Merhaba arkadaşlar uzun süredir sivilce, akne tedavisi görüyordum.
Kullanmadığım krem, hap kalmadı ama malesef sivilcelerim azalmak yerine iyice arttı, çok rahatsızlık duymaya başladım. Yüzümde pek olmuyor tek tük ama sırtımda ki sivilceler canımı acıtıyor artık.
Doktorum roaccutane kullanmamı söyledi. Pazartesi tahlil yapıp başlayacağım. Yaz olduğu için ilk aylar dozunu az tutup kışa dorğru yükselteceğini söyledi.
Ama yan etkisi çok olan bir ilaçmış onu geçtim güneşe çıkmamam gerekiyormuş.
Bu ilacı kullanan arkadaşlar size bir kaç sorum var.
1) Yazın bu hapı kullanırken nelere dikkat ettiniz? Güneşe çıkma, vs..
2)yüzünüzde her hangi bir iz kaldı mı?
3)ilk 3 ay sanırım sivilceleri çoğaltıyormuş sizde de bu oldu mu?
4)Hapın yanın da ek krem vs doktorunuz önerdi mi?
5)Bu hapı kullanırken ajda yapmanın bir zararı var mı?
6) Hap kilo aldırıyor diye duydum doğru mu?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..![]()
ilacı kullanmaya başlayalı 11 gün sonra 6 ay oluyor sorularını yanıtlayabilirim

1.Doktorun önerdiği bir güneş kremi kullanıyorum +50 solante acnes tinted bu biraz pahalı am gr olarak piyasadaki güneş kremlerinin 2-3 katı daha ucuzunu bulabilirsin mutlaka.Güneşe dikkat edeceksin en büyük düşmanın bu .Yüzünü sıcak sudan uzak tut. sivilcelerinle oynama. yüzüne uygun bir nemlendirici mutlaka sü.r dudaklarını ihmal etme. bol bol su iç. moralini hiç bozma.Doktorunun önerilerine mutlaka uy ve ilacı asla ve asla yarım bırkma bu benim 3. kullanışım ilk 2 sinde yarım bıraktığım için ne yazık ki tekrarladı

2.İzler tedavi bittikten sonrada geçiyorlarmış benim şuan ne yazıkki izlerim var bunun içinde ya tedaviyi uzattırıcam yada izler için tedavi uygulatıcam ama bu ilacı kullanıpta yüzünde tek iz dahi olmayanlarıda gördüm kişiden kişiye değişir
3.İlk 3-4 ay kişiye göre değişir ama sivilceler artıyor kusma dönemi olarak geçiyor bu dönem deri altındaki sivilceleri çıkartıp kurutuyor ama bu çokta kötü geçmiyor
4.Bana yüz yıkama jeli ve nemlendirici önerdi tabi güneş kremide yüz yıkama jelim ve nemlendiricim biodermaydı sana dudakların içinde ben önereyim blistex med plus çok memnun kalıcaksın
5.ben ağda yaptım cildin son derece hassas olduğu için normalden daha çok kızarıp kızarıklar daha geç kayboluyor ama ben yüzüme yapmadım sakın yüzüne yapma ama yada mecbur kalmadıkça yapma derim
6.ben kilo almıştım ama düzenli yemek yediğimden aldırsa aldırsa 1-2 kilo daha fazla olucanı sanmıyorum