teşekkür ederim ama günesten koruyamam ki okula gidip geliceğim için korkuyorum napsam ki?Sen zaten iyice araştırmışsın, ben 2011 yılında kullandım çok sivilcem yoktu ama çıkan dipli, iltihaplı oluyordu. Yanağımda çıban gibi çıkmıştı 2 tane sivilce, arkadaşlarım sivilce olduğuna bi türlü inanamamıştıCilt kuruyor nemlendirici falan işe yaramıyor ki ben nemlendirici kullanmıyordum derim yenilensin diye bu nedenle 6 ay 0 makyajla dolaştım, güneşe çıkmak kesinlikle yasak çıkarsan ne kadar çok önleyici kullansan bile lekeler oluşuyor maalesef. A vitamininden uzak durman lazım etkileşim oluyor ilaçla ben yediklerime dikkat ettiğim için zayıflamıştım iştahımı da kesmişti 47 kilodan 42 kiloya düşmüştüm. Eğer hesaplanan dozaj kadar düzenli bir şekilde ilaçlarını kullanırsan çıkmaz yarıda kesersen bir müddet sonra çıkmaya başlıyor ilacı tekrar alsan bile tedavi süreci uzuyor direnç kazanıldığı için. Zombi gibi geziyordum ben, gözlerimde inanılmaz kuruluk yapmıştı losyon kullanıyordum , bir gün heveslenip fondoten sürmüştüm yüzüm balıklar gibi pul pul olmuştu depresyon falan da yapıyor, bi arkadaşımın burun mukozaları kuruduğu için burnu sürekli kanıyordu ben de olmadı şükür, bunları göze al öyle başla. Bittikten sonra ten rengim açıldı, bebek poposu gibi cildim oldu. Kesinlikle değdi o zahmete
Sonbaharda başlaman en iyisi şimdi boşuna başlama bence, yaşın da küçük beklemen daha mantıklıteşekkür ederim ama günesten koruyamam ki okula gidip geliceğim için korkuyorum napsam ki?
Bende iyi bi günes kremi alirsam sorun olmaz o zaman bide benim saçlarım da kurudur yağlı değildir aslında21 yaşındayım şuan tam senin yaşında başıma geldi çok ama çok kötüydü yüzüm. yüzümde sivilce çıkmayan yer bulamazdın bide büyük büyük ağrılı çok iltihaplıydı birden bire böyle olmuştu çok kötü depresyona girmiştim ağlama krizlerine falan. krem hiçbişey fayda etmiyordu. 1 sene kremlerle geçirmeye çalıştım geçmedi. en son hap kullandım senin dediğin haptan hiçbir farkı yok aknetrent aynı işi görüyor. aknetrent kullandım tam 10 ay boyunca. ki ben 1.70 boyuna yakınım ama yapım minyondur ayrıca çok nazik bünyem vardır öyle dayanıklı bi bünyem olmadığı halde Allaha sükür hic bi hasar bırakmadı bende. Allaha dua et dua her zaman çözümdür hapı kullanırken dua etmeyide ihmal etme. benim cildim ve saçlarım çok kuru olmuştu. ve bende yaz zamanı kullanmıştım ve hapı kullanırken kızgın güneşin altında fındık bahçesinde fındık topluyordum krem her daim çantamda olurdu sürerdim bolca sürerdim hemde. krem güneşten akmaya bitmeye başladıkça ben tekrar tekrar sürerdim hiç bi leke vs kalmadı. kuru ciltler için olan güneş kreminden kullanıyodum bide tabi doktora dedm bana en ama en güzel güneş koruyucu yaz fiyatı ne kadar pahalı olursa olsun farketmiyor demiştim. dudaklarım kuruyordu ama nemlendirici iyi geliyordu sabır ve zaman işte.
Bende iyi bi günes kremi alirsam sorun olmaz o zaman bide benim saçlarım da kurudur yağlı değildir aslında
Çok teşekkür ederim bu güzel yazdıkların için içim rahatladi baya pazartesi baslayabiliriim artık
Allahın izniyle hic bi sorun olmaz cildini çıplak güneşe temas ettirmediğin sürece kremli cilde güneş zarar vermez. ben fındık bahçemizde tam güneşin anlında birde böyle yakan terleten güneşin altında fındık topluyordum baktım krem eriyor artık peçeteyle siliyordum ıslaklığını alıyordum hep. asla ıslak bırakmıyordum yüzümü güneşin altındayken. kremsizde bırakmıyodum. ki sen benim kadar güneşin altındada durmayacaksın okula gidip geleceksin okulunda yakınsa daha şanslısın elinde geldiğince gölge olan yerlerde yürürsün gec kalma bekleme hemen başla canım benim bekledikçe cildin zarar görüyor Allah muhafaza iz falan bırakır yer açar çukur açar kendine. saçlara gelince ben hakiki gerçek zeytinyağını uyumadan önce tüm saçıma sürer yedirirdim uyandığımda çok hafif bi şampuan ile saçlarımı yıkardım yumuşardı saçlarım
Çok teşekkür ederim bu güzel yazdıkların için içim rahatladi baya pazartesi baslayabiliriim artık
Evet yaptırdım bas edebilirim sonucta 6 ay sonra istediğim cilde kavusucam insallahÖncesinde tahlil yaptırman gerekiyor,yaptırdın mı?Benim oğlum da kullandı.
İlk aylar yüzü daha çok kustu sivilceler,dudakları çok kurudu, bununla başdebilecek misin?
Güneş için güneş kremi kullanılıyor zaten.
6 ay kullandı ama lekeler kaldı,onun için ayrı tedavi gerekecek.
Merhaba ben 17 yaşındayım yaklasık 3 yildir sivilcelerim cikiyor tabi ilk yıllarda ergenlik sivilcesiydi onlara bisey demiyorum ama şuankiler yüzümün her yerinde kırmızı lekeli ve ucu olmayan kirmizi sivilceler...
Doktora gittiğimde krem vermisti iyi güzel kullandım fayda etti ama yine ckmaya basladilar. Artik aynalara bakasim gelmiyor bu yaşlarda bide ne kadar zor olduğunu bilirsiniz..
Geçen yine baska bi hastanede doktora gittim doktor hicbir kremin fayda etmiceğini hemen roaccutane ilacina baslamam gerektiğini söyledi. İnternetten arastirdim yan etkileri beni korkutmuyor dayanabilirim ama ben okula gidiyorum tedavi sürecinde yüzüm nasil olucak okula kötü sekilde gitmek istemiyorum bide yaza doğru bitmis olucak tedavi ama ben hazirana kadar okula gidip gelcem yüzümü günesten korumam gerekiyor günes kremi sürsem bile leke kalırmı cok korkuyorum. Birde benim yüzüm karma omuzlarımda sirtimda fazlasiyla sivilce var bu yaği azaltiyor ama 6 aydan sonra ya tekrar sivilcelerim cikarsa hepsi bosa gitmis olucak beni biraz aydınlatırsaniz sevinirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?