Roaccutane kullananlar bi bakabilirmi?

Yan etkisi çok fazla ama kesin çözüm benim doktorum 2 yıl tedaviden sonra verdi yasım küçüktü kullandığımda ananem falan annemi bi köşeye çekip bu kız ölecekse benden saklamayın falan demiş o kadar yan etkisi var ve kullanacaksan çevreden gelen tepkilere hiiç bakmayacaksın herkes bırak dicek bu ilaç daha kötü yaptı dicek psikolojik ve bedensel çöküceksin hepsini göze alarak başla yarıda bırakırsan yan etkilerini yaşadığınla kalırsın çünkü gerçekten zor bi süreç

Bu ilacın yan etkileri fazla abartılıyor bazı kişiler tarafından. Kimisi de kendinde olan her sorunu alakalı alakasız bu ilaca yüklüyor. Abartmaya gerek yok. Sivilce kusması denen şey sivilce çıkması. E şimdi senin yüzünde zaten sivilce çıkmıyor mu? Çıkıyor. Eee aynı şey işte. Sivilce çıkmasından korkanlar da bebek gibi suratı olanlar değil, zaten sivilcesi olan insanlar ha. :)) Sanki suratta devasa, inanılmaz şeyler çıkacakmış gibi konuşuluyor, gülüyorum valla. Merak etme yüzünün yanına yeni bir surat çıkmayacak. Şu an ne varsa o işte. Sonra da geçmeye başlıyor.

Roaccutane ben de kullandım. Tek pişmanlığım bu ilaca daha önce başlamamış olmak. Yani mucize gibi ilaç, tavsiye ederim ben.

Nacizane fikrim.Rouccatane i ara vererek ama toplamda 1 sene kullanan biri olarak sana şunu söyleyebilirim.En son çare.Cildim en büyük deformasyonu o kullandığım dönem aldı.Ve hiç geri dönüşü olmayan izler bıraktı ben de.Üzgünüm ama söylemem gerek.Bahsettiğim şey sivilce izleri.Bence doktorunu krem yazdırmaya zorla:)Annene söyle sana elma ve havuç alsınlar haftada 2 kere bunlardan tüket.-suları sıkılacak(Haftada 4 bardak)Sonra vereceği kremi(muhtemel isotrexin veya nadixa verecektir) de sür.Sabahları ve akşamları yüzünü yıka,makyaj asla kullanma,fast food dan kaçın.Uykunu iyi al.Rouccutane son çaren olsun.
Nadixa kullandim gecti ama tekrar sivilcelerim cikmaya basladi o yüzden bu ilaci kullanmaktan baska carem kalmadı

Merhaba ben 17 yaşındayım yaklasık 3 yildir sivilcelerim cikiyor tabi ilk yıllarda ergenlik sivilcesiydi onlara bisey demiyorum ama şuankiler yüzümün her yerinde kırmızı lekeli ve ucu olmayan kirmizi sivilceler...
Doktora gittiğimde krem vermisti iyi güzel kullandım fayda etti ama yine ckmaya basladilar. Artik aynalara bakasim gelmiyor bu yaşlarda bide ne kadar zor olduğunu bilirsiniz..
Geçen yine baska bi hastanede doktora gittim doktor hicbir kremin fayda etmiceğini hemen roaccutane ilacina baslamam gerektiğini söyledi. İnternetten arastirdim yan etkileri beni korkutmuyor dayanabilirim ama ben okula gidiyorum tedavi sürecinde yüzüm nasil olucak okula kötü sekilde gitmek istemiyorum bide yaza doğru bitmis olucak tedavi ama ben hazirana kadar okula gidip gelcem yüzümü günesten korumam gerekiyor günes kremi sürsem bile leke kalırmı cok korkuyorum. Birde benim yüzüm karma omuzlarımda sirtimda fazlasiyla sivilce var bu yaği azaltiyor ama 6 aydan sonra ya tekrar sivilcelerim cikarsa hepsi bosa gitmis olucak beni biraz aydınlatırsaniz sevinirim...
bana doktorum 17 yasimda onerdiginde yan etkileri dolayisiyla annem kullandirmadi ve ben 10 sene boyunca ek tedaviler ile yol aldim; 2 sene evvel 1 sene suren roaccutane tedavime basladim ve sonucu dolayisiyla gec kaldigima yandim. bir an once baslayin tedaviye; doktorunuzun talimatlarina harfiyen uyarsaniz hicbir sikinti yasamazsiniz.

Kullan canım kullan sonunda yüzün o kadar güzel oluyor ki bende kullandım sadece 6 aylık bir zamanda ilk iki ay yüzün falan kuruyor çatlıyorum 3-4-5 de içindeki bütün sivilce çıkıyor 5-6 gibi artık birşey kalmıyor zatwn tedavi bitiyor. Tedavi sırasında doktorune verdiği kremleri düzenli kullanırsanız özellikle dudak kremi bir sorun olmaz. Bence değer. Birde kışın tedavi daha iyi yazın sıcak kötü yapıyor kıpkırmızı oluyorsun. 45-50 faktör güneş kremi de işini görür leke meke kalmıyor.

Kuzenim kullanmıştı çok zaman önce. Kullandığı dönem dudakları ve dudak çevresi çok kuru oluyordu. Yanında sürekli bi dudak nemlendiricisi bulunuyordu. O kuruluk haliyle hafif kızarıklık tarzı şeylerde yapıyordu. Onun dışında kötü görüntü yaratacak bi yan etkisi olmadı onda, ama sende durumlar nasıl olur bilmem.
Ha bide bana, babam elimden kumandayı alsa ağlayacak duruma geliyordum sinirlerim bozuluyordu kendimi camdan aşağımı atsam mı diye düşünüyordum, demişti :KK53::KK53:
Psikolojiyi baya etkiliyor sanırım.

4. Ayim bitti ve son 3 gundur kaslarim dokuluyor baska dudak kurulugu ayak topuklarimda agri. Sinirlilik halleri disinda bir yan etki gormedim yalniz en cok uzem kaslarimin dokulmesi oldu ve yarin dra gidicem bakalim ne diycek ya birakicaz yada 15gunun kaldi demisti gecen ay ama ben birakmayi dusunuyorum. Bu arada evet aktif sivilcem yok ama izleri kaldi malesef ki. Benim cildimde asiri kuruma olmadi ve kusma da olmadi bu arada arkadaslar hepimize gecmis olsun ne diyim umarim tekrarlamaz

Geckalma tedavi icin derim ben ayrica drun sana en uyguj gunes kremini vercektir benim drum ben soylemeden verdi havalar isiniyor diye

Back
X