Roaccutane kullanıpta 1 sene önce bırakanlar Çok Önemli......

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Mrb 1 sene ve 3 ay önce roaccutane kullanımını kestim. Cildim sıkılaştı ve pürüsüzleşti. Fakat cildim son aylarda (hafif) çökmeye başladı. ve ben bu çökmeyi roaccutane'a bağlıyorum. Çünkü bu ilacı alırken bolca a vitamini aldık ve kestikten hemen sonra etkisi gitmedi uzun süre gitti. Ama şimdi cildim roc. kullanımından önceki cildimden bile kötü. Sarkma yaptı. Yaşım 26. Benm durumumda olanlar var mı?

Bu ilacı kullananlar ilk yıl gerçekten güzel bir cilde sahip oluyorlar fakat sonra yani 1yılı geçtikten sonra ciltleri sarkıyor, gözaltları çöküyor..Bunu bi kaç bayandan daha duydum o yüzden dikkatli olunn..acaba bu sorunu yaşayan var mı başka?

bende roaccutane kullandım 3 ay kadar
ama cildim epey düzeldi sadece tahlilleri dikkatli yaptırmak gerek diye biliyorum
çok geçmiş olsun

roac.6-7 yıl önce kullandım....sarkma falan yok..Amma 4 yıl önce şubat ayında güneş lekeleri yerleşti..hala lekelerle uğraşıyorum..bende roaccutane bağlıyorum..

Yani tam sarkma yaptı denemez ama yüzümdeki yağ gidince yüzüm söndü, yağla birlikte dolgunlukta gitti. dikkatli olun bence.. hatta hiç kullanmayın

a aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa şuanda delirdimmmmmmmmm:bbo:ben bi 7 sene önce kullandım roacutane 2 3 sene sora sivilcelerim tekrarlayınca tekrar kullandım.en son bırakmamdan bu yana yaklaşık 2 3 sene geçti.veeeeeeeeeeee asıl bomba şimdi başlıooooo 2 senedir yüzüm inanılmaz çöktü inanılmaz kırıştı daha 26 yaşındayımmm ne yapacağım şaşırmış haldeyimm. şuan anladım ki bütün bunlar bu ilaç yüzündenmişşşşşş:bbo: dediğiniz gibi kullanım bittikten sonraki ilk sene yüzüm çok güzeldi olanlar sonra oldu.. peki şimdi napıcaz bi fikri olan var mı?

benmki kırışmadı ama son 2 haftadır sivilceler tekrar pörtledi.. Yüzüm zaten çöktü bilmiyomki napsam? Sivilcelerin tekrar gelmesine çok üzüldüm. 2sene sivilcem hiç yoktu. Bende tamamen kurtuldum die çok sevinyodum ama yanılmışm :(

Bende herangi bi çöküntü yada kırışma olmadı arkadaşlar hatta kilo aldım bile diyebilirim yaşım 26 sadece şuaralar sıkıntıdan olduğunu düşündüğüm sivilce olayı gözlemliyorum cildimde regl dönemime yakın oluyo oda ama eskiyi düşündükçe varsın birkaçtane çıksın diyorum o kadar düşünmek istemiyorum artık..bu arada tedavim biteli 1 yıldan fazla oluyor..ilerleyen zamanlarda nelerle karşılaşıcağımı bilemiyorum tabi belki daha yeni olduğu için böledir,ama hormon bozukluğundan kaynaklı olduğunu sölemişti doktorum hormonlarım düzene girdimi bilemiyorum şuan tekrar doktora gidip test yaptırmak istiyorum ama hangi doktora gitmem gerekir kızlar kadın doğum uzmanımı yapar bu tetkikleri??

mrb kızlar benimde yüzümde çökme filan olmadı ama tekrar sivilce çıkmaya başladı 1.5 sene oldu biteli ilaç daha yeni sayılır fakat şimdi tekrar aynı duruma geldim şimdi birde sivilce iyileştikten sonra çukurluk oluşuyo yanaklarımda bu durum sinir ediyo beni moralim bozuk durumda tekrar kullanmayı düşünüyorum fakat kısırlığa sebep oluyo diyorlar kararsız kaldım ben ilacı kullanırken pek bir yan etki görmedim yalnızca dudaklarım kurudu ilk başlarda birde cildim pulpul döküldü neyapsam karar veremedim çaresiz:(

bende bu ilacı 8 sene önce kullandım.Daha ilk günlerde bile cildimi ısıl ısıl parlattı üstelik sivilcelerim olmasına karşın güzel bir cildim oldugunu düşünmeye başladım o derece.
Şimdi yaklaşık 1 senedir sivilce soronum tekrar basgösterdi ama ne cildimde cökme ne kırışıklık ne de göz altı morlugu sorunum yok.yasım 25.
Bence a vitamininden yoksun beslenenlerde olabilir bu gibi sorunlar.
Bol bol yumurta yiyin özellikle beyazı yüz sıkılaşması için cok önemlidir.
a vitamini olan sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin.

ben de 1 posta roaccutane kullanmıştım,yüzümde sarkma oldu yani eskisi gibi değil yüzüm bu ilaçmı yapyıormuş yaa çok şaşırdım şimdi,tekrar çıktı sivilcelerim,ben izleri dert ederken,tekrar kullanmayı düşünüyodum ne yapsamki ama bu sivilce derdi de bişeye benzemiyo çok inatçılar

bende 3 yil once bu ilacin tedavisini gordum ve suan sivilcelerim bin fazlasiyla portledi kesinlikle kullanilmamasini oneriyorum cildinize ve karacigerinize yazik valla ben pismanim kullandigima

başka yolu yokki ama ne kullansak hep zarar,siivilce için harcanan zaman maddi manevi kayıp fazla bende

ben de kullandım 2.5 yıl önce bir sıkıntım yok şu anda memnunum.

çok şaşırdım gerçekten yaaa..ben de 3 yıl önce kullanmıştım 6 ay kadar..hiçbir sorunum yok şu an..çok memnunum..ama benim doktorum vücudumun ilaçla çok iyi uyum sağladığını söylemişti..o yüzden bi yan etkisini görmedim herhalde :)

ya benim yüzüm zaten zayif kücük birde bu yüzden cökmesini istemiyorum. 2-3 yil önce toplam 1200 mg almistim.. 1 bucuk aydirda 20 mglik kullaniyorum ve bu cökme olayini fln duyunca iyice kafayi yicem ve benim doktorum yüzde yüz gecicek diye birsy yok demisti.. suanda tedaviyi yarim biraksam ne olur hatta belki dahami iyi olur ?

bu İLcı bnde kullanıyorum bnce mükemmel bi ilaç,tabiki çok ağır bir ilaç fakat tahlilleri detaylı bir şekilde yaptırırsanız ve yüksek dozda ilaca başlamazsannız tek yan etkisi dudaklalrda çatlama oluyor,onu da bepanten ile haledebiliyorsunuz.benim sadece yüzümde değil sırtımda omuzlarımda kalççamda heryerimde sivilce vardı ve şuan hiçbirinden eser kalmadı,hatta izler bile yavaş yavaş kayboluyor.

Back
X