• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler roaccutane kullanmaya basladim

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

CakmaLaraCroft

Evimin Kalicesiyim
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
2.794
542
148
Diğer
Arkadaslar
Oncelikle cepten yaziyorum ve ilk defa kk apps kullaniyorum
Turkiyedeyim roaccutane kullanmaya bugun basladim
Oncelikle cildim cooook kotu degil
Oyle iltihapli akne falan yok
Kirmizi lekelerim ve arada cikan sivilcelerim var
Cildim genel olaraj cok sagliksiz gorunuyor ve kirmizi her yeri
Fotograf cekemiyorum uzun zamandir cunku berbat gorunuyor yuzum
Cok gozenekler buyuk
Ben 20 mg kullanmaya basladim
Gunde 1 kere
Deneyimlilere soruyorum
Etkisi en yakin ne zaman gorurum ?
Ve neler yapmalyim ? Nasil gunler bekliyor beni.
Umutluyun insallah eskisi gibi guzel olacagim
Benim cildim dogumdan sonra bozuldu ve bir yildan fazladir boyle yasiyoeum

Ben 1 buçuk aydır kullanıyorum roaccutanela eşdeğer olan aknetrenti.
İlk ay sivilcelerin baya büyüyor, cildin kusuyormuş ilk ay deri altındai sivilceleri doktorum öyle demişti bana.
1 aydan sonra hızla kurumya başlıyor. Şuan dudaklarım baya yara oldu. Ama sivilcelerim azalmaya başladı bile ve burnumda siyah noktalar vardı şuan hiç yok.
Ama ben ilk ay 30 mg kullanmıştım 20 ve 10 olarak. Şimdi 40 mg kullanıyorum günlük.
İnşallah en sonunda porselen gibi bir cilde kavuşacağız :12:

Öncelikle geçmiş olsun. Ben kullanmayı bırakalı 4 yıl oldu yaklaşık olarak 8 ay kullandım. Önce cildinizi kurutacak ve açık olan gözenekler sıkılaşacak kullandıgınız süre boyunca sivilcede çıkmayacak hatta kullanmaktan bıkacaksınız diyebilirim. Tehlikeli bir ilaç sadece bebeksi bi cildim olsun gibi bir düşünceyle kullanmak çok yanlış çünkü sivilce çıkmaya hala devam ediyor bende öyle hiç çıkmayacak düşüncesiyle ilaca başlamak dogru degil. Çünkü vücudunuz çok yıpranacak diyebilirim. Sadece az sivilce ve kırmızılık için dogru cilt bakımürünü kullanarak sorunu giderebilirsiniz. Bu ilaç aşırı çıkan büyük iltihaplı ciltler için uygun. Umarım ilerde pişman olmazsınız.

Piyasadaki kozmetik bir cok urun denedim
Cok para harcadim
Almanyada 4 doktor degistirdim
Her turlu antibiyotik krem jel kullandim
Hicbirsey fayda etmedi
Artik roc son care
Biktim zaten
Buda kar etmezse birakacagim ne olursa olsun
Android gibi yasamaya alisalmaktan baska care yok
Insallah dediginiz gibi pisman olmam
Yuzumun hali psk bozdu
O derece

Ben bi aşı vurdurmuştum oda bende yag bezesi bozuklugu yaptı mecburen bu ilaç son çarem oldu. Kullanırken dudaklarım çatladı kollarımda yaralar çıktı ve vücudumu o kadar yıprattı ki 8 ay sonra artık yeter dedim yüzümde hala sivilcelerim çıkıyor. Porselen gibi bir cilt hayal etmeyin hayal kırıklıgına ugrayabilisiniz. Ayrıca yüzümde artık birde kocaman kocaman lekelerle mücadele etmeye çalışıyorum yazın güneşlenemiyorum bunları da bilin istedim. Şimdi çıkan sivilcelerin yerinde çil gibi beneklerde kalıcı olarak benimle. Daha birçok sorun. İlaç benim yag bezesi sorunumu çözdü. Tek yaptıgım hata alerji testi yaptırmadan rahim agzı kanseri aşısı vurdurmuş olmam.

akne roza olabilirsiniz,benim cildim de bahsettiğiniz gibi doğumdan sonra oldu 3 yıldır aynı azalıyor yani sönüyor gibi olup yine pütür pütür oluyor ve kırmızı yanaklarım,çenem.hamileyim diye ilaç da kullanamıyorum.bugün aynaya baktığımda dayanamadım artık hıçkıra hıçkıra ağladım o derece rahatsız ediyor artık ve geçmiyor.bakalım doğumdan sonra farklı çözümler bulmaya çalışıcam.:14:eskiden çok güzel bir cildim vardı o yüzden acaip üzülüyorum...

akne roza olabilirsiniz,benim cildim de bahsettiğiniz gibi doğumdan sonra oldu 3 yıldır aynı azalıyor yani sönüyor gibi olup yine pütür pütür oluyor ve kırmızı yanaklarım,çenem.hamileyim diye ilaç da kullanamıyorum.bugün aynaya baktığımda dayanamadım artık hıçkıra hıçkıra ağladım o derece rahatsız ediyor artık ve geçmiyor.bakalım doğumdan sonra farklı çözümler bulmaya çalışıcam.:14:eskiden çok güzel bir cildim vardı o yüzden acaip üzülüyorum...

Sizinki halk arasında gül hastalıgı olarak geçiyor sanırım şuan hamilesiniz ve bu kremi kullanıyorsunuz sanırim doktor mu önerdi acaba yoksa siz mi aldınız. Yanlış hatırlıyor olabilirim içinde kortizon var mı?

Sizinki halk arasında gül hastalıgı olarak geçiyor sanırım şuan hamilesiniz ve bu kremi kullanıyorsunuz sanırim doktor mu önerdi acaba yoksa siz mi aldınız. Yanlış hatırlıyor olabilirim içinde kortizon var mı?

yok ilaç kullanmıyorum,gebelikten önce bir kaç ilaç kullandım drun yazdığı sonra hamile kaldım ve bıraktım ilacı sadece güneşten sıcaktan buhardan korumaya çalışıyorum.başlıktaki ilaçtan bahsediyorsanız çok ağır bir ilaç diye biliyorum.bırakın hamilelikte içmeyi bebek yapmayı düşünüyorsanız bile dr tedaviye başlatmıyor...

yok ilaç kullanmıyorum,gebelikten önce bir kaç ilaç kullandım drun yazdığı sonra hamile kaldım ve bıraktım ilacı sadece güneşten sıcaktan buhardan korumaya çalışıyorum.başlıktaki ilaçtan bahsediyorsanız çok ağır bir ilaç diye biliyorum.bırakın hamilelikte içmeyi bebek yapmayı düşünüyorsanız bile dr tedaviye başlatmıyor...

Evet başlıktaki ilacı kullanırken malesef hamile kalınırsa aldırmak gerekiyor sanırım bebegin başı olmuyormuş o kadar ciddi bi ilaç. Sizede geçmiş olsun. Arada soguk uygulayın o bölgeye en azından sizi biraz rahatlatır. Eger damar genişlemesi olursa lazerle güvenilir ellerde hallolur. Bi arkadaşım yaşadı ama bakınca belli degildi antibiyotik falan kullandı sonra ne yaptı bilemiyorum. Tedavisi biraz zmn alıyor sabretmek gerek. Kendinizi üzmeyin sonuçta çözümü var. Geçmiş olsun.

kullandığıma bin pişman oldum ,evet sivilcelerim yine çıkıyor, cildim inanılmaz hassaslaştı derim inceldi. sinirlendiğimde vücudumun değişik yerleri kızarıyor. ruh sağlığınızı gerçekten de etkiliyor. bin kez daha düşünün öle karar verin geçici çözüm . yıllar geçse de çıkacak o sivilce !! Bu ilaç yüzünden erken kırışacaksınız bunu da unutmayın :43:

kullandığıma bin pişman oldum ,evet sivilcelerim yine çıkıyor, cildim inanılmaz hassaslaştı derim inceldi. sinirlendiğimde vücudumun değişik yerleri kızarıyor. ruh sağlığınızı gerçekten de etkiliyor. bin kez daha düşünün öle karar verin geçici çözüm . yıllar geçse de çıkacak o sivilce !! Bu ilaç yüzünden erken kırışacaksınız bunu da unutmayın :43:

tedaviniz bitti mi yoksa yeni mi basladiniz anlamadim ?

Meraba canim ben 5 yil once roaccutani 6 ay kadar kullandim. Ben gunde 40 mg kadar aliyordum. Sabah 20 mg aksam 20 mg olarak, faydasini da gordum ayrica. Benim sivilcelerim biraz coktu kac senedir gecmek bilmiyordu, ergenlikten bu yana en sonunda dermatologum bu ilaci verdi. Sivilcelerimin hepsini gecirdi. Sivilcelerde kusma 3. ve 4.ay kusmaya basladi. İlaclarini aksatmadan kullamani tavsiye ederim. Neticeyi alacaksin, ayrica sivilce izi de kalmadi. Bu ilaci kullanirken biraz sabir gerekiyo :cool::cool:

Bu arada bol bol su icmeni tavsiye ederim. Sunu da soylemek isterim tedavi bittikten sonra sivilceler yine cikiyor mu diye sorarsan adet gunumde 1 yada 2 o da adetim bitince sonuyor.

Meraba canim ben 5 yil once roaccutani 6 ay kadar kullandim. Ben gunde 40 mg kadar aliyordum. Sabah 20 mg aksam 20 mg olarak, faydasini da gordum ayrica. Benim sivilcelerim biraz coktu kac senedir gecmek bilmiyordu, ergenlikten bu yana en sonunda dermatologum bu ilaci verdi. Sivilcelerimin hepsini gecirdi. Sivilcelerde kusma 3. ve 4.ay kusmaya basladi. İlaclarini aksatmadan kullamani tavsiye ederim. Neticeyi alacaksin, ayrica sivilce izi de kalmadi. Bu ilaci kullanirken biraz sabir gerekiyo :cool::cool:

bende su an 3. ayima girdm
henuz bir degisiklik gormedim
cildim cok hassaslasti
güneste yanmis gibi yaniyor sürekli
gecen hafta birkac gün duzelir gibi oldu yanmalar gecmisti
sevinmeye baslamistim ama geri geldi yanmalar hassaslik vs
2 ayi devirdim hala degisiklik yok
cok sinir bozucu

en absta yazdigim gibi
bende sivilce yok zaten
ama cok sorunlu bir cildim var
cok sagliksiz