- 22 Kasım 2010
- 11.297
- 20.234
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Ben 6 ay kullandım ilacı, evliyim ama doğum kontrol hapı kullanıyorum hamilelik durumu olmasın diye. Doktor 3 ay yeterli dedi, ilacın vücuttan atılması için.
Ilaci kullanırken mutlaka korun derim ben, doktor da bu konuda baya bir uyarır zaten
2 aydır kullanıyorum yüzümde sırtım da ve kollarımda vardı şimdi sadece yüzümde var o da çok azaldı
gebelik durumu riskli ben kullan derim ama korunma işini ikinizde sağlama almalısınız
vücut 40 günde kendini yeniler 3 aylık bir sürede gayet iyi benim doktorum 1 ayda etkisi gecer demişti ama gebelik önemli bir durum olduğu için doktorun 3 aylık bir süre vermiş olabilir
Dediğiniz kremleri kullanmadım ama o yaşlarda bende de çok vardı sivilce. Bacak, popo, sırt her yerim sivilce doluyduu ayyyy sinir oluyordum. Hepsi geçti çıkmıyor artık, popoda biraz izler kaldı ama dert etmiyorum. Böyle riskli kremler yerine bi vücut bakımı yaptırsan sonra bebek yağı filan iyice nemlendirsen banyo sonrası işe yarar gibi. Hem aklında soru işareti kalmaz. Bu arada 26 yaş çok değil gebelik içinben ilk bebeğimi 32 de aldım kucağıma şimdi 34 üm 2. Yolda çok dert etme o kısmı..
ben kullandım roaccutane ... ilaç ağır bi ilaç vücut kuruluğu yapıyor ... benim dudaklarım yara olmuştu 7 ay boyunca öcü gibi gezdim :) kilo ağırlığına göre ilacın dozu ve kullanım ayı değişiyor. .. her ay kan tahlili yapıp böbreklerimi kontrol ettirdi ... benimle birlikte başlayan arkadaşta 3 ay sonra sorun çıktı ve ilacı kesti doktor .... bende bi sorun çıkmadı allaha şükür ama zorlu bi süreç düğün öncesi dudakların yara olursa kötü olur ... nemli aylarda yaz aylarında tedaviye başlamıştı doktorum ... kışın sert rüzgarlarla daha çok kurur diye... ilacı vermeden zaten kan tahlili yapmak zorunda doktor ... 3 ayda bütün kanın temizleniyor canım çünkü kan hücreleri kendini yeniliyor sürekli .... faydası olur diye düşünüyorum 5 yıl önce kullandım ve hiç sivilce çıkmadı ... hamile kalana kadar tabi :)
evet işte bundan da çok korkuyorum. düğün eylülde olacak daha tam tarih belli değil. o zamana kadar daha 6 ay var, bu altı ay içinde dudak yarası kuruluk vs geçer mi acaba? çok uzun sürüyor mu yan etkileri? bu kullanan ve hamile kalmada sorun yaşayan arkadaşım hiç bulaşma düğün öncesi diyor. ondan kafam bayağı karıştı.
Ben kullaniyorum. Doktorum ilac kullanimi bittikten sonra iki sene bekle dedi hamilelik icin.
Evet iki sene. Bir dahaki gittigimde tekrar sorucam bende bir sene önce konusmustuk bunlari. Benim tedavim bitmek üzere. Ne olur ne olmaz iki sene beklemeni öneririm gibi birsey demisti. Almanyada yasiyorum bu arada.2 sene mibenim doktorum 3 aylık bir süre yeterli olur dedi. üstüne basa basa 3 ay yeterli mi acaba daha uzun sürer mi etkisi diye sorduğumda hayır vücut 3 ayda atıyor onu demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?