Roaccutane yüzde ateş basması sorunu :(

lawyeerr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2018
132
31
98
27
Arkadaşlar bu ilacı kullnırken yüzünde sıcaklık/yanma ve kızarma sorunu yaşayan var mı çok korkuyorum birdenbire yanıyo yüzüm resmen yanaklarım sımsıcak oluyor

Arkadaşlar bu ilacı kullnırken yüzünde sıcaklık/yanma ve kızarma sorunu yaşayan var mı çok korkuyorum birdenbire yanıyo yüzüm resmen yanaklarım sımsıcak oluyor
Evet maalesef böyle bir etkisi var. Benim yıllar oldu ama neler çektiğimi hatırlıyorum net :)
Kaçıncı ayındasın?

Daha ikinci aydayım bu geçiyor mu peki ya da geçiyorsa ne zaman geçiyor acaba
Aslında ilaca başlamak için uygun aylar değil çünkü yaz geliyor ve yazın ateş basması oluyor. Hangi ilde yaşıyorsun bilmiyorum ama ben çok sıcak bir memleketteydim ilaç kullandığımda, temmuz ağustos aylarında çok zorlanmıştım.
Bir de güneşe çok dikkat etmen gerek. Mutlaka ve mutlaka güneş kremini her dışarı çıktığında sür.

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için keşke kışın başlasaydım. İlacı bırakınca bu sorun çözülecek mi peki sizinki geçti mi? Ne kadar sürede geçti ya da Strese girince ya da ani sıcaklık değişikliklerinde direkt yanmaya başlıyor yüzüm bunlar normal mi acaba

Başlamışsın devam et aksatmadan ben tedavi sürecindeyken iki aylık ara vermiştim(keyfi) ama tedavimi başa sarmak zorunda kalmıştım. Düzenli kullanmak şart.
İlaç biraz stres de yapıyor. Ani sıcaklık değişimleri de normal bu ara ara gelir gider. Tedavi bitince hemen geçer diyemem hava şartları da etkilediği için senin tedavinin bitmesi de sıcak aylara denk gelecek haliyle. Ama kalıcı bir şey değil o yönden rahat ol, zaman çabuk geçiyor. Sonunda babyface olmak var :)

Ya çok sağolun içim rahatladı inanın. Birkaç yorum okudum geçmedi vs.diye panik oldum. Umarım geçer :) Sizde de stresli anlarınızda oluyor muydu bu peki çok soru sordum kusura bakmayın ama içim rahat etmiycek :)

İstediğin her şeyi sorabilirsin. Geçecek bu durum merak etme. Sadece hava şartları biraz çekilmez yapar o kadar.
Ben sıcak aylarda banyodan çıkınca yüzüm kıpkırmızı olurdu ve parlak parlak dururdu sanki bir kat derim soyulmuş gibi. Aslında bu durum o üstteki ölü derinin atılması sonucu çıkıyor. Böyle böyle geçiyor zaten sivilceler de.
Tedavi süresi bitince rahatlarsın.

Çok çok sağolun Anormal bir durum yok yani. Her gün her gün yaşıyorum bu yanma ve kızarmaları neredeyse çünkü artık kafamı kesip atasım geliyor

Çok çok sağolun♥ Anormal bir durum yok yani. Her gün her gün yaşıyorum bu yanma ve kızarmaları neredeyse çünkü artık kafamı kesip atasım geliyor
Anormal bir durum yok. Aksine bu durum olmazsa anormaldir :) Çünkü doğrudan yüzü etkiliyor. Hücreleri yeniliyor bir hareketlilik var yüzde.

Son bir şey sorucam size. Bu son bir de çok ani hareket ettiğimde sanki böyle bi yanma hisseder gibi oluyorum bunları yaşadınız mı hiç acava

Son bir şey sorucam size. Bu son bir de çok ani hareket ettiğimde sanki böyle bi yanma hisseder gibi oluyorum bunları yaşadınız mı hiç acava
Evet yüz çok gergin oluyor çünkü. Genelde çene bölgesi çok kuruyor mesela. Sürekli nemlendirici sürer uyurdum. Sabahları kalkınca çok gergin oluyordu yüzüm, özellikle dudaklarım çok çatlardı.
Sende tam anlamıyla kurumalar başlamamıştır ama yavaştan başla nemlendirmeye :)
Doktor nemlendirici olarak bir merhem yazdı mı?

Evet evet dudak kenarları özellikle. Bepanthol kullanıyorum en iyi o yatıştırıyor yüzümü diye düşünüyorum

Evet evet dudak kenarları özellikle. Bepanthol kullanıyorum en iyi o yatıştırıyor yüzümü diye düşünüyorum
Nivea dudak nemlendirici koleksiyonu yapmıştım ben :) Bol bol sürüyordum ki nemli bir bölgede yaşamama rağmen çok fazla nemlendirici kullanmak zorunda kalıyordum.
Bepanthol de iyidir.
Ben başlarda Hametan, tedavi bittikten sonra da Madecassol kullanmıştım.

Ahahahaha evet ben de vazelinle dolaşıyorum otobüste aniden çıkarıp bocalıyorum :)

Durumunuz geçtimi ben ilacı bıraktım ama şikayetim devam ediyor aniden sıcak basması yaşıyorum yanaklarım da

Durumunuz geçtimi ben ilacı bıraktım ama şikayetim devam ediyor aniden sıcak basması yaşıyorum yanaklarım da
ilacı ne zaman bıraktınız . etkileri bir seneye kadar sürebiliyor ben de kullanmıştım

ilacı ne zaman bıraktınız . etkileri bir seneye kadar sürebiliyor ben de kullanmıştım
1 nisan da bıraktım korkuyorum geçmezse kalıcı olursa diye sivilcelerden kurtulayım derken ateş basması da neyin nesi anlamıyorum bu durumda en iyi siz beni anlarsınız sizde yaşamışsınız ayrıntılı anlatırsanız bir nebze de olsa içim rahatlar

Bende sırt ağrısı olmuştu. 1 seneye yakın sürdü sırt ağrım. Dudak kuruluğu vs bunlar 2 aya düzeliyor. Deriniz çok inceldiği için güneşe maruz kalınca ateş basması olabilir. Güneş kremi kullanın yine. Ama süreceğini sanmıyorum bu durumun. Zaten çok yan etkisi olan bir ilaç. Alt ast değerlerinize baktırın yine. Çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…