Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Röfleden yanan saçlarım hala düzelmedi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

merveoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
102
2
46
İstanbul
Kızlar merhaba gecen yaz temmuz ayında saclarımı tamamen actırıp bikaç hafta sonra röfle yaptırmıştım maalesef kuaför yüzünden saçlarım yandı. Belime kadar olan saçlarımı omuzumda kestırdım gercekten cok zor bir dönem gecirdim. Birkac ay sonra kestaneye boyatıp birdaha boyatmama kararı aldım. Saçlarım yanalı 9 ay oldu bu sürede orealle acıldıgından mı yoksa saçlarıma üzüldüğüm için stresten mi bilmiyorum ama 9 aydır inanılmaz saçlarım dökülüyor. Çıkan saçlarım canlı çıkıyor ama dökülmeler durmadı hala. Yeni çıkan saçlarım hariç diğerleri hala çok yıpranık ve banyoda lastik gibi uzuyorlar. Saçları yanıp dökülen arkadaşlar var mı tecrübelerinize çok ihtiyacım var, eskisi gibi gür olmayacak diye cok üzülüyorum:25:

Konu içeriği nedeniyle "Yıpranmış Saçlar ve Çözümleri" başlığına taşındı.

merhaba canım bende aynı dertten muzdarıbım. benımde dogal sacın usgtune rofle yapıldı.platın renklerı oldugu kıllar yanık cekınce uzuyo. ustelık kızıllarda var bugun gıttı-gım kuafor soyledı. delırdım resmen. ama artık boyamam asla ılk ve sondu. canım köku bızde en nıhayetınde kafana takdıgın ıcınde dokuluyo olabılır..ısırgan yaglı sampuan kullan tavsıye ederım ben kukllanıyorum dokulmnelere ıyı gelıyorrr. eger cok dokuluyosa bı kan testı yaptır derımm. ama fazlada uzulmeye gerek yok. kökü sende. ama bol bol bakım yap kozmetık urunlerıyle degıl doğal yaglarlar saç dıplerıne fırıksıyon uygulayarak. özellelıkle zytın yagı ben kullanıyorum cnm. hıcbı zararı yok yararı var daha..

canım neden röfle yaptırıyorsunki? röflede saçın yanması maalesef kaçınılmaz oluyor. bende kıvırcık saçlıydım ExoKeratin Brezilya Fönü kullandım ve şuan dümdüz saçlarım var, ayrıca gayetde kalıcı saglıklı.. röfle falan bunlar ilkel yöntemler oldu artık, yapmayın aman uzak durun.. geçmiş olsun bu arada =)

canım neden röfle yaptırıyorsunki? röflede saçın yanması maalesef kaçınılmaz oluyor. bende kıvırcık saçlıydım ExoKeratin Brezilya Fönü kullandım ve şuan dümdüz saçlarım var, ayrıca gayetde kalıcı saglıklı.. röfle falan bunlar ilkel yöntemler oldu artık, yapmayın aman uzak durun.. geçmiş olsun bu arada =)

yağları ara ara deniyorum fakat, yağ kullandıktan sonra daha cok saclarım dökülüyor o yüzden korkuyorum, fönlüylen saçlarım düzgün görünüyor fakat fönü az çektirmeye calısıyorum.Fözsüzkende cok yıpranık duruyor.. Sanırım tek care zaman.. Zamanla uzaya uzaya düzelicek :(

yağlarla besleyeceksin başka çaren yok... bence dökülme normal... biraz daha sabret..

bu arada sık sık kestir saçlarını

yağları ara ara deniyorum fakat, yağ kullandıktan sonra daha cok saclarım dökülüyor o yüzden korkuyorum, fönlüylen saçlarım düzgün görünüyor fakat fönü az çektirmeye calısıyorum.Fözsüzkende cok yıpranık duruyor.. Sanırım tek care zaman.. Zamanla uzaya uzaya düzelicek :(

tatlım serum kullan.. benımde saclarm dalgalı fönleyken ii oluoda normalde tiftif oluodu kuruyken uclarına serum kullan sac serumu.. parlaklık verıo ve beslıo..

Kızlar merhaba gecen yaz temmuz ayında saclarımı tamamen actırıp bikaç hafta sonra röfle yaptırmıştım maalesef kuaför yüzünden saçlarım yandı. Belime kadar olan saçlarımı omuzumda kestırdım gercekten cok zor bir dönem gecirdim. Birkac ay sonra kestaneye boyatıp birdaha boyatmama kararı aldım. Saçlarım yanalı 9 ay oldu bu sürede orealle acıldıgından mı yoksa saçlarıma üzüldüğüm için stresten mi bilmiyorum ama 9 aydır inanılmaz saçlarım dökülüyor. Çıkan saçlarım canlı çıkıyor ama dökülmeler durmadı hala. Yeni çıkan saçlarım hariç diğerleri hala çok yıpranık ve banyoda lastik gibi uzuyorlar. Saçları yanıp dökülen arkadaşlar var mı tecrübelerinize çok ihtiyacım var, eskisi gibi gür olmayacak diye cok üzülüyorum:25:

canım benimde saçlarım yanmıştı...saçımın kızıl boyası olduğu gibi akmıştı...düzleştirmek için bi kimyasal kullanmıştm. bi yıkadım saçlarım pıtır pıtır kopup elimde kalmaya başladı..hep toplamaya başladım...sonra bi kozmetikçiden en etkili ne olacağını sordum...dax supergro diye bi ürün tavsiye etti..ve ben çoooook memnun kadım..tavsiye ederim

Bitkisel organicum sampuana başladım,bide badem yagı zeytinyagı falan kullanıyorum ara ara,bende maalesef surekli topluyorum normalde haftada 2 kere fön cektiriyodum sımdı nerdeyse ayda 2 kere cektiriyorum. Sizce fön yanmış saca zarar verir mi?

Son düzenleme:
Bende dip boyayi Evde kendim yaptim ve saclarimi mahvettim:50: rofleli saclarim cok kotu oldu,oyuncak bebek saci gibi porsuk porsuk ne yapicaim bilmiyorum..okudum biraz sac bakimi serumu falan duzeltirmi acaba..dokunamiyorum bile sacima yapis yapis sanki :43:

Benim de saçlarım röfleden sonra kötü oldu. Saçlarım yağlı olduğu için saç kremi de kullanamayınca iyice beter oldu. Parfümeri depolarında satılan çok kaliteli şampuanlar var. Ben bunlarla ve aynı yerden aldığım bir saç bakım maskesiyle neyse ki bu durumu atlattım. Banyodan sonra saçlarımı açmak için de ''mavi su'' denilen saç açıcı spreyler çok fayda sağladı.

benim saçlarımda yandı 1 yıl oldu belime kadar olan saclarımı az az kestirmek zorunda kaldım, hala tiftik tiftik olan yerler var 1 yıldır düzeltmeye calıstıgım saclarıma harcadıgım parayla inan bilezik alırdım :( :14:

Yıllar yıllar önce 2 kez yandı saçlarım, sebebi belli idi. Kına üzerinde oriel kullanmak, ısı vermek vs...kuaför de tanıdık olunca bir söyleyememiştim. içimde uhdedir :)
O zamanlar aktardan aldığım bakım yağları ile her hafta yılmadan düzenli bakım yapmıştım. aradan 9 ay gibi bir zaman geçtikten sonra da kısacık kestirmiştim. İlginçtir ki o bakımlar yeni gelen saçlarda acaip etkili olmuştu. Şerdeki hayır diye buna denir sanırım :) ışıl ışıl olmuştu saçlarım ve gür...
böyle de benim anım var.
artık kına yakmam saçıma, rüyalarımda kabus olarak yakıyorum ama...

Kızlar cok tesekkurler tavsiyeleriniz için. Peki sarımsak yada zeytinyagı kullanan var mı iyi geliyo mu diplere? Nasıl kullanacagımı bilmiyorum ama sarımsağın sac çıkarma özelliği var diye dıymuştum. Röfleden sonra saçlarımın önleri seyrekleşti zaten dökülüyorda bunlarla kurtarabilir miyim ki:5:

canım selective keratinli maske var onu öneririrm , dax supergro var ben onun içine menekşe , badem , ısırgan tohumu kouyuorum benmari usulü eritip saçlarımın diplerine gelmiycek şekilde sürüyorum diplerine desürebilirsin benim saçlarımın dibine sürünce seboreik dermatit oluyorum. ayrıca sülfatsız parabensiz tuzsuz şampuan kullanmanı önerrim birde duştan çıkmadan önce yarımdan biraz fazla çay bardağna 1maşrafa mı maşrapa mı ne var ya o kadar suyla karıştırıp saçına döküceksin durulamıycaksın :)) memnun kalırsın saç dökülmene bişey diyemem ama saçların lastik gibi uzamıycak ::))

Back
X