Röntgenci komşu

Merhaba ailemle küçük bir yerde müstakil evde yaşıyorum. Komşumuzun 2 katlı bir evi var üst katta oturan evli barklı çocuklu adam utanmadan sürekli bizi gözetliyor. Önceden evimizi de gözetliyordu annem de rahatsızdı bu durumdan hatta bi kere anneme el sallamış. Annem babama söylemek istemedi kavga çıkarır başı belaya girer diye. Gerçekten de babam ne yapacağı pek belli olmayan biridir. Şimdi evlerimizin arasında inşaat olduğu için evi gözetleyemiyor. Ama ben her sabah dolmuş beklerken kapıyı açıyor kapının bir adım gerisinde durup ben dolmuşa binene kadar beni izliyor. Gördüğümü belli etmiyorum o tarafa hiç bakmıyorum hatta yüzümü diğer tarafa dönüyorum neyime bakıyor anlamıyorum kat kat giyinmişim mont falan, yüzümü bile dönmüyorum ama yine de bakıyor. Bu sabah yine çıktım göz ucuyla baktım yoktu. Dolmuş beklerken üşüdüm hafif öksürdüm hemen sesimi duymuş kapıyı açtı ayakta beni izliyor. Çıldıracağım artık. Ben hiç yalnız kalmaktan korkan biri değilim ama artık akşamları evde tek olduğumda aklıma geliyor huzursuz oluyorum. Birkaç ay sonra evden ayrılacağım bir taraftan bırak rezillik çıkmasın diyorum bir taraftan ben gittiğimde başkalarına bakmaya devam edecek birinin haddini bildirmesi lazım diyorum. Çünkü bir komşumuz da daha önce bu durumdan rahatsiz olduğunu söylemiş anneme. Bir de abim var o öğrenirse ciddi olay çıkarır. Siz olsanız ne yapardınız? Görmezden gelmeye devam mı etmeliyim yoksa ifşa mı etmeliyim?
bu konular ihmale gelmez bir anlık olur abın ve babana kesınlıkle soylemen lazım cok dıkkatlı ol lutfen

Kesinlikle söylemelisin. Annen evde yalnız kalıyordur gündüz. Allah korusun ortalık pislik kaynıyor.

Eve gelince annemle konuştum abime söyleyeceğim dedim "adam abinin elinde kalır söyleme" dedi. O zaman ya sen babama söylersin ya da ben karakola giderim dedim karakola gidip şikayet edelim korksun dedi. Devam ederse o zaman babana söyleriz dedi. Karakola gideceğiz.

anlamıyorum, karakola gidip şikâyetçi olduğunuzda babanız abiniz duymayacak mı? o zaman ne yapacaksınız?
yanlış yapıyorsunuz bence. konunuzun takipçisiyim ama yanlış yapıyorsunuz gibime geliyor. o adamı cümle aleme rezil etmeniz lazım. önce babanıza abinize söyleyin gidip birlikte şikayetçi olun. anneniz bana da el salladı desin. ne bu baba abi korkusu anlamıyorum. babanız abiniz aklını kaybedip bi anlık delilikle adama zarar verip sizi geride perişan bırakacak insanlar da değillerdir yani.

anlamıyorum, karakola gidip şikâyetçi olduğunuzda babanız abiniz duymayacak mı? o zaman ne yapacaksınız?
yanlış yapıyorsunuz bence. konunuzun takipçisiyim ama yanlış yapıyorsunuz gibime geliyor. o adamı cümle aleme rezil etmeniz lazım. önce babanıza abinize söyleyin gidip birlikte şikayetçi olun. anneniz bana da el salladı desin. ne bu baba abi korkusu anlamıyorum. babanız abiniz aklını kaybedip bi anlık delilikle adama zarar verip sizi geride perişan bırakacak insanlar da değillerdir yani.
Ben abime söylemeye karar vermiştim zaten ama annem istemiyor onun uyarılarına rağmen söylersem sonucu kötü olursa suçluluk duyarım diye korkuyorum.
Şikayette bulunmamız korkutur bence onu.

Babanıza aninize vs soylemeden önce adamı ikaz edin bence. Tekrar bakarsa bu şekilde uzun uzun bir daha ben geldiğimde çıkıp izlerseniz sizi şikayet edeceğim diye uzaktan bagırın.

Ben abime söylemeye karar vermiştim zaten ama annem istemiyor onun uyarılarına rağmen söylersem sonucu kötü olursa suçluluk duyarım diye korkuyorum.
Olurda abiniz yada babanız onlarin durumdan haberi olmadan karakola gittiğinizi öğrenirse bu durumdan rahatsızlık duyabilir. Ben olsam ben eşek başımıyım burada diye hesap sorardım 🙄

Ben bu kadınlarkulubundeki konuları okudukça afakanlar basıyor beni yaa !!! Canımm , o adam sana mı baktı ? Ben daha ilk farkettiğimde hayırdır birader ? Derdin ne ? Diye kapısına kadar giderim... baktım anlamıyor laftan kafasına 2 tane çantamla patlatırım mahalleliyide ayağa kaldırırım adamı mimlerim.. korkmayın şu tiplerden allah askına ya !!! Ahh böyleleri benim karşıma çıkcakta bak noluooo

anneniz neyden korkuyor? babanız ya da abiniz niye bizden habersiz böyle bir şey yaptınız derse ne diyeceksiniz? ev erkeklerinin ruhu duymadan kapanmaz bu konu sandığınız gibi. adam gitse polise ifadesini verse sonra kapınıza dayansa, kızınız iftira atıyo beni polise şikayet etmiş dese... bir düşünün abinizle babanızın haberi bile yok olaydan karısıyla kızı ne yapmış.

yerinizde olsam önce abimle babamı evde sakinleştirir sonra da olayı onlara ispatlarım. adamın niyeti de hiç iyi değil kapı ardından bakmaları kesmiş dışardan izliyor artık.

anneniz neyden korkuyor? babanız ya da abiniz niye bizden habersiz böyle bir şey yaptınız derse ne diyeceksiniz? ev erkeklerinin ruhu duymadan kapanmaz bu konu sandığınız gibi. adam gitse polise ifadesini verse sonra kapınıza dayansa, kızınız iftira atıyo beni polise şikayet etmiş dese... bir düşünün abinizle babanızın haberi bile yok olaydan karısıyla kızı ne yapmış.

yerinizde olsam önce abimle babamı evde sakinleştirir sonra da olayı onlara ispatlarım. adamın niyeti de hiç iyi değil kapı ardından bakmaları kesmiş dışardan izliyor artık.

Adamın kapımıza dayanıp hesap soracak cesareti olduğunu sanmıyorum üstelik de haksızken.
Annem korkar böyle şeylerden şu an tam olarak aman ağzımızın tadı kaçmasın modunda. Sadece beni etkileyecek bir şey olsa hiç çekinmeyeceğim ama annemin bu tavrı üzerine hiç abimlere anlatasım yok. Oğlunun başına bir şey gelir diye ödü kopuyor. Dün konuşurken sinirlendim zaten iyi o zaman başıma bir şey gelirse o zaman gider hesabını sorarsınız iş işten geçince dedim. Yani iş başa düştü şikayet etmek tek çıkar yol benim için. Babamlar niye bize söylemedin derse de annem söyletmedi diyeceğim.

Adamın kapımıza dayanıp hesap soracak cesareti olduğunu sanmıyorum üstelik de haksızken.
Annem korkar böyle şeylerden şu an tam olarak aman ağzımızın tadı kaçmasın modunda. Sadece beni etkileyecek bir şey olsa hiç çekinmeyeceğim ama annemin bu tavrı üzerine hiç abimlere anlatasım yok. Oğlunun başına bir şey gelir diye ödü kopuyor. Dün konuşurken sinirlendim zaten iyi o zaman başıma bir şey gelirse o zaman gider hesabını sorarsınız iş işten geçince dedim. Yani iş başa düştü şikayet etmek tek çıkar yol benim için. Babamlar niye bize söylemedin derse de annem söyletmedi diyeceğim.

inşallah başınıza bir şey gelmez. allah korusun bir sabah saklandığı yerden çıkıp sizi darp etmeye taciz etmeye çalışırsa ve başarılı olursa anneniz çok vicdan azabı çeker. her ne yapacaksanız acele edin.

GÜNCELLEME:

Bana cesaret vermek ve destek olmak için yorum yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. Merak edenler için bahsi geçen şahsı şikayet etmek için karakola gittim. İlk olarak biri ayak üstü konuyu dinledi kanıtlayabileceğin bir durum değil ona bakmıyordum der falan dedi ayrıntılı anlatmam için başkasına yönlendirdi. Ona daha detaylı anlattım aşağıda gizlenip beni izlediğini söyleyince daha ilgili davrandı. Şikâyetçi olsam ifadesinin alinacagini ona göre savcıya bildirileceğini gerekli görülürse mahkemeye taşınacağını söyledi. Ondan da ciddi bir şey çıkmayacağını ima etti gibi. Muhtara vs bildirdiniz mi durumu dedi hayır dedim. Muhtarı aradı konuştu pazartesi günü o kişiyle karakola gelmesini istedi. Kendisinin bizzat ilgileneceğini söyledi konuyla ilgili bilgi almak için haftaya tekrar gelebilirsin dedi.

Back
X