Erkek İnfertilitesi ROSI tekniği uygulayan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Herkese merhabalar. Burada olan herkesin muhtemelen kaderi aynı. Biz de Kaan Hocanın hastasıyız. Bir arkadaş yazmış ya tamamen paraya çevirmiş bu işi diye,ben de katılıyorum. Çünkü yaptığı tedavi ile sperm çıkışı olmuyor boşuna tese için HRS ye gönderiyor orada 750 HRS alıyor 4250 Kaan beyyy. Yani gerçekten parasına bakıyor. Rosi ile uzaktan yakından alakası yok. Daha önceki ameliyatımızda da yuvarlak hücre (spermatid) çıkmıştı ama rosi bilinmediği için boşa ameliyat olmuştuk. Bu sefer de 6 ay Kaan hoca tedavi uyguladı sonuç yine aynı. Ve son mesajında da Rosi ile doğum elde etme ihtimali çok çok düşük ama başka şansınız yok denemeye değer diyerek HRS de ameliyat edip bizi CENTRUM a gönderdi. Ben HRS den zerre kadar memnun kalmadım insan muamelesi görmedik açıkçası ve sonradan centruma gittiğimizde öğrendik ki Kaan hocaya hiç gitmeden de Centrum’da Tese yapılıyormuş. Centrumda da arayıp tam bir bilgi almak mucize gibi bir şey ya da bize öyle denk geldi bilemiyorum artık. Her neyse ayrıca uyarmak istediğim bir şey var centrum sizi bir eczaneye gönderiyor Koçyiğit eczanesi... Allah aşkına dikkat edin hastanede hemşireler 150 lik merional yazdılar bu eczanedeki Hacettepe eczacılık mezunu bayan 75 lik verdi. Biz dikkat etmesek (Akşam evde fark ettik) düşük doz kullanıp yumurtaların gelişmesinde sorun yaşayacaktık. Utanmadan savunmasında her gelen 75 lik istiyordu size 150 yazmışlar fark etmemişim, akabinde şırınga almaya gittik 1 ml lik ilacı gösterip bunu kullanmak için şırınga lazım dedik 0,5 ml verdi. En son ilaçlarımızı alırken de Oksapar 4000 yazan reçete elindeyken bize 6000 lik verip biz uyarınca da reçete elimde değildi herkes bundan alıyordu diyor yine. Bir de söyledikleri insanı çıldırtır seviyede şeyler,ben Hacettepe eczacılık mezunuyum düşünün benim oğlum bile kazanamadı Hacettepe eczacılık, da ben onu paralı hukuk okutuyorum diyor, ben de ağzıma gelen ilk şeyi söyledim, tabi size göre hava hoş yanlış versen de paranı cebine koyuyorsun dedim,bize edebiyat yapmaya başladı sizin duaya ihtiyacınız var sizin dışınızda herkes bana dua eder ben de onlara dua ederim falan filan dini duyguları kullanarak kendini haklı çıkarmaya çalıştı anlayacağınız, her neyse siz eczanenin verdiklerine çok dikkat edin alırken. Hatalı almayın emekleriniz çöpe gitmesin. Onun dışında hastaneye başvurmadan önce rapor için istediklerini tamamlayın, yoksa iki ayağınız bi Papuca giriyor, bizim süreç şöyle oldu, HRS de öncül hücreler tese sonrası dolduruldu, ve genetik problemleri olan hücreleri ayıklayarak sorunsuz hücreleri seçmek için bir hafta bekledik,sonuçta genetik açıdan sağlam yuvarlak hücre bulunduğu bilgisi gelince centrumu arayıp randevu alınıyor, randevu almak için aradık regl’ın 2. Gününe randevu verildi, gittik ondan sonraki süreç 8 Kasım’da başladık tedaviye 2 ya da 3 günde bir çağırdılar 13. Gün toplandı yumurtalar, 16. Gün transfer oldu,3 embriyo oluştu gelişimleri iyi dendi bize ancak 1 embriyo transfer edildi ve diğerleri gelişmediğinden dondurmadık dendi bize(inşallah öyledir) şu an beklemedeyiz 5 ve 7 Aralık’ta kan testi yaptırıp tutup tutmadığını öğreneceğiz. Hayırlısı Allahtan, Centrumdaki hemşireler iyiler,yardımcı oluyorlar numaraları yazılı bi kağıt veriyorlar ve telefonla merak ettiklerinizi sorabiliyorsunuz. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Olursa çok sevinip olmazsa üzülmeyeceğiz tabiki çünkü her şey Allah’ın takdiri, biz bilmeyiz belki böyle olması bizim için daha hayırlıdır. Ve asla da ümidimizi kaybetmeyeceğiz duaya devam

Durumumuz tam olarak aynı. Acaba gebe kaldınız mı Doğum yaptınız mı? Benim inanmaya ihtiyacım var. Yakın zamanda iki embriyo transferi yaptık. Ama olumsuz. Aynı şekilde 3 embriyo oluştu 2 tane koyucaz dendi ve sonrA gelişim göstermediği için 1 tane transfer yapıldığı söylendi. Eşimde hiç sperm yok. Acaba rosi ile gerçekten çocuk sahibi olan var mı? Yoksa kandırılıyor muyuz? Lütfen cevap yazın.
Canim merhaba sorunu cevaplayan oldumu bilmiyorum ama benim arkadaşım var 2. Denemesinde hamile kaldı şuan 7 aylık hamile

Canım merhaba hayırlı sonuçlar alırsın inşallah centrum şuanda aktif mi yani covid sebebiyle ara verme durumları yok sanırım degilmi birçok merkez ara vermiş ama bende temmuzda gidicem rosi için il dışından gidicez ilk kez muayene olcam çok da stres var Allah hepimizin yardımcısı olsun
merhaba embriyonunn durumunu sormak için aramıştım çalıştıklarını söylemişlerdi inşallah güzel sonuçlar alırsın stres yapma oluruna bırak rabbim hayırlısıyla nasip edecektir

Evet canım rosi ile hamile kaldı eşinde azosperm vardı mikro tese sonucu spermatid bulunmuştu o spermatidlerle rosi yapıldı hamile şuan sorunu yok.ikinci denemesinde oldu ben ertelemistim o devam etti oldu

merhaba embriyonunn durumunu sormak için aramıştım çalıştıklarını söylemişlerdi inşallah güzel sonuçlar alırsın stres yapma oluruna bırak rabbim hayırlısıyla nasip edecektir
Sağol canım hepimiz için hayırlısı olsun insallah

Kizlar Rosi de round hucre bulduklarinda direk yumurtayla birlestirmekmi gerekiyo? Hucreler dondurabiliniyomu.. Acikcasi cikip cikmicagi belli degil ve ben ilac tedavisini bosu bosuna olmak istemiyorum..

merhaba centrum da biz de tüp bebek denedik ama tutmadı eşim azosperm ameliyat ile sperm bulundu tekrar deneyeceğiz, tüp bebek için rapor çıkardık ufuk üni.yardımcı oluyorlar tüp bek için 5.750 + 4.000 ameliyat ücreti ödedik + ilaçlar 2.000 + transfer sonrası 700 ilaç parası +rapor için 500 tl ödedik dondurulmuş 1 tüp spermimiz var onun için ücret ödemedik, bizi toplantıya çağırdılar neden olumsuz oldu tedavi sürecimiz ile ilgili recai bey ve semra hanım görüşmek istemiş, ben memnun kaldım hemşireler çok iyi transfer esnasında biri elimden tuttu heyecan yaptım diye bide idrara sıkışık gidiyorsun o da sıkıntı , iletişim problemi var haklısınız çok kalabalık herkes oraya gitmek istiyor mecburen gittik eşim azosperm olduğu için.
ya arkadaşlar bir şey sorucam, azospermiyi yeni araştırıyorum ve anlamadığım hala çok şey var.
mesela hangi aşamada spermler dondurulabiliyor, birraz kafam karıştı da :/

benim eşimde klinefelter sendromu, şu anda acıbadem maslakta ila tedavisinde. sonrasında mtese olacak.
bende de düşül over olduğu için önden mümkün olduğunca yumurta toplamak istediler, tekrar tekrar mtese olunacamayacağı için.
mtese sonrası sperm bulunursa dondurulabiliyor mu? 2 ayrı doktora gittik, ikisi de beni de hazırlayıp mtese ameliyatını yapmak istediler. bulunan canlı spermlerle direkt işleme almak.

ya arkadaşlar bir şey sorucam, azospermiyi yeni araştırıyorum ve anlamadığım hala çok şey var.

benim eşimde klinefelter sendromu, şu anda acıbadem maslakta ila tedavisinde. sonrasında mtese olacak.
bende de düşül over olduğu için önden mümkün olduğunca yumurta toplamak istediler, tekrar tekrar mtese olunacamayacağı için.
mtese sonrası sperm bulunursa dondurulabiliyor mu? 2 ayrı doktora gittik, ikisi de beni de hazırlayıp mtese ameliyatını yapmak istediler. bulunan canlı spermlerle direkt işleme almak.
Spermler hareketli ise dondurulur tabiki ayrı tüplerde donduruyolar birden fazla deneme için.Bir sperm bile çok değerli azosperm hastaları için, canlı spermle şans daha yüksek bu nedenle doktorlar kadını da aynı anda hazırlamak istiyorlar.Dondurulmuş sperm çözülürken az olduğu için hareket kaybı olabilir diyorlar.Ama nasip tabiki bu iş bir sperm bir yumurtayla oluyor bu iş.Donmuş çözülmüş taze sperm nasipte varsa olacak inş.geçmiş olsun inş sperm bulunur ve bu yolda devam edersiniz geçmiş ola

Spermler hareketli ise dondurulur tabiki ayrı tüplerde donduruyolar birden fazla deneme için.Bir sperm bile çok değerli azosperm hastaları için, canlı spermle şans daha yüksek bu nedenle doktorlar kadını da aynı anda hazırlamak istiyorlar.Dondurulmuş sperm çözülürken az olduğu için hareket kaybı olabilir diyorlar.Ama nasip tabiki bu iş bir sperm bir yumurtayla oluyor bu iş.Donmuş çözülmüş taze sperm nasipte varsa olacak inş.geçmiş olsun inş sperm bulunur ve bu yolda devam edersiniz geçmiş ola
anladım, teşekkürler canım :) Allah hepimizin yüzüne güler inşallah .
azospermik erkeklerde mtese ile sadece kök hücre gibi bulunuyor sanıyordum. ama anlaşılan hareketli sperm de bulunabiliyor :)

anladım, teşekkürler canım :) Allah hepimizin yüzüne güler inşallah .
azospermik erkeklerde mtese ile sadece kök hücre gibi bulunuyor sanıyordum. ama anlaşılan hareketli sperm de bulunabiliyor :)
Tabiki bulunuyor.Hatta tesedeki spermler testisten çıkan spermlerden daha kaliteli olabiliyor hiç yol almadan direkt yerinden alındığı için hasarsız olabiliyor.Allah bu yoldaki herkesin yardımcısı olsun

Merhaba, biz Tansel Bey de tedavi gördük. Ankara'dan gittik geldik devamlı. Azospermi ile savaşıyoruz. Tansel de aynı Kaan da başkası da, bizler çok güzel para kaynaklarıyız ve bu tedaviler için de malum çok güzel paralar veriyoruz.Çünkü yaralıyız. Yeterki olsun diye yapamayacağımız yöntem kalmadı. Kaan hocaya da gittik 6 ay tedavi gördük. Tansel de 2 yıl. ama ne oldu bi heveslendirdiler buluruz ederiz, sonuç fos. Çıkmıyo olmuyo bizimki. Sizinkileri bilemem.
Eşimin karaciğer enzim değerleri alt üst oldu, 3-4 yıldır devamlı hormon almaktan. İnanın son 1 yıldır tedavi bişey yok daha yeni toparladı. Ki henüz 35 yaşında. sanırsınız 50-60. hem kilo aldı, hem nefes darlığı başladı. Moralmen zaten çöküş..Hangi birini anlatayım. O yüzden evlat edinmeye karar verdik. 1 yıl öncesinde başvurmuştuk. Sanırım 1-2 yıl içinde bebişe kavuşcaz Allah izin verirse tabi.
Süreç çok zor canlar. Çok sabır lazım, çok para lazım. Rosi tekniği falan denemedik. Belki olurdu yapsaydık. Belki de olmazdı. Allah bilir. Ama bu tedavilere harcayacağımız parayı bi çocuğun geleceğini kurtarmak için harcamaya karar verdik. Kimisine göre doğru kimisine göre yanlış. Bu bizim tercihimiz.
allah hepinizin gönlüne göre versin..

Sakın ama sakın tese olmayin bizim gibi birden panik yapip!! Acibadem maslak duydugum an tuylerim diken diken oluyor. 1 bucuk aylik tedavi sonrasi bakin 1 bucuk ay (!) çat diye tese yaptilar esimi, benden yumurta toplandi, esimden sperm cikmadi kok hucre bekleyin dediler. Maddi manevi o kadar yiprandik ki... Başka doktorlarla gorusun mutlaka nolur biz o hataya dustuk siz dusmeyin. Arastirdim baska doktora gittik basimizdan gecenleri anlattik kusura bakmayin sizinki direkt ticari olmus, hicbir doktor 1 bucuk ay tedavi vermez bir de bu hasta klinefelterse dedi, bulmayacagini bile bile ameliyat yapmis dedi. Lutfen baska doktorlarla da gorusun size en onemli tavsiyem bu

Sakın ama sakın tese olmayin bizim gibi birden panik yapip!! Acibadem maslak duydugum an tuylerim diken diken oluyor. 1 bucuk aylik tedavi sonrasi bakin 1 bucuk ay (!) çat diye tese yaptilar esimi, benden yumurta toplandi, esimden sperm cikmadi kok hucre bekleyin dediler. Maddi manevi o kadar yiprandik ki... Başka doktorlarla gorusun mutlaka nolur biz o hataya dustuk siz dusmeyin. Arastirdim baska doktora gittik basimizdan gecenleri anlattik kusura bakmayin sizinki direkt ticari olmus, hicbir doktor 1 bucuk ay tedavi vermez bir de bu hasta klinefelterse dedi, bulmayacagini bile bile ameliyat yapmis dedi. Lutfen baska doktorlarla da gorusun size en onemli tavsiyem bu
yaaa şu anda çok ürktüm :/
birkaç doktor gezdikten sonra en sonunda Acıbadem maslakta devam edelim dedik
ilk doktor hiç ilaç vermeyecekti bile, ikinci doktor da ilaç vermeyecekti ama ben ısrarla sorduğum için içim rahat etsin diye Klomen yazmıştı eşime.

3. doktor Tansu Güdelci Acıbadem Maslak, bu tip hastalara göre eşimin testosteron seviyesi iyi olduğu için biraz yardımı dokunur ve benim tedavi sürecim de olduğu için ilaç verdi, 2 aylık bir süreç sonra benden yumurta toplanıp & eşim Mtese olacak

şu anda nasıl bir yol izliyorsunuz?

ilk doktor hiç ilaç vermeyecekti bile, ikinci doktor da ilaç vermeyecekti ama ben ısrarla sorduğum için içim rahat etsin diye Klomen yazmıştı eşime.

3. doktor Tansu Güdelci Acıbadem Maslak, bu tip hastalara göre eşimin testosteron seviyesi iyi olduğu için biraz yardımı dokunur ve benim tedavi sürecim de olduğu için ilaç verdi, 2 aylık bir süreç sonra benden yumurta toplanıp & eşim Mtese olacak

Canım Tansel güdelci ile bende görüştüm oda direk Tese dedi bize. Bizimde testesteron seviyemiz normal oldugu için ve daha önce tese geçirmediğimiz için baya umut verdi hatta. Özellikle klinefelter de böyle net ve umutlu konuştuğu için kaçtım ondan açıkçası.

Siz detaylı sperm analizi yaptırdınızmı hücre seviyelerini görmek adına?

Ayni iste ayni! Bizi de cok umutlandirdi ama bilgisizligimizden dolayi hemen atladik, karsimizdaki doktor o en iyisini biliyodur vs diye. 1 bucuk aylik tedavi mi olur??? Ama biz sadece bir bucuk ay sonra tese olduk! Aman lutfen baska yerlerle gorusun sakin tese olmayin sakin, klinefelter olunca en az 6 aymis tedavi, Tansel Kaplancan'la da gorusun, biz basimizdan gecenleri anlattik şok oldu nasil bu kadar kisa sure tedavi sonra hemen tese dedi

Ayni iste ayni! Bizi de cok umutlandirdi ama bilgisizligimizden dolayi hemen atladik, karsimizdaki doktor o en iyisini biliyodur vs diye. 1 bucuk aylik tedavi mi olur??? Ama biz sadece bir bucuk ay sonra tese olduk! Aman lutfen baska yerlerle gorusun sakin tese olmayin sakin, klinefelter olunca en az 6 aymis tedavi, Tansel Kaplancan'la da gorusun, biz basimizdan gecenleri anlattik şok oldu nasil bu kadar kisa sure tedavi sonra hemen tese dedi
ahhh evet, biraz umutlu konuştuğu için ısındık, okadar çaresizlik işte :(
maalesef ikileme düştüm ve Tansel beyle görüşmeyi düşünüyorum açıkçası ama önce detaylı semen analizi yaptıracağız eşime. sonuçlarla görüşmeye gitmek daha mantıklı

Back
X