Erkek İnfertilitesi ROSI tekniği uygulayan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Azizemmm.. mrb bizde o sürecdeyiz bilgi verir misinnn ..rosi süreci kaçgün sürdü sizde

Herkese merhabalar. Burada olan herkesin muhtemelen kaderi aynı. Biz de Kaan Hocanın hastasıyız. Bir arkadaş yazmış ya tamamen paraya çevirmiş bu işi diye,ben de katılıyorum. Çünkü yaptığı tedavi ile sperm çıkışı olmuyor boşuna tese için HRS ye gönderiyor orada 750 HRS alıyor 4250 Kaan beyyy. Yani gerçekten parasına bakıyor. Rosi ile uzaktan yakından alakası yok. Daha önceki ameliyatımızda da yuvarlak hücre (spermatid) çıkmıştı ama rosi bilinmediği için boşa ameliyat olmuştuk. Bu sefer de 6 ay Kaan hoca tedavi uyguladı sonuç yine aynı. Ve son mesajında da Rosi ile doğum elde etme ihtimali çok çok düşük ama başka şansınız yok denemeye değer diyerek HRS de ameliyat edip bizi CENTRUM a gönderdi. Ben HRS den zerre kadar memnun kalmadım insan muamelesi görmedik açıkçası ve sonradan centruma gittiğimizde öğrendik ki Kaan hocaya hiç gitmeden de Centrum’da Tese yapılıyormuş. Centrumda da arayıp tam bir bilgi almak mucize gibi bir şey ya da bize öyle denk geldi bilemiyorum artık. Her neyse ayrıca uyarmak istediğim bir şey var centrum sizi bir eczaneye gönderiyor Koçyiğit eczanesi... Allah aşkına dikkat edin hastanede hemşireler 150 lik merional yazdılar bu eczanedeki Hacettepe eczacılık mezunu bayan 75 lik verdi. Biz dikkat etmesek (Akşam evde fark ettik) düşük doz kullanıp yumurtaların gelişmesinde sorun yaşayacaktık. Utanmadan savunmasında her gelen 75 lik istiyordu size 150 yazmışlar fark etmemişim, akabinde şırınga almaya gittik 1 ml lik ilacı gösterip bunu kullanmak için şırınga lazım dedik 0,5 ml verdi. En son ilaçlarımızı alırken de Oksapar 4000 yazan reçete elindeyken bize 6000 lik verip biz uyarınca da reçete elimde değildi herkes bundan alıyordu diyor yine. Bir de söyledikleri insanı çıldırtır seviyede şeyler,ben Hacettepe eczacılık mezunuyum düşünün benim oğlum bile kazanamadı Hacettepe eczacılık, da ben onu paralı hukuk okutuyorum diyor, ben de ağzıma gelen ilk şeyi söyledim, tabi size göre hava hoş yanlış versen de paranı cebine koyuyorsun dedim,bize edebiyat yapmaya başladı sizin duaya ihtiyacınız var sizin dışınızda herkes bana dua eder ben de onlara dua ederim falan filan dini duyguları kullanarak kendini haklı çıkarmaya çalıştı anlayacağınız, her neyse siz eczanenin verdiklerine çok dikkat edin alırken. Hatalı almayın emekleriniz çöpe gitmesin. Onun dışında hastaneye başvurmadan önce rapor için istediklerini tamamlayın, yoksa iki ayağınız bi Papuca giriyor, bizim süreç şöyle oldu, HRS de öncül hücreler tese sonrası dolduruldu, ve genetik problemleri olan hücreleri ayıklayarak sorunsuz hücreleri seçmek için bir hafta bekledik,sonuçta genetik açıdan sağlam yuvarlak hücre bulunduğu bilgisi gelince centrumu arayıp randevu alınıyor, randevu almak için aradık regl’ın 2. Gününe randevu verildi, gittik ondan sonraki süreç 8 Kasım’da başladık tedaviye 2 ya da 3 günde bir çağırdılar 13. Gün toplandı yumurtalar, 16. Gün transfer oldu,3 embriyo oluştu gelişimleri iyi dendi bize ancak 1 embriyo transfer edildi ve diğerleri gelişmediğinden dondurmadık dendi bize(inşallah öyledir) şu an beklemedeyiz 5 ve 7 Aralık’ta kan testi yaptırıp tutup tutmadığını öğreneceğiz. Hayırlısı Allahtan, Centrumdaki hemşireler iyiler,yardımcı oluyorlar numaraları yazılı bi kağıt veriyorlar ve telefonla merak ettiklerinizi sorabiliyorsunuz. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Olursa çok sevinip olmazsa üzülmeyeceğiz tabiki çünkü her şey Allah’ın takdiri, biz bilmeyiz belki böyle olması bizim için daha hayırlıdır. Ve asla da ümidimizi kaybetmeyeceğiz duaya devam ☺️ Hastaneler doktorlar ilaçlar aracı O ol deyince her şey oluverir😉

Herkese merhabalar. Burada olan herkesin muhtemelen kaderi aynı. Biz de Kaan Hocanın hastasıyız. Bir arkadaş yazmış ya tamamen paraya çevirmiş bu işi diye,ben de katılıyorum. Çünkü yaptığı tedavi ile sperm çıkışı olmuyor boşuna tese için HRS ye gönderiyor orada 750 HRS alıyor 4250 Kaan beyyy. Yani gerçekten parasına bakıyor. Rosi ile uzaktan yakından alakası yok. Daha önceki ameliyatımızda da yuvarlak hücre (spermatid) çıkmıştı ama rosi bilinmediği için boşa ameliyat olmuştuk. Bu sefer de 6 ay Kaan hoca tedavi uyguladı sonuç yine aynı. Ve son mesajında da Rosi ile doğum elde etme ihtimali çok çok düşük ama başka şansınız yok denemeye değer diyerek HRS de ameliyat edip bizi CENTRUM a gönderdi. Ben HRS den zerre kadar memnun kalmadım insan muamelesi görmedik açıkçası ve sonradan centruma gittiğimizde öğrendik ki Kaan hocaya hiç gitmeden de Centrum’da Tese yapılıyormuş. Centrumda da arayıp tam bir bilgi almak mucize gibi bir şey ya da bize öyle denk geldi bilemiyorum artık. Her neyse ayrıca uyarmak istediğim bir şey var centrum sizi bir eczaneye gönderiyor Koçyiğit eczanesi... Allah aşkına dikkat edin hastanede hemşireler 150 lik merional yazdılar bu eczanedeki Hacettepe eczacılık mezunu bayan 75 lik verdi. Biz dikkat etmesek (Akşam evde fark ettik) düşük doz kullanıp yumurtaların gelişmesinde sorun yaşayacaktık. Utanmadan savunmasında her gelen 75 lik istiyordu size 150 yazmışlar fark etmemişim, akabinde şırınga almaya gittik 1 ml lik ilacı gösterip bunu kullanmak için şırınga lazım dedik 0,5 ml verdi. En son ilaçlarımızı alırken de Oksapar 4000 yazan reçete elindeyken bize 6000 lik verip biz uyarınca da reçete elimde değildi herkes bundan alıyordu diyor yine. Bir de söyledikleri insanı çıldırtır seviyede şeyler,ben Hacettepe eczacılık mezunuyum düşünün benim oğlum bile kazanamadı Hacettepe eczacılık, da ben onu paralı hukuk okutuyorum diyor, ben de ağzıma gelen ilk şeyi söyledim, tabi size göre hava hoş yanlış versen de paranı cebine koyuyorsun dedim,bize edebiyat yapmaya başladı sizin duaya ihtiyacınız var sizin dışınızda herkes bana dua eder ben de onlara dua ederim falan filan dini duyguları kullanarak kendini haklı çıkarmaya çalıştı anlayacağınız, her neyse siz eczanenin verdiklerine çok dikkat edin alırken. Hatalı almayın emekleriniz çöpe gitmesin. Onun dışında hastaneye başvurmadan önce rapor için istediklerini tamamlayın, yoksa iki ayağınız bi Papuca giriyor, bizim süreç şöyle oldu, HRS de öncül hücreler tese sonrası dolduruldu, ve genetik problemleri olan hücreleri ayıklayarak sorunsuz hücreleri seçmek için bir hafta bekledik,sonuçta genetik açıdan sağlam yuvarlak hücre bulunduğu bilgisi gelince centrumu arayıp randevu alınıyor, randevu almak için aradık regl’ın 2. Gününe randevu verildi, gittik ondan sonraki süreç 8 Kasım’da başladık tedaviye 2 ya da 3 günde bir çağırdılar 13. Gün toplandı yumurtalar, 16. Gün transfer oldu,3 embriyo oluştu gelişimleri iyi dendi bize ancak 1 embriyo transfer edildi ve diğerleri gelişmediğinden dondurmadık dendi bize(inşallah öyledir) şu an beklemedeyiz 5 ve 7 Aralık’ta kan testi yaptırıp tutup tutmadığını öğreneceğiz. Hayırlısı Allahtan, Centrumdaki hemşireler iyiler,yardımcı oluyorlar numaraları yazılı bi kağıt veriyorlar ve telefonla merak ettiklerinizi sorabiliyorsunuz. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Olursa çok sevinip olmazsa üzülmeyeceğiz tabiki çünkü her şey Allah’ın takdiri, biz bilmeyiz belki böyle olması bizim için daha hayırlıdır. Ve asla da ümidimizi kaybetmeyeceğiz duaya devam ☺ Hastaneler doktorlar ilaçlar aracı O ol deyince her şey oluverir😉
merhaba inşallah güzel mutlu haberler alırsınız.Acaba rosi işlemi için ne kadar para harcadınız.bizde aynı dertten muzdaribiz.hiç tese falan olmadık önce tedavi olup doğal çıkış için uğraşıyoruz.Ama bi yandan yeni gelişmeleride araştırıyorum.duyduğuma göre 50-60bin lira harcanıyormuş rosi için inşallah doğru değildir.bunlar çok büyük paralar.onuda geçtim kesin çözüm değil garanti vermiyorlar.son olarak çok soru sordum kusura bakmayın ama embriyonuzun durumu hakkında bilgi verilmedi mi aa gibi falan

merhaba inşallah güzel mutlu haberler alırsınız.Acaba rosi işlemi için ne kadar para harcadınız.bizde aynı dertten muzdaribiz.hiç tese falan olmadık önce tedavi olup doğal çıkış için uğraşıyoruz.Ama bi yandan yeni gelişmeleride araştırıyorum.duyduğuma göre 50-60bin lira harcanıyormuş rosi için inşallah doğru değildir.bunlar çok büyük paralar.onuda geçtim kesin çözüm değil garanti vermiyorlar.son olarak çok soru sordum kusura bakmayın ama embriyonuzun durumu hakkında bilgi verilmedi mi aa gibi falan
Rosi tek başına 4 bin hepsi toplamda 20 25 bin civarı olur gibi geliyor bana

Canim.merhaba bizde bugun ameliyat olduk birebir aynisini dedi bize hocada 1 hafta bekliycekmisiz sana sorma istedigim ben sanki bizi kandiriyolarmis gibi hissediyorum hicre bulundi rosi deneyelim deyip parayi aldiktan sonra bisey tutmuycakmiz gibime geliyo sen test yaptinmi nasil.gidiyo

Herkese merhabalar. Burada olan herkesin muhtemelen kaderi aynı. Biz de Kaan Hocanın hastasıyız. Bir arkadaş yazmış ya tamamen paraya çevirmiş bu işi diye,ben de katılıyorum. Çünkü yaptığı tedavi ile sperm çıkışı olmuyor boşuna tese için HRS ye gönderiyor orada 750 HRS alıyor 4250 Kaan beyyy. Yani gerçekten parasına bakıyor. Rosi ile uzaktan yakından alakası yok. Daha önceki ameliyatımızda da yuvarlak hücre (spermatid) çıkmıştı ama rosi bilinmediği için boşa ameliyat olmuştuk. Bu sefer de 6 ay Kaan hoca tedavi uyguladı sonuç yine aynı. Ve son mesajında da Rosi ile doğum elde etme ihtimali çok çok düşük ama başka şansınız yok denemeye değer diyerek HRS de ameliyat edip bizi CENTRUM a gönderdi. Ben HRS den zerre kadar memnun kalmadım insan muamelesi görmedik açıkçası ve sonradan centruma gittiğimizde öğrendik ki Kaan hocaya hiç gitmeden de Centrum’da Tese yapılıyormuş. Centrumda da arayıp tam bir bilgi almak mucize gibi bir şey ya da bize öyle denk geldi bilemiyorum artık. Her neyse ayrıca uyarmak istediğim bir şey var centrum sizi bir eczaneye gönderiyor Koçyiğit eczanesi... Allah aşkına dikkat edin hastanede hemşireler 150 lik merional yazdılar bu eczanedeki Hacettepe eczacılık mezunu bayan 75 lik verdi. Biz dikkat etmesek (Akşam evde fark ettik) düşük doz kullanıp yumurtaların gelişmesinde sorun yaşayacaktık. Utanmadan savunmasında her gelen 75 lik istiyordu size 150 yazmışlar fark etmemişim, akabinde şırınga almaya gittik 1 ml lik ilacı gösterip bunu kullanmak için şırınga lazım dedik 0,5 ml verdi. En son ilaçlarımızı alırken de Oksapar 4000 yazan reçete elindeyken bize 6000 lik verip biz uyarınca da reçete elimde değildi herkes bundan alıyordu diyor yine. Bir de söyledikleri insanı çıldırtır seviyede şeyler,ben Hacettepe eczacılık mezunuyum düşünün benim oğlum bile kazanamadı Hacettepe eczacılık, da ben onu paralı hukuk okutuyorum diyor, ben de ağzıma gelen ilk şeyi söyledim, tabi size göre hava hoş yanlış versen de paranı cebine koyuyorsun dedim,bize edebiyat yapmaya başladı sizin duaya ihtiyacınız var sizin dışınızda herkes bana dua eder ben de onlara dua ederim falan filan dini duyguları kullanarak kendini haklı çıkarmaya çalıştı anlayacağınız, her neyse siz eczanenin verdiklerine çok dikkat edin alırken. Hatalı almayın emekleriniz çöpe gitmesin. Onun dışında hastaneye başvurmadan önce rapor için istediklerini tamamlayın, yoksa iki ayağınız bi Papuca giriyor, bizim süreç şöyle oldu, HRS de öncül hücreler tese sonrası dolduruldu, ve genetik problemleri olan hücreleri ayıklayarak sorunsuz hücreleri seçmek için bir hafta bekledik,sonuçta genetik açıdan sağlam yuvarlak hücre bulunduğu bilgisi gelince centrumu arayıp randevu alınıyor, randevu almak için aradık regl’ın 2. Gününe randevu verildi, gittik ondan sonraki süreç 8 Kasım’da başladık tedaviye 2 ya da 3 günde bir çağırdılar 13. Gün toplandı yumurtalar, 16. Gün transfer oldu,3 embriyo oluştu gelişimleri iyi dendi bize ancak 1 embriyo transfer edildi ve diğerleri gelişmediğinden dondurmadık dendi bize(inşallah öyledir) şu an beklemedeyiz 5 ve 7 Aralık’ta kan testi yaptırıp tutup tutmadığını öğreneceğiz. Hayırlısı Allahtan, Centrumdaki hemşireler iyiler,yardımcı oluyorlar numaraları yazılı bi kağıt veriyorlar ve telefonla merak ettiklerinizi sorabiliyorsunuz. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Olursa çok sevinip olmazsa üzülmeyeceğiz tabiki çünkü her şey Allah’ın takdiri, biz bilmeyiz belki böyle olması bizim için daha hayırlıdır. Ve asla da ümidimizi kaybetmeyeceğiz duaya devam ☺ Hastaneler doktorlar ilaçlar aracı O ol deyince her şey oluverir😉
Canim.merhaba bizde bugun ameliyat olduk birebir aynisini dedi bize hocada 1 hafta bekliycekmisiz sana sorma istedigim ben sanki bizi kandiriyolarmis gibi hissediyorum hicre bulundi rosi deneyelim deyip parayi aldiktan sonra bisey tutmuycakmiz gibime geliyo sen test yaptinmi nasil.gidiyo

Merhaba ,

Öncelikle yazdiklariniza katılıyorum.. ek olara hastane oyle kalabalık ki hastalarla tek tek ilgilenmek mümkün olmuyour .. evet eşlerimiz azospermi ve rosi için başvuruyoruz onda sıkıntı yok sadece sıkıntı su ki bayanlara aynı reçeteyi veriyolar o benim aklıma yatmadı yani her birimiz farkliyiz kimisinin tansiyonu olabilir kimisinin baska bi rahatsızlığı mesela benim basillik sistemimde rahatsizligim var ek olarakta tansyon ben normal hic bişeyi olmayan bi bayanla aynı ilaçları kulanmamam gerek tutma ihtimal nasıl olcak onuda anlamis değilim .. bugün transferimin 7 günü test yaptım merakima yenik düştüm ve malesef negativ cıktı belki erken davrandım bilmiyorum .. herşey bi muamma rahim kalinligimisordum dr ıi ıi gayet ıi dedi net cevapları yok transfer edilen embriyilar hakkımda bilgi almak istedim iyi geliştiler diyip geliştirdiler yani normalde heyecanıma kapılmamış olsam bunları o anda dikkat edip üstüne düşerdim ama dikkat etmemişim işte ıs işten geçti 12 gun tekrar yaptırıp kaderimize teslim olacağız hayırlısı böyleymiş

kızlar bir şey sormak istiyorum. rosi yaptırmak için hücrelerin en az hangi seviyede olması gerekiyor?

Bu hücreleri nasıl bakıyorlar herhangi bi test ile mi yani detaylı sprem testi ile mi
Normal sperm testinde baktılar ama biz centrum da yaptirdik .. daha once bi kac kez yaptırdık istanbulda farkli yerlerde sonuçlarda gic hücrelere değinmemişlerdi belki centrum da özel cihazlarla bakiyorlar emin değilim ama

Merhaba canım, maalesef sonuç negatif çıktı. Ne kadar harcadığımızı sormuşsun biz tese+hücre dondurma+rosi+tüp bebek+ilaçlar toplam yaklaşık 23 bin ₺ ödedik. İnşallah doğal yoldan hamile kalırsın 🙂 embriyo hakkında pek bi bilgi vermediler gelişimleri iyi falan dendi.

Bize %60 gebelik %10 doğum ihtimali verdikleri için çok bi beklentiye girmedik zaten. Ama başka da çare olmayınca denemeden bilemezdik. Şu an ikinci kez denemeli miyiz inan biz de bilmiyoruz.

Bize %60 gebelik %10 doğum ihtimali verdikleri için çok bi beklentiye girmedik zaten. Ama başka da çare olmayınca denemeden bilemezdik. Şu an ikinci kez denemeli miyiz inan biz de bilmiyoruz.
Peki hücre dondurmayı negativ sonuc aldıktan sonra mi yapiliyor ya inan bi bilgi alamiyoruz birde bisey sorunca sanki minnet edercesine cevap veriyorlar yaptiklarini bi kenara koydum dua ediyorum sonuc alalim en azindan benim de tahlil gunun 14 aralıkta bakalim ne olcak

Peki hücre dondurmayı negativ sonuc aldıktan sonra mi yapiliyor ya inan bi bilgi alamiyoruz birde bisey sorunca sanki minnet edercesine cevap veriyorlar yaptiklarini bi kenara koydum dua ediyorum sonuc alalim en azindan benim de tahlil gunun 14 aralıkta bakalim ne olcak
Dediğin gibi bilgi almak deveye hendek atlatmaktan zor ayrıca doğru ya da eksiksiz bilgi aldığın da muamma. HRS den nakil getirdiğimiz Sperm hücrelerini iki hastaneye de sorduk kaç hücre var diye bilgi alamadık. 3 embriyo oluştu dendi, transfer günü 1 embriyo transfer edildi diye bilgi verildi. Dün doktorum 2 embriyo transferi gerçekleştirdik tutmadı dedi. Akabinde eşinin Tese olmasına gerek yok elimizde sperm hücreleri dondurulmuş vaziyette mevcut zaten dedi,biz de dondurdukları halde ekstradan dondurma ücreti almamalarına şaşırdık. Bilgi de verilmedi bize. Senin soruna da cevap vermiş oldum sanırım. Biz HRSden getirdik hücreleri Centrumda da dondurmuş saklamışlar. Tekrar iğne tedavisi ile hazırlanıp yumurta toplama Rosi Transfer falan olacağımızı söyledi, bakalım henüz kesin kararımızı vermedik. Bugün hemşireler arayıp fiyat verecekmiş. Doktorun söylediği Rosi için 4000 yerine 2000 ₺ alacakları...

Arkadaslar merhaba

Bugun sonucumu aldım malesef negativ hayırlısı boyle mis daha zamanı gelmemiş

Merhaba canım, maalesef sonuç negatif çıktı. Ne kadar harcadığımızı sormuşsun biz tese+hücre dondurma+rosi+tüp bebek+ilaçlar toplam yaklaşık 23 bin ₺ ödedik. İnşallah doğal yoldan hamile kalırsın 🙂 embriyo hakkında pek bi bilgi vermediler gelişimleri iyi falan dendi.
bişey sormak istiyorum ilaçları hastanemi veriyor size yoksa ekstra bir ücret harcıyormusunuz bizde ocakta rosi yaptırcaz gerçi tutucagını hiç düşünmüyorum ama denemedik demeyelim diye deniycem birde merkezden memnun kaldınızmı mesela sordunuzmu hiç bu şekilde gebelik oluşan hastaları varmıymıs

Back
X