rota virüsü aşıları hakkında biligisi olan var mı

roza62

Guru
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2010
13
1
286
İstanbul
benim bebeğim 2 aylık oldu bu ayda yapılması grekli bir aşı sanırsam özel hastanelerde yapılıyor yapılması zorunlu mu acaba

Son düzenleme:
benim oğlumda yan etki yaptı ishal oldu sancıdan emmeyi bıraktı..ama gözün korkmasın her bebek okadar hassas olmuyo.ikinci dozunu yaptırmadım..hastalık zor önlemini alıp aşını yaptır yinede..hastanede falan yatmıştı bi yakınım oğlu rotavirüsten dolayı..ben özelde yaptırmıştım aşıları, rutin aşı mı özel aşı mı bilemiyorum tam

ben çok araştırdım...rota virüsü ciddi bir ishal türüdür...yakalanan çocuklarda ciddi kilo kayıpları yapar...ben gecen ay doktor tavsiyesiyle yaptırdım...aşıyı diğer aşılarla beraber sağlık ocağına yaptırdım..aşıyı kendim aldım eczaneden...zaten damla şeklinde ağızdan veriyolar...2 çeşit rota aşısı var..biri 3 dozluk biri 2 dozluk...benim aldığım rotarix yani 2 dozluk...fiyatı da 140 lira...umarım yardımcı olmuşumdur...

ritacm bende 2 dozluk ondan aynı sizin aşıdan yaptırcam 27 aralıkta
sizde yan etkisi oldumu tatlım

rotavirüsü aşısını yaptırmak zorunlu değildir,zorunlu olanları devlet karşılar,
fakat yukarıda arkadşın da belirttiği gibi hastalığa yakalananlar da en az 3 gece hastanelik ağır ishal durumu gözlemleniyor ki,maddi manevi aşıdan daha ağır bir külfet bu bence,

1 ay arayla 2 doz uygulanıyor fakat bazı para tuzağı özel hastanelerde daha farklı marka aşıyı 3 doz uyguluyorlar,bunu muhakkak sorun,2 dozda bu iş bitsin,

ağızdan verilen bir aşı,kusmasın diye bir saat emzirmeyin demişti doktor bana ama ben beslemiştim yine de,

ayrıca biz bir yan etkisini görmemiştik,umarım sizde de olmaz..

yok tatlım olmadı yan etkisi ama bazı bebeklerde 1kaç gün ishal olabiliyomuş...bu arada sen nerelerdesin bakim hiç görünmüyosun?

tşkler cnm inş bizdede olmaz yan etki falan
babamızda yok yanımızda çünkü
ayy yokluğumu farkeden birleri oldu nihayet :D
ben annemlerdeyim canım 2 hafta oluyor geleli
biraz dinlenmeye gezmeye geldik kızımla

tşkler cnm inş bizdede olmaz yan etki falan
babamızda yok yanımızda çünkü
ayy yokluğumu farkeden birleri oldu nihayet :D
ben annemlerdeyim canım 2 hafta oluyor geleli
biraz dinlenmeye gezmeye geldik kızımla

canım ii yapmışsın..oh anne evi gibi var mı...adanadasın o zaman..bak kıskandım şimdi:))gerçi bende yeni geldim...korkma aşı bişey yapmıyor...sağlık ocağına yaptır...ben öle yaptım...gel ara da özletme kendini..

Son düzenleme:
merhaba bende üç gün oluyo aşıyı yaptıralı devlet karşılamıyo özel bi aşı ağızdan veriliyo bizim doktorumuz tavsiye etti.ama kabul edip etmemek sizin elinizde dedi.fiyatı 140 lira artı hiç bi yan etkiside olmadı.

Back
X