- 23 Mart 2011
- 1.400
- 605
- 123
merhaba arkadaşlar bebeğim 3,5 aylık rota virüsü aşısı yaptırmayı düşünüyorum aranızda yaptıran varmı?
geç mi kaldım acaba?
canim rota asisi ne acikliyabilirmisin ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaşlar bebeğim 3,5 aylık rota virüsü aşısı yaptırmayı düşünüyorum aranızda yaptıran varmı?
geç mi kaldım acaba?
isal kusma ile alakalı karma aşı yani...canim rota asisi ne acikliyabilirmisin ?
isal kusma ile alakalı karma aşı yani...
amaben yaptırmadım geç kalmışım.![]()
aaaa sanirim anladim canim. Hem kusma hem ishal yapan bir virus mideye giren hersey geri cikiyor. ama ben buna karsi bir asi oldugunu bilmiyordum. Kendim bir kac defa yakalandim buna. Allaha sukur bebegime birsey olmadi. yetiskinlerede oluyor mu bu asi. Ve ne kadar sure koruyor, kac yil ?
ben yaptırdım kızıma canım okul döneminde falan da koruyor doktorum önceden önermezdim ama artık çocuklar hep bu sıkıntıyla geliyor diyince yaptırdım yaptırmayan bir arkadaşım var her yıl kızı hastaneye gidip serum bağlatıyorlar 1 hafta falan sürüyor sürekli kusma ve ishal baya zor bi hastalık bebeğin ne kadarlık oldu ki
Okul döneminde falanda korudugunu biliyorum ama daha ilerisi icin net bir fikrim yok okul döneminden sonra bagisiklik daha bir güclendiginden vücutta daha direncli olacaktir eger siz de böyle bir sorun oluyursa bnce bir uzmanla görüsün bagisikliginiz zayif olabilir komsum yaptirdi kizina suan 1 sinifta ushal kusma olsa da 1-2 güne geciyor cocuklar daha rahat atlatiyorlar en axindan hastanelik olmuyorlar cevremde gördügüm kadariylaBenim kizim suan 20 aylik zamani gecti heralde ama bir tanidigimin 2-3 haftalik bir bebegi var onlar yaptirabilir heralde. Ben internette biraz baktim ama bulamadim. Bebekken olunca bu asi ne kadar sure koruyor acaba. Yoksa bir defa yaptirinca omur boyu mu koruma oluyor.
Cunku kendim bir yetiskin olarak buna yakalanmistim ve gercekten cok kotu bir hastalik, dayanmasi cok zor
Okul döneminde falanda korudugunu biliyorum ama daha ilerisi icin net bir fikrim yok okul döneminden sonra bagisiklik daha bir güclendiginden vücutta daha direncli olacaktir eger siz de böyle bir sorun oluyursa bnce bir uzmanla görüsün bagisikliginiz zayif olabilir komsum yaptirdi kizina suan 1 sinifta ushal kusma olsa da 1-2 güne geciyor cocuklar daha rahat atlatiyorlar en axindan hastanelik olmuyorlar cevremde gördügüm kadariyla
Aaa evet duymuştum böyle olanları ailecek yani söyleyince hatırladım ama bildiğim kadarıyla yetişkinler için maalesef yokcanim bir ara burda salgin gibiydi. Cogu kiside olmustu yani. Ve butun aile yakalanmisti bu hastaliga. Yoksa bidaha boyle agir gecirmedim ama zor oldugnu biliyorum. Cunku yemek degil bir yudum su bile insanin icinde durmuyordu. Daha onceleri veya kucukken hic gecirmemistim aksine kucukken his hasta olmiyan bir cocuktum