Rouccutane kullanıyorum hamile kaldım lütfen yardim

Eğer gebe iseniz , hastanelerde ( üniversite hastanelerinde) bu tarz ilaç kullanımı için risk hesaplayan bölümler var. Kadın doğuma başvurun onlar yönlendirir . Size bir yüzde ve risk hesabı verip , gebelik sonlandırma düşünüp düşünmemeyi size bırakıyorlar

Prospektüsünde de yazdığı gibi gebelik durumunda bebekte anormaliye yol açma riski olan bir ilaç, zannedersem doktorunuz kürtaj önerecektir. 10 aylık bebeğim var demişiniz onu emzirmiyorsunuz değil mi? Emzirmek de oldukça zararlı ilacı kullanırken.

Roaccutane ın gebelik kategorisi x. Yani bebekte anomaliye sebep olacağı kesin demek bu. Çok geçmiş olsun :KK43: Allah büyüktür bir git bakalım doktora ne diycek

Arkadaşım ilacın üretici firmasında çalıştım 3 yıl. kesinlikle hamile kalamazsın.kaldıysan aldırmak zorundasın.zaten bu ilacı kullanmaya başladığında ve her kontrole gittiğinde hamile kalmayacağına riskleri bildiğine dair kağıt imzalıyorsun. dr bunu senden her kontrolde almak zorunda.şuan normal bir gebelik olmayacak zaten.hatta ilacın kullanımı bittikten en az 9 ay içinde yine hamile kalmaman gerekiyor.ÇOOKKKKKK BÜYÜK RİSKLERİ VARRRRR ÇOKKKKKKKK

Nasil bi ilacmiski bu Allah Allah ya cok gecmis olsun : (

Kesinlikle bebeğinizi %1 bile olsa riske atmaya değmez. Gebeliğin ilk 3 ayı gelişim için çok önemli. Allah sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :)

yaaaa bazı arkadaşlar ilk aylar bişey olmuyor veya 3-4 doktora git yazmışlar ama arkadaşlar bahsedilen ilacı bilmiyorsanız saçmasapan yorumlar yapmayın. ne ilk ayı bu ilacın kullanımı bittikten sonra bile 9 ay ila 1 yıl arası hamile kalmayın diye bas bas bağırıyor doktorlar. değil 3-4 doktora tüm dünyanın doktorlarına gitse yine aynı şeyi söyleyecekler.bu ilacın prespektüsü bile ansiklopedi kadardır.araştırın bakın. ilacı yapan firmada çalıştım diyorum.mesala çocuğunuz 3 gözlü yada tek gözlü 3 kollu bacaklı yada hiçbiri olmayan bir şekilde doğma ihtimali %100 den fazla.

yaaaa bazı arkadaşlar ilk aylar bişey olmuyor veya 3-4 doktora git yazmışlar ama arkadaşlar bahsedilen ilacı bilmiyorsanız saçmasapan yorumlar yapmayın. ne ilk ayı bu ilacın kullanımı bittikten sonra bile 9 ay ila 1 yıl arası hamile kalmayın diye bas bas bağırıyor doktorlar. değil 3-4 doktora tüm dünyanın doktorlarına gitse yine aynı şeyi söyleyecekler.bu ilacın prespektüsü bile ansiklopedi kadardır.araştırın bakın. ilacı yapan firmada çalıştım diyorum.mesala çocuğunuz 3 gözlü yada tek gözlü 3 kollu bacaklı yada hiçbiri olmayan bir şekilde doğma ihtimali %100 den fazla.

Bune ya bu kadar ağır ilacı niye kullandiryolar ki :/ kullanan kişiye ciddi yan etkileri yok mu peki

Bune ya bu kadar ağır ilacı niye kullandiryolar ki :/ kullanan kişiye ciddi yan etkileri yok mu peki
Vaarr. İntihara kadar varan depresyonlardan tut, karaciğerine eline almaya kadar. En ufak yan etkisi kurak çöl toprağı gibi yarılmış dudakların oluyor. Bepanthenle yapışık yaşıyorsun.
Neyse sivilceler suratını sarınca iltihaplı akneler kullanmak zorunda kalıyor insanlar aylık kontrollerle

kullananların büyük çogunlugunda farklı yan etkilere rastlanmamış.karaciğerdeki yağlanmayı yok edip ciltte ve tüm vücuttaki sivilceleri yok ediyor.yoğun bir a vitamini.bu ilacı kullanırken güneşe çıkmak yasak.zaten kış aylarında kullanılan bir ilaçtır ve ağır sivilce sorunu olan kişilerde kullanılır.öyle ezbere 2 -3 sivilcesi olan birine hemen bu ilaç yazılmaz. ama gebelik için risk derecesi en yüksek ilaçlardan biridir.

Vaarr. İntihara kadar varan depresyonlardan tut, karaciğerine eline almaya kadar. En ufak yan etkisi kurak çöl toprağı gibi yarılmış dudakların oluyor. Bepanthenle yapışık yaşıyorsun.
Neyse sivilceler suratını sarınca iltihaplı akneler kullanmak zorunda kalıyor insanlar aylık kontrollerle
her ilacın kar zarar etkisine bakılarak piyasaya sunulur. elbette bu ilacında var ama bu bünyeden bünyeye değişiyor.zaten bu sebeple kontrollerde direk kan testi yapılıyor. ama ben intihara sürekleyen depresyona soktuğunu duymadım.karaciğere hitap eden bi ilaç haklısınız.yağlanma sebebiyle sivilce oluşumunu engellemek için.ama risk görüldüğünde ilaç hemen kesilir kan tahlilleri bu yüzden yapılıyor dediğim gibi. yağ dengesini kuruttuğu için dudaklarda kuruma çatlama yapıyor ve dediğiniz gibi sürekli bepanthen kullanıyor hastalar.ama sonucunda tüm ağır sivilceler gidiyor ve cilt bebek gibi oluyor şeklinde geliyordu büyük çoğunluk.

her ilacın kar zarar etkisine bakılarak piyasaya sunulur. elbette bu ilacında var ama bu bünyeden bünyeye değişiyor.zaten bu sebeple kontrollerde direk kan testi yapılıyor. ama ben intihara sürekleyen depresyona soktuğunu duymadım.karaciğere hitap eden bi ilaç haklısınız.yağlanma sebebiyle sivilce oluşumunu engellemek için.ama risk görüldüğünde ilaç hemen kesilir kan tahlilleri bu yüzden yapılıyor dediğim gibi. yağ dengesini kuruttuğu için dudaklarda kuruma çatlama yapıyor ve dediğiniz gibi sürekli bepanthen kullanıyor hastalar.ama sonucunda tüm ağır sivilceler gidiyor ve cilt bebek gibi oluyor şeklinde geliyordu büyük çoğunluk.

Benim tanidigimda kullanıyor 6 aylık tedavi gördü dediğin gibi dudakları catliyordu aslında onun doğru düzgün sivilcesi de yoktu ama yüzü yağıydı...
Gebelikte aşırı zararlı sanırım ve çok ağır bir ilaç ya

Aşırı derecede tehlikeli bu ilaçla hamilelik. Kimse de hamile kalmıyor, çünkü bu bilinen bir şey, işi sağlama almanız lazımdı. Ben yurtdışında kullandım. Burada çift korunma yöntemi kullanmadan vermiyorlar bile ilacı. Spiral de yüzde yüz korumaz, keşke daha sıkı korunsaydınız. Geçmiş ola. Ben olsam bu ilaçla gelen hamileliği devam ettirmezdim.

Cok uzgunum ama bende hamilelikte cok riskli diye duymustum 3 yil once benim eşimm kullandi agir bir ilac oldugunu bildigmiz icin inatla redettik yuzunde gecmek.bilmeyen ve artik aci veren kocaman sivilcer cikinca kullanmak.zorunda kaldik ztn gittigi tum cildiye uzmanlari baska care yok dedi. Racuttane verdi Ama eşime bile kullanim sirasinda ve sonrasinda yaklasik 6 ay gibi bir süre cocuk yapma demisti doktor. Bu surenin bayan hastalarda daha uzun oldugunu duymustum

Şimdi siz duymamış olabilirsiniz ama ben ilacı kullandım ve biliyorum. Doktor psikiyatriye yönlendiriyor oradaki muayeneyi geçiyorsunuz daha sonra doktor size riskleri anlatıyor formu açıklıyor imzalıyorsunuz. Tabiki riski kabul etmiş oluyor her hasta pratikte.
Ama bir tanıdığım ilacı düzenli kontrolle kullanmasına rağmen karaciğeri çok ciddi hasar gördü 1 sene üzerinde uğraştı kendini toparlamak için. Benim karaciğerimde değil psikolojimde bozukluk oldu depresyondan depresyona sürüklendim bi ara.
Öyle yüksek doz A vitamini deyince sanki c vitamini mandalinalar vs gibi masumane geliyor kulağa ama işin aslı öyle değil. Baya ciddi bir ilaç

Yani neredeyse diyeceğim ki takvim hesabı yapsan daha iyi. Nereye baksam spiralle kalınmış gebelik. Çevremde de çok var. Hep mi böyleydi yoksa son zamanlarda mı çoğaldı...

Ilaci kullanmayi birakali nerdeyse 2 sene olacak ama hala endiseliyim acaba bebege zarari olur mu diye. Ki siz kullanirken kalmissiniz. Aldirmaniz en dogrusu.

Arkadaşların dediği gibi çok tehlikeli bir ilaç. Alırken bile sözleşme imzalıyorsun, zararları okudum anladım diye. En güzel bilgiyi doktorunuz verecektir. İnşallah hayırlısı olur.

Back
X