Ruh hali benim gibi olan var mı?

herkese karşı sinirlisiniz yani kaşının üzerinde gözün var gibi durumunuz.ama anneye karşı daha fazla sanırım.çünkü genelde onu ön plana çıkarmışsınız.
gerçekte kabul etmeyip görmezden geldiğiniz ama bilinçaltınızda annenizle ilgili daha önce yaşamış olduğunuz bir sorun bir tartışma olabilirmi acaba?
çünkü bilinçaltımızda yaşadığımız şeyleri gerçek hayatta yok sayarız bazen,görmezden geliriz ve bu da ruh halimizi mahveder.
en azından bende böyle.bilinçaltımı deşince değişik şeylerle karşılaşabiliyorum.

canım nasıl ki zaman zaman bedenimiz hastalanıyor bazen ruhumuzda hastalanır ve iyileşir.Zaten böyle olmasa düşünsene koskoca psikoloji bölümü ,psikologlar ,psikiyatristler neden var.Öncelikle kendine kızmayı ,kendini suçlamayı bırak.Bu yaşadığın geçici bir şey.Çoğu insanın hissettiği bir durum.Galiba psikologdan randevu da almışsın.Bu yaşadıkların seni kötü bir insan yapmaz.Umarım en yakın zamanda kendini daha iyi hissedersin.

evet sanırım var,bi yakınımızın sözüne gitmiştik,dönüp geldiğimzde annem benle 1 hafta konuşmadı,sen evlenmek istemedin senden sonrakiler evleniyor bak demişti,yaşım 27 bu arada,
derken bu durum bana çok dokundu,annemin bana küs kalması,kızması felan,perşembe gecesi çok ağladım sabah uyandım işe gidicekken merdivenlerden yuvarlandım,baygın şekilde acile kaldırdılar beni,annem ağlamaktan üzüntüden perişan olmuştu,kendime geldiğimde annem yanımdaydı,aklımdan ilk gecen cümle " ya ölseydim,annemle küs gidicektim,hemde bir suçum yokken"ve dedim ki bu allahın anneme bir uyarısydı,zaten hemen peşine kurban kesti babam bana,çünkü baya kötü düştüm,4 gün kafamdaki şişlik inmedi,yani anneme bu sebeple kızgınım sanırım,evlen baskısı,laf sokması felan beni baya etkiliyomuş meğerse

haklısın cnm,tereddüt etmeden randevu aldım zaten
dediğin gibi inşallah geçicidr ve ben eski neşeme hayat sevincime kavuşurum

Büyük geçmiş olsun.Aynı sorun annemle benim aramda da var.Bir sevgilim var ve annem sürekli ne zaman evleneceksiniz deyip duruyor.Ben hala evlenip evlenmemek konusunda kararsızım.Ve tabi abimle bana yapılan muamelelerin sırf o erkek diye farklı olması da canımı çok sıkıyor.Bu arada ben de 28 yaşındayım.Dün akşam annem yine sordu ne zaman evleneceksiniz diye ben de evleneceğim zaman haber veririm sürekli sormana gerek yok dedim.Bu sefer de onu üzdüm diye üzülüyorum.Aman ne zor işlermiş yaaa,keşke hep 20 yaşında kalsaydık :)

küslükler,kırgınlıklar,sorunlar ve işte sonrası bu.üzerini örtmeyin yaşadıklarınızın,küsmeyin tartışın konuşun ve sonuca gidin.
sorunlardan ne kadar kaçarsanız o kadar büyür beyninizde.
hayatta en kötü şey pişmanlık.ama dokturunuza bunları mutlaka anlatın ki doğru yola en kısa zamanda girin ve sonuca ulaşın.
bazı konularda çok benzettim sizi kendime.ya şöyle olsaydı,ya böyle olsaydı...bende öyleydim.zaman zamanda hala yaşarım.
ama şunu unutmayın.bişey olacaksa olur ve biz onu durmama gibi bir güce sahip değiliz.daha öncede dediğim gibi daha az kırıcı olursanız pişmanlıklarınız o kadar az olur ve sizde bir o kadar az hasar bırakır.

:))) bende 26 yaşındayım annemde ne zaman evleniceksiniz diyor sürekli.galiba anneler hep böyle :) ve emin olun görememekten korkuyorlar.bana birşey olursa ve evladımın evlendiğini göremezsem gibi bir düşünce var içlerinde.bende evlenmeyeceğiz biz,böyle iyi diyerek gülüyordum.çünkü başka şey söylesem kırılacak.
bu yaz bişeyler yapmaya karar verdikte rahatladı.o da bende:)
yani kısacası sadece sizin anneleriniz değil,genelde anneler böyle

Ya garip gelecek ama bu durum bende ergenlik dönemindeyken çok belirgin bir şekilde vardı aynen dediğiniz gibi. Şimdide ara sıra sert çıkışlarım oluyor sonra hemen eşşek gibi pişman olup kendimi affettirmeye çalışıyorum falan onları kaybetme düşüncesi benim de sık sık aklımı meşgul ediyor ne yazıkki...

Arkadaşım bence sen her şeyi kafana takıyorsun birazda kendi kendine yapıyorsun gibi çok stresliyim gerginim neden hiç bir şey istediğim gibi olmuyor neden kimse beni anlamıyor gibi telkinlerle kendini daha çok dibe çekiyorsun bunların tam tersi kendi kendini motive etmeye çalış.. Mutluluğu başkalarından bekleme kendi kendini mutlu edebilirsin ne demişler sıfır beklenti sonsuz mutluluk. Her şey senin elinde. Kendine engel olamayıp sinirlendiğin an git bi elini yüzünü yıka ya da daha güzeli bi abdest al her şey daha iyi olur. ALLAH içinize bol bol mutluluk ve sevgi versin. Bi an önce ruh haliniz düzelir umarım

bende de vardı öyle şeyler bir ara. ama kötü olaylar yaşadım, ondan sonra oldu. anksiyete bozukluğum varmış. 2 sene ilaç kullandım. artık iyiyim :)

Ezgıcım.ben de ozellıkle bırkac yıldır aynı problemlerı yasıyorum.ınsanları ıstemıyorum,asırı sınırlıyım,aılemle bıle gecınemıyorum,ıse zoru zoruna gıdıp gelıyorum,kafamda hep olumsuzluklar dolanıyor,evlenmek ıstemıyorum.depresyon tedavısı gordum ıse yaramadı.senelerdır bu durumumu arastırıyorum.bu durum depresyon seytanının bıze musallat olmasıymıs.seytandan da nasıl kurtuluruz aslında bellı.ıbadete yonelmemız gerekıyor...

Kızlar merhaba
hepinize teşekkür ederim,ctesi psikoloğa gittim,senin hiç birşeyin yok ne depresyon ne panik atak,bu teşhisleri koyamam sana dedi,herkesin başına gelen rutin düşünce bunalımları bunlar dedi,ilaç kullanmanı tavsiye etmiyorum dedi,eskiden sınırların ihlal edildiğinde bişe olmaz diyodun ama şimdi tepki veriyosun buda gayet normal bişe,öfkelendiğinde sakın içine atma o anda belli et dedi,işin gerçeği baya rahatladım kızlar,2 gündür sakin bi insanım,kafaya takıcak büyütecek hiç bişe yok hayatta diyorum,mevsimsel döngüler insanların içlerine attıkları düşünceli su yüzüne çıkarır ve bunalıma sokar,bu mevsimsel değişiklikte normalmış bu ruh halim,öyle işte kızlar,bana iyi geldi psikolog,galiba bir uzamandan bunları duymak rahatlattı beni

sizin adınıza çok sevindim.uzman görüşü sonuçta tabiki üzerine laf söyleyemem ama ilaca ihtiyacınız olmasada , terapiyede ihtiyacınız yok mu dedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…