Allah yardımcınız olsun..hiçbir zaman umutsuz olmayın. Bir kapıyı kapatan allah başka kapılar açar. .
İnşaallah, evet zaten şu süreçte ayrı eve çıkamayacağız, maalesef eşimin ailesine de bu işsizlik durumunu söyleyemeyiz, durumu yansıtmamamız lazım, eşim yıllık izinlerim vardı onları kullanıyorum diyecek. Kayınvalidem hem tansiyon hastası hem panik atak inanılmaz kafaya takar bu durumu o yüzden söyleyemeyeceğiz.. İnşaallah hayırlısıyla bu zor süreci atlatırız..inşallah en yakın zamanda iş bulursunuz..fakat iş bulmadan maddi olarak rahatlamadan ayrı ev zor gibi gözüküyor..
Eşim alacak ama onu da maalesef yeni "HÜKÜMET" in çıkarmış olduğu genel sağlık sigortasına yatıracak!işsizlik maaşı da alacaksınız değil mi?
Keşke o kadar borç sonunda elimize kalan bir şey olsaydı.. Ben doğumdan sonra uzun süre iş bulamadım mevcut borçlar da katlandı, ben iş bulunca yapılandırdık ve düzene soktuk çok şükür.. Ah ahh o borçların hikayesi de ayrı cabasıBu kadar iyi işlere sahip olupta nasıl bır borcunuz vardı bılemıyorum ama cok yazık
keske borcunuz olmasaydı veyahut karsılıgında bır evınız olsaydıda en azından degseydı dıye dusundum sızın adınıza
Umarım hersey bundan sonra guzel olur
oo ikinizinde işten çıkartılması iyi olmamış. lakkiiinnn ben suna takıldım. dugun var durumunuz belli ne masrafı ya.. evde ne varsa onu giyersin. bir tek takı sorunu var, bilezik takmassın da çeyrek takarsın durumun düzeldiğinde telafi edersin.Merhaba Kızlar,
Acayip bir ruh hali içerisindeyim..
Şimdi kısadan anlatmaya çalışacağım; ben özel bir şirkette çalışıyorum ayrıca akşamları da öğretmenlik yapıyorum. Eşimde bankacı ve bizim şuan ödediğimiz borçlarımız var. Eşim bugün işten çıkarıldı (bankanın el değiştirmesi sebebiyle küçülmeye gidiyor) tazminatı bizim bütün borçlarımızı kapatıyor inşaallah.
Ben de işten çıkarıldım ve bu ay sonunda işten ayrılıyorum (müdürle tartışmıştık 1 ay önce). Benim alacağım tazminatta var. Bu arada borçlardan ötürü ve kızım küçük olduğu için kayınvalidemlerle birlikte yaşıyoruz. Tam bu yaz ayrı evimize çıkacağız derken bu işten çıkarmalar bizim dengemizi bozdu.
Şimdi bu durumları nasıl avantaja çevireceğiz? Aslında olumlu birşey mi olumsuz mu bilemedim..
Benim öğretmenlikten aldığım part-time olduğum için cüzi rakam anca kızım masraflarını çıkarır. Evin mutfak masrafları biz de, faturalar kayın pederimde, elimize kalan tazminatta bizi 2-3 ay geçindirir ama iki ay sonra kız kardeşimin düğünü var masraf olacak bize.. Bizim Ankara'ya taşınma isteğimiz de var ama istanbuldan ankarada iş bulma imkanı çok zor, ee pat diye bir şey olmadan da gidemeyiz.. Bu aralar belki piyasadan haberiniz vardır işsizlik hat safhada, çok şükür iyi bir mesleğe ve tecrübeye sahibim ama 1 aydır tonlarca iş başvurusu yaptım dönüş yok! Eşimde anca banka işinde çalışabiliyor, o da başvurular yapacak ama onların piyasası da kötü.. Hemen iş bulacakmışız gibi gelmiyor. Yani tamam borçlar bitecek ama işsiz kaldık!
Ağlayalım mı gülelim mi bilemedik..
Eşim alacak ama onu da maalesef yeni "HÜKÜMET" in çıkarmış olduğu genel sağlık sigortasına yatıracak!
Ben alamıyorum part time çalışmaya devam edeceğim için sgk yatacak..
Öyle düşünmeyin çok şükür bakın tazminat alıyormuşsunuz onu vermeyen yerler de var e borçlarınızı da kapatıyormuş ilerisi için Allah kerim bence düzelir o zamana iş vs bulunurMerhaba Kızlar,
Acayip bir ruh hali içerisindeyim..
Şimdi kısadan anlatmaya çalışacağım; ben özel bir şirkette çalışıyorum ayrıca akşamları da öğretmenlik yapıyorum. Eşimde bankacı ve bizim şuan ödediğimiz borçlarımız var. Eşim bugün işten çıkarıldı (bankanın el değiştirmesi sebebiyle küçülmeye gidiyor) tazminatı bizim bütün borçlarımızı kapatıyor inşaallah.
Ben de işten çıkarıldım ve bu ay sonunda işten ayrılıyorum (müdürle tartışmıştık 1 ay önce). Benim alacağım tazminatta var. Bu arada borçlardan ötürü ve kızım küçük olduğu için kayınvalidemlerle birlikte yaşıyoruz. Tam bu yaz ayrı evimize çıkacağız derken bu işten çıkarmalar bizim dengemizi bozdu.
Şimdi bu durumları nasıl avantaja çevireceğiz? Aslında olumlu birşey mi olumsuz mu bilemedim..
Benim öğretmenlikten aldığım part-time olduğum için cüzi rakam anca kızım masraflarını çıkarır. Evin mutfak masrafları biz de, faturalar kayın pederimde, elimize kalan tazminatta bizi 2-3 ay geçindirir ama iki ay sonra kız kardeşimin düğünü var masraf olacak bize.. Bizim Ankara'ya taşınma isteğimiz de var ama istanbuldan ankarada iş bulma imkanı çok zor, ee pat diye bir şey olmadan da gidemeyiz.. Bu aralar belki piyasadan haberiniz vardır işsizlik hat safhada, çok şükür iyi bir mesleğe ve tecrübeye sahibim ama 1 aydır tonlarca iş başvurusu yaptım dönüş yok! Eşimde anca banka işinde çalışabiliyor, o da başvurular yapacak ama onların piyasası da kötü.. Hemen iş bulacakmışız gibi gelmiyor. Yani tamam borçlar bitecek ama işsiz kaldık!
Ağlayalım mı gülelim mi bilemedik..
oo ikinizinde işten çıkartılması iyi olmamış. lakkiiinnn ben suna takıldım. dugun var durumunuz belli ne masrafı ya.. evde ne varsa onu giyersin. bir tek takı sorunu var, bilezik takmassın da çeyrek takarsın durumun düzeldiğinde telafi edersin.
kardeşinde işsiz olan sizlere darılmaz ?? ben ablama kardeşime darılmamızdım.
Evet evet şimdi öğrendim çok şükür GSS ödemeyecek.. Artık hakkımızda hayırlısı bu durumu avantaja çevirebilirsek ne mutlu bize, evlendiğimizden beri bi rahat yüzü görürüz inşaallah nasip..Allah yardımcınız olsun.
İşsizlik maaşı kesilene kadar iş bulamazsanız o zaman Gss kapsamına giriyor yanlışım yoksa. Bence alo 170 arayabilirsiniz. Oradan detaylı bilgi verirler.
Evet evet şimdi öğrendim çok şükür GSS ödemeyecek.. Artık hakkımızda hayırlısı bu durumu avantaja çevirebilirsek ne mutlu bize, evlendiğimizden beri bi rahat yüzü görürüz inşaallah nasip..
hee yol masrafı varsa ona yapılacak bir şey yok belki en fazla 1 kişi giderKıyafet falan çok sorun değil, öyle masraf manyağı biri de değilim çok şükür hatta masraf kısmaya çalışırım çok şükür, takı meselesinde ise gönlüm daha fazlasını takmak ister ama bakalım o zamana kadar iş bulamazsak mecbur umduğumuzu değil bulduğumuzu takacağız. Ama düğün şehir dışında git-gel masrafı ve bunun gibi başka masraflar illa ki olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?