Ruh halim sağlıksız mı

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Evlendigimden hatta evlilik kararımı aldiktan sonra annemi uzmemeye, yormamaya daha dikkat eder oldum. Neden bilmiyorum annemi özlüyorum hep. Aramız 5 dk yurume mesafesi. Haftada 1 mutlaka gidip görüyorum nadiren o geliyor falan. Evlendikten sonra anneme daha düşkün oldum. Benim babam evliliklerinin 6.senesinde cok genc vefat etmis. Mesela aksami esim gelecek diye heyecanla bekliyorum ya bazen annem geliyo aklıma o da boyleydi ama kisa sürdü mutlulugu diye cok ama cok üzülüyorum ağlıyorum bazen. Cok genc bitti evliligi ama bizi büyüttü evlendirdi zorlandı da gerçekten kolay degildi simdi donup bakinca. Aklımda hep o daha iyisini hakediyordu mutsuz olmamaliydi düşüncesi hakim.

Annem benim su hayatta en sevdigim en cok deger verdiğim insan ve bir sey olacak diye de ödüm kopuyor. Dualarina hic kendini dahil etmez hep bizlere uzun ömür diler kızıyorum hep beraber diyorum. Annemi surekli mutlu etmek istiyorum uzulmesine dayanamiyorum. Benim icin her seyin en iyisini hakediyor kimseye zarari olmamis biri. Dediğim gibi ondan uzaklastiktan sonra daha düşkün oldum. Ruh halim sağlıksız mi?

ruh halınızın saglıksız oldugunu sanmıyorum
yaptıgınız empatı ılıklerınıze kadar ıslemıs ondan
ne guzel ıste annenızı anlayabılmıssınız kıymetını de bılıyormussun zaten sorun yok bence

Empati yeteneğim genel anlamda gereksiz yüksektir zaten. Ama annem aklima gelince depresiflesiyorum üzülüyorum falan ve kaybetmekten fazlasıyla korkuyorum..

Empati yeteneğim genel anlamda gereksiz yüksektir zaten. Ama annem aklima gelince depresiflesiyorum üzülüyorum falan ve kaybetmekten fazlasıyla korkuyorum..
onemlı olan degerını kıymetını bılmek vıcdanınız rahat olsun
sımdı annenız gıbı esını erken kaybeden mutlulugu yarım kalan bınlerce kadın var bosuna uzmeyın kendınızı

onemlı olan degerını kıymetını bılmek vıcdanınız rahat olsun
sımdı annenız gıbı esını erken kaybeden mutlulugu yarım kalan bınlerce kadın var bosuna uzmeyın kendınızı
Evet onu da biliyorum kac kadın veya erkek var. Ama annem yalnızdı bizi büyütürken ve babam öldükten sonra yogun bi depresyon yaşamış 3 4 sene kadar psikolojik anlamda ataklar yaşamış vicdanım rahat degil. Onu mutlu etmek icin hicbir sey yapmıyorum

Böyle gece yatağa yatıp gözünü kapadığında annenin fedakarlıklarını düşünüp nefesin daralıyo, kalp atışların değişiyo, hayatta kendisi için hiç bişey yapmadı bizi düşünmekten ne yapsam da mutlu etsem onu, Allahıım yılları gitti diyosun dimi. Geçmiyo sonra o bunalım his içinden. Çok manyakça bi duygu. Geçenler de böyle bi duygu yoğunluğumun üzerine anneme "sevgi yoksunu bencil insanlar ne şanslı dimi sevdikleriyle ilgili hiç endişeleri yok" dedim de kadıncağız anlam veremeyip baktı öyle yüzüme :) yapıcak bişey yok çok sevmekten hepsi. Saplantıysa da adı varsın olsun vallahi ne yapalım.

Tam da böyle hele de gitti yillari kısmı cok üzücü. Ben kaderci bi insan degilim annemin yillarini oyle mutsuz, umutsuz, millet ne derlerle geçirmiş olmasına cok üzülüyorum.

Tam da böyle hele de gitti yillari kısmı cok üzücü. Ben kaderci bi insan degilim annemin yillarini oyle mutsuz, umutsuz, millet ne derlerle geçirmiş olmasına cok üzülüyorum.

Ama gerçekçi olup bunları düşünüp daha çok üzülmenin bi faydası olmadığını görmemiz ve Allah tüm sevdiklerimize sağlık versin yanımızda oldukları yıllar boyunca mutlu olabilmeleri için vesile olmak. Ki eminim senin annen de saçma sapan şeylere bile mutlu olan ve sadece sevdiklerini düşünerek hareket edip kendini es geçen biridir. Mesela ben 1 haftadır ablamla didişmeden geçiniyorum annem tablo izler gibi bakıyo bize. :)) bu bile mutlu olmasına yetiyo

Bence enerjinizi bu kadar düşünmeye ve endişelenmeye harcamak yerine annenizi mutlu etmeye harcayın. Dışarıda çay içmeye götürün, bir kursa yazdırın, ana-kız tiyatroya, sinemaya veya konsere gidin, onun için bir şey örün, onun sevdiği şarkılardan oluşan bir CD hazırlayın, onu kaplıcaya gönderin, Facebook'tan eski arkadaşlarını bulmasını ve onlarla buluşmasını sağlayın. Düşünsek daha da bir sürü şey gelir aklımıza. Bence eskiyi düşünüp üzülmek yerine, bugüne ve mutluluğa odaklanın.

Nasıl etrafımız insanlıktan çıkmış insan doluysa artık,
annemizi ya da pek çok güzel düşünceyi hakeden başka bir insan için
bu kadar üzülüp ağlama durumunda '' Sağlıksız mı ruh halim acaba?'' diye düşünür olmuşuz. :)

Diğer konularına baktım. Bende aileme çok düşkünüm ama bence sen yaşadığın sorunlardan dolayı anne çok daha fazla düşkünsün. Sorun mu? Bence değil. Ne güzel annene düşkünsün işte. Yerinde olsam enerjimi kendim ve annem için harcardım

evliligin ilk yillarinda bu duyguyu yasamak cok normal cocuk olduktan sonra daha cok duseceksin annene kendi cocugun icin yaptiklarini gordukce annenin senin icin yaptiklari gelecek aklina ne mutluki hayattaymis seni seviyor ve yakininda kiymetini bil bol duasini al kac yasina gelirsen gel kac cocugun olursa olsun insan hep annesi tarafindan gordugu o sevgiyi merhameti hep ariyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…