Ruhen çok yorgunum intihardan başka bir şey düşünemiyorum

Yazacak anlatacak başka bir yer bulamadım ki zaten... şu an öyle bir imkanım yok. Enerjim de sabrım da. O kadar dipte hissediyorum ki. Sorunlarımı anlatamamaya alıştım kelime bulamamaya alıştım ama hissettiğim his kesinlikle korku. Şu an değil ama böyle giderse kendime bir gün daha yaşamaya izin vermeyecek cesareti toplamaktan korkuyorum.
Korkularınızın üzerine gidin. Artık dayanamadığınız şeylere, korktuğunuz için, dur diyemiyorsunuz. Ve artık sabrınız tükendi, şeklinde yorumladım ben. Eğer öyleyse, korktuğunuz şeyi yapın. Konuşun, kendinizi, hislerinizi, rahatsızlıklarınızı, isteklerinizi ilgili kişilerle konuşun,. Anne baba,eş,kardeş.... vs.kimden korkuyorsanız onunla açık, net konuşun. Öfke patlaması yaşayın, bağrın, çağırn, hesap sorun, dur deyin. Bunun başka çözümü yok inanın. Kendinizi öldürmekten daha korkunç neyle karşılaşabilirsiniz ki?

Şu devirde 17 yaşındaki genç de umutsuz, 70 yaşındaki dedemiz de. Hayat zorluğu, işsizlik vs zaten vardı birde korona talan etti dünyayı. Herkes bunalımda. Allah yardımcımız olsun.

Korkularınızın üzerine gidin. Artık dayanamadığınız şeylere, korktuğunuz için, dur diyemiyorsunuz. Ve artık sabrınız tükendi, şeklinde yorumladım ben. Eğer öyleyse, korktuğunuz şeyi yapın. Konuşun, kendinizi, hislerinizi, rahatsızlıklarınızı, isteklerinizi ilgili kişilerle konuşun,. Anne baba,eş,kardeş.... vs.kimden korkuyorsanız onunla açık, net konuşun. Öfke patlaması yaşayın, bağrın, çağırn, hesap sorun, dur deyin. Bunun başka çözümü yok inanın. Kendinizi öldürmekten daha korkunç neyle karşılaşabilirsiniz ki?
Ya bunu yapmamında sonucunda yine üzülen ben olursam

Ruhen çok yorgun, güçsüz, çaresiz hissediyorum. Artık bazı şeyleri kaldıramıyorum bana iyi gelen tek düşünce ölmek. Nolursunuz yardım edin ben yeni bir güne başlamakta çok zorlanıyorum ben bu hayata devam etmeye dayanamıyorum. Her şeyi geçtim Allah’tan korkumdan yapamıyorum ama düşünceye mağlup geliyorum, atamıyorum zihnimden. İyi olamıyorum ben.
Psikologa gidebilirsiniz?

Ruhen çok yorgun, güçsüz, çaresiz hissediyorum. Artık bazı şeyleri kaldıramıyorum bana iyi gelen tek düşünce ölmek. Nolursunuz yardım edin ben yeni bir güne başlamakta çok zorlanıyorum ben bu hayata devam etmeye dayanamıyorum. Her şeyi geçtim Allah’tan korkumdan yapamıyorum ama düşünceye mağlup geliyorum, atamıyorum zihnimden. İyi olamıyorum ben.
Emin olun herkes benzer dönemlerden geçiyor,ama ölüm asla çare değil bunu bilin yeter...İnsanlar anne babalarını hatta evlatlarını kaybediyor ama yine de bir şekilde devam ediyorlar hayatlarına..Her şey gelip geçici,tıpkı hayat gibi.Siz göremeseniz bile her şeyin bir çaresi var.

Emin olun herkes benzer dönemlerden geçiyor,ama ölüm asla çare değil bunu bilin yeter...İnsanlar anne babalarını hatta evlatlarını kaybediyor ama yine de bir şekilde devam ediyorlar hayatlarına..Her şey gelip geçici,tıpkı hayat gibi.Siz göremeseniz bile her şeyin bir çaresi var.
Ben galliba pes ediyorum... direniyorum ama her geçen gün daha da yaklaşıyorum. Yaşlanamayacağıma eminim sanki :) hissediyorum az kaldığını

Ben galliba pes ediyorum... direniyorum ama her geçen gün daha da yaklaşıyorum. Yaşlanamayacağıma eminim sanki :) hissediyorum az kaldığını
Bende pes etmeye kalkıştım birkaç kez..Sonra gerek burda gerek çevremde benden çok daha kötü durumda olupta her şeyi düzeltebilme inancını koruyan insanları gördüm.Emin olun sizden daha kötü durumda olan ama pes etmeyen insanlar var...Dini yorum yasak bu yüzden sadece intihar çözüm değil daha beter batmaktır diyorum sadece.

Kalbimi de beynimi de tasıyamıyorum artık iradesini yapamıyorum. Umutsuzluktan,üzüntüden,kaygılar ve korkudan başka bir duygu hissedemiyorum. Bana iyi gelecek her yolu deniyorum nafile kalbimin o küt küt atısını o ağır gelişini dindiremiyorum. Ben kendimi aşamıyorum insanları aşamıyorum derdimi bile açamıyorum ya basit bulurlarsa diye, ama ben aylardır her gece ölmeyi hayal ederek uyuyorum. Bilincim Allah’tan korkacak kadar açık ama bir o kadar güçsüzüm. Çok korkuyorum ben gerçekten kafamın içinden de bu hassaslığımfan da kurtulamıyorum.
Panik atak. Depresyon. Majör depresyon.

Kendinizi cok dinleyip acımişsiniz sebep ne demiyorsunuz fiziksel olarak bi rahatsizlik mi ailenizi mi kaybettiniz tamamen kuru ekmeğe mi muhtaçsiniz dermansiz bi derdiniz mi var hangisi

Merhaba arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum. İnan sadece lafta değil, gerçekten anlıyorum. Çünkü bizzat yaşadım. İntihar şekilleri bile araştırmaya başlamıştım. Hangilerinde daha acısız ve garanti ölünür diye. Gerisini sen düşün. Allah karşıma bir arkadaş çıkardı. Ve onun vesilesi ile psikiyatriye ve psikologa gittim. İlaç ve terapi ile birlikte yeniden ayağa kalktım.Ve çok uzun bir zaman diliminde olmadı toparlanmam. Ben,uyuşturucu bağımlısı eşim tarafından öldürülmeye çalışıldım. Sokağın ortasında kafamda telefon kırıldı ölümden döndüm. Sırf barışmıyorum diye benimle olan özel görüntüleri babama gönderdi. Yaşadığım tramvayı düşünebiliyor musun ? Sayısız uzaklaştırma kararları ve ardı arkası kesilmeyen ölüm tehditleri.Halüsinasyon gören bir eş... Ama şu an ne oldu ? Geçti. Gerçekten geçti. Yaşadıklarımı unutmadım. Ama alıştım. Bu şekilde yaşamayı öğrendim. Her şeyden önce kendimi sevmeyi öğrendim. Bulunduğum il ,sosyal olanaklara sahip değil. Buna rağmen kendime aktiviteler buldum. Kitap okudum. Yürüyüş yaptım. Film izledim. Sınavıma çalıştım ve atama bekliyorum. Kahvemi keyifle yudumladım. Uzun zaman sonra ilk defa korkusuz, huzurlu bir kahve yudumladım. Psikologum hala söyler. “Papatya hanım ilk geldiğiniz günü hatırlıyorum da , çok yol kat ettik. Size ulaşabilmem için bana izin vermeseydiniz, hala yerimizde sayardık.”diye. Sen izin vermediğin sürece sana hiç kimse yardım edemez. Allah’a sığın ve kendini sevmeyi dene. Psikolojik destek al. Ve ne yaşamış olursan ol, sen bir insansın. İnsanoğlunun yaradılışında vardır hata yapmak. Hangimiz mükemmeliz ? Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmak. Hiç kimse senden daha önemli değil. Bu dünyaya kimsenin egosunu tatmin etmeye gelmedik. Emin ol ki intihar edersen sadece kendini ve aileni cezalandırmış olacaksın. Geri kalan herkes bir iki ağlayıp hayatına devam edecek. Buna değer mi ? Umarım seni sıkmamışımdır. Amacım kendi hayatımı anlatmak değil, aksine hayatımdan kesitler vererek, sana yardım etmek. Birazda olsa faydam dokunabildiyse ne mutlu bana. ❤️

Acıl olarak destek alın lutfen .Depresyon buyuk ıhtımalle.Ama doktorlar çok guzel yardımcı olur .Kımsenın hayatı 4 4 luk deıl .Bız elımızden gelenı yapmalıyız.Bu mubarek gunlerde cıkın bu dusuncelerden

He canım adamın teki yüzünden anne babanı üz kendini hayatını heba et aferin.

Alt tarafı bi psikiyatra gidip muhtemelen antidepresan başlycaksın sonra kendini iyi hissedip mantıklı düşünme becerin geri gelince de doktor kontrolünde iyileşip bırakacaksın. Çıkacaksın depresyondan.

Ya ne olabilir yani bi adam yüzünden bu kadar ölüp gitmek isteyecek kadar? Az kendinizi sevin ya, başkası sizi sizden fazla düşünmez.

İnsanlar kanser oluyor 4. Evre olup kolunu bacağını kaybediyor ona rağmen asılıyor hayata, ona rağmen gülüyor. Senin ruhun kanser olmuş tamam, tedavini ol sen de bil kıymetini hayatının.

İnsan ilişkileri öyle yatırım üzerine yürümüyor her zaman yani diyorsun ya her şeyimi verdim her şeyi yaptım karşılığını göremedim. Bazen de öyle oluyor işte ama bu senden değil karşındakinden kaynaklanan bir sorun. Sen de verdiğin değerin değerini bilen biriyle olursun olur biter.

Allah aşkına az kendinize gelin. Zaten şanslıysak 60-70 sene yaşayıp öleceğiz. Yaşlılık zaten bence boş yani çok keyifli bir dönem değil hastalıklar vs yaşanacak. Bari şu anki hazinenizi gençliğinizi boşa geçirmeyin.

Merhaba arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum. İnan sadece lafta değil, gerçekten anlıyorum. Çünkü bizzat yaşadım. İntihar şekilleri bile araştırmaya başlamıştım. Hangilerinde daha acısız ve garanti ölünür diye. Gerisini sen düşün. Allah karşıma bir arkadaş çıkardı. Ve onun vesilesi ile psikiyatriye ve psikologa gittim. İlaç ve terapi ile birlikte yeniden ayağa kalktım.Ve çok uzun bir zaman diliminde olmadı toparlanmam. Ben,uyuşturucu bağımlısı eşim tarafından öldürülmeye çalışıldım. Sokağın ortasında kafamda telefon kırıldı ölümden döndüm. Sırf barışmıyorum diye benimle olan özel görüntüleri babama gönderdi. Yaşadığım tramvayı düşünebiliyor musun ? Sayısız uzaklaştırma kararları ve ardı arkası kesilmeyen ölüm tehditleri.Halüsinasyon gören bir eş... Ama şu an ne oldu ? Geçti. Gerçekten geçti. Yaşadıklarımı unutmadım. Ama alıştım. Bu şekilde yaşamayı öğrendim. Her şeyden önce kendimi sevmeyi öğrendim. Bulunduğum il ,sosyal olanaklara sahip değil. Buna rağmen kendime aktiviteler buldum. Kitap okudum. Yürüyüş yaptım. Film izledim. Sınavıma çalıştım ve atama bekliyorum. Kahvemi keyifle yudumladım. Uzun zaman sonra ilk defa korkusuz, huzurlu bir kahve yudumladım. Psikologum hala söyler. “Papatya hanım ilk geldiğiniz günü hatırlıyorum da , çok yol kat ettik. Size ulaşabilmem için bana izin vermeseydiniz, hala yerimizde sayardık.”diye. Sen izin vermediğin sürece sana hiç kimse yardım edemez. Allah’a sığın ve kendini sevmeyi dene. Psikolojik destek al. Ve ne yaşamış olursan ol, sen bir insansın. İnsanoğlunun yaradılışında vardır hata yapmak. Hangimiz mükemmeliz ? Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmak. Hiç kimse senden daha önemli değil. Bu dünyaya kimsenin egosunu tatmin etmeye gelmedik. Emin ol ki intihar edersen sadece kendini ve aileni cezalandırmış olacaksın. Geri kalan herkes bir iki ağlayıp hayatına devam edecek. Buna değer mi ? Umarım seni sıkmamışımdır. Amacım kendi hayatımı anlatmak değil, aksine hayatımdan kesitler vererek, sana yardım etmek. Birazda olsa faydam dokunabildiyse ne mutlu bana. Unutma bu hayatta herkesin gidebileceği daha güzel bir yolu vardır. ❤️
İşte takdir edilecek bir yol bu. Sizi tebrik ederim. Bu bir seçimdir, kendi hayatınızı geri kazanmayı seçmişsiniz tebrikler

Lutfen psikiyatiye gidin. Herkesin hayatinda olan sorunlara bir de pandemi eklenince iyice psikolojiler bozuldu. Bir destek sart bu zamanlarda.

Back
X