• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruhsal bunalım :(

Ben goruyorum bazen anneler cocuklara parkta yemek yediriyor. Benim nrmalde cok tasvip ettigim bir sey degil ama bazi cocuklar ancak boyle yiyor sanirim. Bir sansini dene. Bir de tahin, pekmez gibi kalorili saglikli gidalar verebilirsin normal mamalarina da toz haline getirilmis cig badem, findik, ceviz karistirabilirsin.
Canım denedim onu oyun oynarken yemeyi reddetti ceviz vs veriyorum kahvaltısında pekmez pek sevmiyor ama denerim yinede inşaAllah ise yarar iştahı açılır kuzumun

Kendinizi affedin ve suçlamayın.Siz de insansiniz sinirlenip tükenmişsiniz.
Her istedigini yapmayin.Özellikle aglarken sakın isteklerini yerine getirmeyin.Kurallarinizi konusarak hissettirin.Yemiyorsa dert etmeyin.Aç kalinca mutlaka yerler.Bazen bir parça ekmekle yetinirler.Bazen bi kac kasik birseyle. Çabuk buyuyorlar zaten gecmis olsun.

Kizim nöbet geçirmeden önce de huysuz du ama bu kadar değil hastaneden eve geldiğimiz gün başladı bu huylari inanın kızım 160 derece değişti sevdiği şeyleri sevmiyor artık oyun oynamak istemiyor sürekli birşeyler karıştırma peşinde kendine zarar vermediği müddetçe müdahale etmiyorum ama oda bir yere kadar etkili oluyor
Geçirdiği nöbet sarsmış yavrucagi belli ki,çok geçmiş olsun, bir daha göstermesin inşallah
O yaş grubundaki çocuklarin geneli böyle oluyor
Kızıma bir kıyafet giydirebilmek için bir saat gardrop karşısında dil döktüğümüz oldu
Şimdi dört yaşında,yine oluyor huysuzluklari ama önceki kadar değil
Tabi babanın desteği de çok onemli

Cok bilimsel bir yaklasim ve super kaytarmaca. Ne olmus yani cocuk hareketli ise muaf mi oluyor babaannelikten? Simdi cocuklar boyle maalesef. Aman bir faydasi olmaz kvnin sana salla. Lafa geldimi bin tane tavsiye verip her seye mudahil olmayi cok iyi biliyor ama.
Ya zaten bana faydası yoksa zararına olmasa keşke sürekli şunu yap bunu yedir diyor baskı hissediyorum üstümde sürekli yan yana değiliz ama telefondan arar bazen duymam kızım uyur sessizdedir mesela 4 5 defa arar bilerek mi açmıyorsun der şaka gibi ama gerçek

Ya bir de o yavru neler atlatti. Bir yetiskin icin bile zor. Hayata tutundugu icin herkesin, aile buyuklerinin etrafinda pervane olup, hos tutmasi o gunleri unutturmasi lazim. Ozellikle ikiniz icin cok zor bir surecti. Ben aile bireylerinize dusuk puan veriyorum.
Kendi ailem diye demiyorum canım ama mesela babalara gideriz babam ameliyat olacak belinden ve boynundan fıtık var oraya gittiğimizde annem ayrı babam ayrı pervane oluyor babam sırtından indirmek canı acısa bile ilgilenir annemde uzak olmasalar keşke ama maalesef uzaklar bizde 10 gunde 1 anca gidebiliyorum

Kizim nöbet geçirmeden önce de huysuz du ama bu kadar değil hastaneden eve geldiğimiz gün başladı bu huylari inanın kızım 160 derece değişti sevdiği şeyleri sevmiyor artık oyun oynamak istemiyor sürekli birşeyler karıştırma peşinde kendine zarar vermediği müddetçe müdahale etmiyorum ama oda bir yere kadar etkili oluyor
Canım benimki de eylül doğumlu galiba hemen hemen aynılar. Benim kızda hiç oyun oynamak istemiyor bu ara. Ama bende tecrübe var ilk çocuğum değil anlayabiliyorum bu dönemi. Bizimde sabrımızı zorluyorlar.
İnan lafın gelişi değil, arkamı döndüğüm anda bi haltlar karıştırmış oluyo ve sessizce yapar hiç anlamazsın.
Senin kızın atak dönemi hastalığına denk gelmiş seninle alakalı değil üzülme hiç.

Çorbasını süslü bardaklarla ver, yumurtasını civciv yap, yemeğini otlarla yüz çiz. Sen önüne bırak hiç ilgilenme, üzerine düştükçe yemiyorlar özellikle.

Allah yardımcın olsun.

Canım benimki de eylül doğumlu galiba hemen hemen aynılar. Benim kızda hiç oyun oynamak istemiyor bu ara. Ama bende tecrübe var ilk çocuğum değil anlayabiliyorum bu dönemi. Bizimde sabrımızı zorluyorlar.
İnan lafın gelişi değil, arkamı döndüğüm anda bi haltlar karıştırmış oluyo ve sessizce yapar hiç anlamazsın.
Senin kızın atak dönemi hastalığına denk gelmiş seninle alakalı değil üzülme hiç.

Çorbasını süslü bardaklarla ver, yumurtasını civciv yap, yemeğini otlarla yüz çiz. Sen önüne bırak hiç ilgilenme, üzerine düştükçe yemiyorlar özellikle.

Allah yardımcın olsun.
Amin evet atak bu galiba ve hastalıkla birlikte geldi inan kızımın içinde sanki 10 çocuk var gibi geliyor bana dediklerini deneyeceğim inşaAllah ise yarar Allahın izni ile

Ya zaten bana faydası yoksa zararına olmasa keşke sürekli şunu yap bunu yedir diyor baskı hissediyorum üstümde sürekli yan yana değiliz ama telefondan arar bazen duymam kızım uyur sessizdedir mesela 4 5 defa arar bilerek mi açmıyorsun der şaka gibi ama gerçek
Anne sen cok iyi biliyorsun biraz sana vereyim de ilgilen de. Torun bu baldan tatli kafa kaldirmaz mi yoksa sevmiyor musun bizi de. O seni sıkıstırmadan sen onu sıkıstır. Manyak mi ne 4-5 defa aranir mi insan? Cok onemli bir sey soyleyecek sanki. Sahur iftar hallolur bence ya. Yetiskin insanlar biraz kendi idare edebilir bence. Benim babam kendisi hazirlayip yer mesela annem olmayinca ya da varken birlikte hazirlarlar. Allah bir daha yasatmasin bu surecte bebege maksimum destek onemli diyorum en iyisini sen bilirsin yavrun icin tabi.

Amin evet atak bu galiba ve hastalıkla birlikte geldi inan kızımın içinde sanki 10 çocuk var gibi geliyor bana dediklerini deneyeceğim inşaAllah ise yarar Allahın izni ile
İnşallah canım. Ben 1 yaşına yeni girmişti misafirlik harici yemeğine karışmıyorum, karıştırtmıyo çünkü. O yemeğin ilk zamanlar 1/4 ü anca midesine giriyordu. Şimdi daha düzeldi çorbayı bardakla hiç dökmeden içebiliyor. Yoğurt pilav yarı yarıya bazen yarıdan fazlasını yiyebiliyo.

Sen ona yaşam alanı yap sofralar falan ser mama sandalyesinin altına baştan aşağı döksün isterse. Oynaya oynaya yeme tadını alırsa zamanla düzene girer inşallah

Anne sen cok iyi biliyorsun biraz sana vereyim de ilgilen de. Torun bu baldan tatli kafa kaldirmaz mi yoksa sevmiyor musun bizi de. O seni sıkıstırmadan sen onu sıkıstır. Manyak mi ne 4-5 defa aranir mi insan? Cok onemli bir sey soyleyecek sanki. Sahur iftar hallolur bence ya. Yetiskin insanlar biraz kendi idare edebilir bence. Benim babam kendisi hazirlayip yer mesela annem olmayinca ya da varken birlikte hazirlarlar. Allah bir daha yasatmasin bu surecte bebege maksimum destek onemli diyorum en iyisini sen bilkrsin yavrun icin tabi.
Ah keşke ben mesela istiyorum evde yanliz kalmayayım yanımda biri olsun kv ye bile razıyım ama benim istememle olmuyor tabi :(

İnşallah canım. Ben 1 yaşına yeni girmişti misafirlik harici yemeğine karışmıyorum, karıştırtmıyo çünkü. O yemeğin ilk zamanlar 1/4 ü anca midesine giriyordu. Şimdi daha düzeldi çorbayı bardakla hiç dökmeden içebiliyor. Yoğurt pilav yarı yarıya bazen yarıdan fazlasını yiyebiliyo.

Sen ona yaşam alanı yap sofralar falan ser mama sandalyesinin altına baştan aşağı döksün isterse. Oynaya oynaya yeme tadını alırsa zamanla düzene girer inşallah
İnşaAllah canım tek dileğim şu an bu yemek yesin yeter ki ben yada kendi farketmiyor

Geçici olduğunu düşünün çocuğunuz sizden falan uzaklaşmak annelik sabır gerektiriyor işte sakin kalmaya çalışın

Gecmis olsun.. Havalar guzel artik, dışariya cikip cimlerin ustunde veya kemalyali bir parkiniz varsa yemegenizi oralarda yige bilirsiniz acik havada piknik gibi..

Benim kizim felakett derecede agir atlatiyor bu 2 yas ergenligini. 20 aylikken falan basladi 2 yasta tavan yapti.
Su an bayagi hafifledi ben soyle yaptim
Agladigi sey caninin acimasi gercek bi ihtiyaci degilse aglamadan soyle dedim bir kac kez tabii aglamaya devam
Sonra ben tamamen yokmus gibi davrandim agladi agladi ilk zamanlar belki 20 dk yarimsaat duraksiz.
Sonra sessiz sessiz geldi istegini soyledi. Makulse istedigini o zaman verdim.inatlasmadim. Tabii cok matah bisey olmasa da verdim
Aglamanin iletisim olmadigini gorsun diye.
Daha sonra aglayip susup istemelerde matah olmayan seyleri de vermemeye basladim. Ornegin cikolata istedi ama o gun yemisti. Vermedim once agladi, ben yine duymadim. Sonra sessizce istedigini degistirerek geldi. Matah bisey degilse yine vermedim. Yine agladi ama kisa, sonra sustu. Boyle boyle cok kararli olarak. Agladiginda isteklerini vermeyerek. Yari yariya azaldi hircinligi.
Su an patron kim yarisinda. Ve patronun ben oldugumu anlamaya basliyor :)

Öncelikle Allah şifa versin evladınıza. Size de rabbim kolaylık sabır versin. Ben kötü anneyim diye üzülmeyin aksine çok iyi bir annesiniz siz. Gayet doğru bi yoldasınız bu dönem bittiğinde gerekli şeylere taviz vermediğiniz için sevineceksiniz. Bence yolunuzdan ayrılmadan kızınıza bakmaya devam edin..

Kizina vurman iyi olmamis.tabagi kirman vs.boyle hareketler cocugu hem korkutur hem de daha da huysuzlasir.dun kizima corba yaptim yemedi karpuz yedi sade.bir de bir tane biber dolmasi baska birsey yok butun gun.
Kizimda temmuzda ikisi bitecek.evin her yerini karistirir dagitir eline su veririm yerlere doker meyva veririm eliyle suyunu sıkar koltuklara surer elini misafirlige gideriz heryeri karistirmak ister.ailecek yemek yiyisimiz felaket yemekleri birbirine doker yogurdu doker yemeklere kendi yemege calisir bana yedirtmez bir bardak cayi keyifle icemem..evin icinde iki uc defa elbise degistiririm kirletir.tehlikeli yerlere cikmaya calisir.
Kahvalti desen hic yoktur yumurta peynir yemez.
Benim yaptiklarim kendine zarar vermedigi surece evi karistirmasina mudahale etmem dagitsin sorun degil.ustune doksun yemegi kirlensin degil vurmak sesimi yukseltmem.kasik tutmayi ogrendiginden bu yana kendi yemesi icin tesvik ettim sanirim alti aydan sonraydi.Koca bir insan gibi corbayi dokmeden yiyor mesela bir yasindan bu yana hergun disari cikariz parka gideriz oynar ziplar kosturur enerjisini atar yoksa evde daha hareketli oluyor.ben olabicek isteklerini yapiyorum.agladiktan sonra vermek yerine aglamadan veriyorum tabi tehlikeli bir durum yoksa.olmayacak bir durumsa dikkatini hemen baska yone cekiyorum ise yariyor.bendeki sorun da hep onunla ilgileneyim istiyor hep yaninda olayim yemegi bile yapamiyorum bacaklarima yapisiyor anne gel yanimda dur benimle ilgilen diye.gecende esime kizdim diger odada agliyordum kizim gordu anne agliyoo agliyoo diye oda aglamaya basladi icli icli hemen toparladim kendimi yanima geldi sarildim optum guldum kizim aglamiyorum saka yaptim ceee falan ondan sonra bi gulusu sarilisi var..cocuk bir anne icin hersey demek.sabirli ol sakin ol sinirlendiginde sayi say icinden mekani degistir ama vurma cocugun kisiligine zarar verme sevgili guzel anne..

Back
X