• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruhsal bunalım :(

Mama niye verilmiyor ki zaten hasta olan çocuk huysuzluk yapar birde aç aman yarabbi sende değil kusur yine de sabretmeye çalış tabi ki geçecek inşallah öyle düşün çevrenden yardım iste dışarı çıkın parkta falan yer belki

Aynı konuları yaşadım hala da yaşıyorum. şu aralar biraz düzeldi. hala yemiyor inatla eğer kahvaltıni yapmazsan dondurma yiyemezsin diyorum ağlıyor iki dakikada bir istiyorum ama vermiyorum. simdi biraz da olsa yiyiyor. etrafı dagitmis yemeği yerlere dokmus umursamiyorum. uyuyana kadar disarida evde oyun oynuyorum birlikte. bir şekilde günler bu şekilde geçiyor. sanırım biraz sabır gerek. zor bir durum ama her gün biraz daha büyüyorlar her gün yeni huylar ediniyorlar. sabredip en iyi biçimde işin içinden cikmak icin uğraşıyorum. SAna da sabır diliyorum.

Açık hava ve su ile oynamasına izin vermek de işe yariyor bu arada.

Bizim dememizle olmaz. Madem çok ciddi problemler var, nöbet geçirdiğinde nasıl doktora gidiyorsanız şimdi de bir çocuk psikoloğu ile çalışmalısınız. Bir kaç öneri ile burdan bir şey yapamayız :/

Kizina vurman iyi olmamis.tabagi kirman vs.boyle hareketler cocugu hem korkutur hem de daha da huysuzlasir.dun kizima corba yaptim yemedi karpuz yedi sade.bir de bir tane biber dolmasi baska birsey yok butun gun.
Kizimda temmuzda ikisi bitecek.evin her yerini karistirir dagitir eline su veririm yerlere doker meyva veririm eliyle suyunu sıkar koltuklara surer elini misafirlige gideriz heryeri karistirmak ister.ailecek yemek yiyisimiz felaket yemekleri birbirine doker yogurdu doker yemeklere kendi yemege calisir bana yedirtmez bir bardak cayi keyifle icemem..evin icinde iki uc defa elbise degistiririm kirletir.tehlikeli yerlere cikmaya calisir.
Kahvalti desen hic yoktur yumurta peynir yemez.
Benim yaptiklarim kendine zarar vermedigi surece evi karistirmasina mudahale etmem dagitsin sorun degil.ustune doksun yemegi kirlensin degil vurmak sesimi yukseltmem.kasik tutmayi ogrendiginden bu yana kendi yemesi icin tesvik ettim sanirim alti aydan sonraydi.Koca bir insan gibi corbayi dokmeden yiyor mesela bir yasindan bu yana hergun disari cikariz parka gideriz oynar ziplar kosturur enerjisini atar yoksa evde daha hareketli oluyor.ben olabicek isteklerini yapiyorum.agladiktan sonra vermek yerine aglamadan veriyorum tabi tehlikeli bir durum yoksa.olmayacak bir durumsa dikkatini hemen baska yone cekiyorum ise yariyor.bendeki sorun da hep onunla ilgileneyim istiyor hep yaninda olayim yemegi bile yapamiyorum bacaklarima yapisiyor anne gel yanimda dur benimle ilgilen diye.gecende esime kizdim diger odada agliyordum kizim gordu anne agliyoo agliyoo diye oda aglamaya basladi icli icli hemen toparladim kendimi yanima geldi sarildim optum guldum kizim aglamiyorum saka yaptim ceee falan ondan sonra bi gulusu sarilisi var..cocuk bir anne icin hersey demek.sabirli ol sakin ol sinirlendiginde sayi say icinden mekani degistir ama vurma cocugun kisiligine zarar verme sevgili guzel anne..
Kizina vurman iyi olmamis.tabagi kirman vs.boyle hareketler cocugu hem korkutur hem de daha da huysuzlasir.dun kizima corba yaptim yemedi karpuz yedi sade.bir de bir tane biber dolmasi baska birsey yok butun gun.
Kizimda temmuzda ikisi bitecek.evin her yerini karistirir dagitir eline su veririm yerlere doker meyva veririm eliyle suyunu sıkar koltuklara surer elini misafirlige gideriz heryeri karistirmak ister.ailecek yemek yiyisimiz felaket yemekleri birbirine doker yogurdu doker yemeklere kendi yemege calisir bana yedirtmez bir bardak cayi keyifle icemem..evin icinde iki uc defa elbise degistiririm kirletir.tehlikeli yerlere cikmaya calisir.
Kahvalti desen hic yoktur yumurta peynir yemez.
Benim yaptiklarim kendine zarar vermedigi surece evi karistirmasina mudahale etmem dagitsin sorun degil.ustune doksun yemegi kirlensin degil vurmak sesimi yukseltmem.kasik tutmayi ogrendiginden bu yana kendi yemesi icin tesvik ettim sanirim alti aydan sonraydi.Koca bir insan gibi corbayi dokmeden yiyor mesela bir yasindan bu yana hergun disari cikariz parka gideriz oynar ziplar kosturur enerjisini atar yoksa evde daha hareketli oluyor.ben olabicek isteklerini yapiyorum.agladiktan sonra vermek yerine aglamadan veriyorum tabi tehlikeli bir durum yoksa.olmayacak bir durumsa dikkatini hemen baska yone cekiyorum ise yariyor.bendeki sorun da hep onunla ilgileneyim istiyor hep yaninda olayim yemegi bile yapamiyorum bacaklarima yapisiyor anne gel yanimda dur benimle ilgilen diye.gecende esime kizdim diger odada agliyordum kizim gordu anne agliyoo agliyoo diye oda aglamaya basladi icli icli hemen toparladim kendimi yanima geldi sarildim optum guldum kizim aglamiyorum saka yaptim ceee falan ondan sonra bi gulusu sarilisi var..cocuk bir anne icin hersey demek.sabirli ol sakin ol sinirlendiginde sayi say icinden mekani degistir ama vurma cocugun kisiligine zarar verme sevgili guzel anne..
Canım yanlış anlamışsın ben vurmadım asla düşüncesi bile korkunç inan kendi yesin diye teşvik ediyorum ama sadece oynuyor benim yedirmeye izin vermiyor bugün çok sakin davrandım bagirmamam kızmadım gerçekten etki etti

Bizim dememizle olmaz. Madem çok ciddi problemler var, nöbet geçirdiğinde nasıl doktora gidiyorsanız şimdi de bir çocuk psikoloğu ile çalışmalısınız. Bir kaç öneri ile burdan bir şey yapamayız :/
Canım derdini anlatacak kadar konuşabilme ilk işim pedagog a gitmek olurdu

Canım derdini anlatacak kadar konuşabilme ilk işim pedagog a gitmek olurdu

Derdini doktor anlar çocuğu küçümsemeyin. Çocuk kaç yaşında olursa olsun anne babayı kullanmayı bilir. Davranışları bilerek ve isteyerek emin ol. Kalıcı psikolojik hasarlar yaratmadan danışın. Sizin değiştireceğiniz bir davranış onu da değiştirecektir. Çocuk psikologları çocuğu tedavi etmez çoğu zaman. Anne- babayı tedavi eder.

Gecmis olsun.. Havalar guzel artik, dışariya cikip cimlerin ustunde veya kemalyali bir parkiniz varsa yemegenizi oralarda yige bilirsiniz acik havada piknik gibi..
Sagol canim havalar maalesef burda düzelmedi r düzelse hemen çıkaracağım en azından enerjisi
Derdini doktor anlar çocuğu küçümsemeyin. Çocuk kaç yaşında olursa olsun anne babayı kullanmayı bilir. Davranışları bilerek ve isteyerek emin ol. Kalıcı psikolojik hasarlar yaratmadan danışın. Sizin değiştireceğiniz bir davranış onu da değiştirecektir. Çocuk psikologları çocuğu tedavi etmez çoğu zaman. Anne- babayı tedavi eder.
Haklısın canım iyi bir doktor bulup götüreceğim kızımı aslında onun değil dediğin gibi benim daha çok ihtiyacım var

Ozur dilerim canim yanlis anlamisim sana bi site onericem cocugun ayina yasina gore anne babalarin nasil davranmasi gerektigini uzmanlar pedagoglar bilgilendiriyor gunluk mesaj olarak geliyor cok guzel bilgiler var bize de istsnbuldan bir pedago onerdi onu teline play storeden indir kizinin bilgilerini gir açev in anne cocuk egitim vakfi acilimi ilk 6 yilini bilgilendiriyor

Kontrol degil yol gosterme
Çocuğunuzu “kontrol etmeye” değil, sadece yönlendirmeye ve korumaya çalışın.Bazen anne-babalar aşırı kaygılar ya da yorgunluk yüzünden çocuklarını polis gibi kontrol ederler. Çocuğunuza baskı yapmak, azarlamak, ceza olsun diye konuşmamak, sevgi göstermemek, bir güç gösterisi gibi gelir. Ama tahmin edeceğiniz gibi bütün bunlar onun gelişimi için çok zararlıdır. Onu eğitmek için, böyle yöntemlere hiç ihtiyacınız yok. Ona bir düzen sağlamak, kurallar koymak ve karşınıza alıp konuşmak yeter. Anne-baba olmaktan gelen gücünüzü akıllıca ve şefkatle kulanın

Acevden gelen son bilgilerden biri yukardaki yazi mesela.

Evet canim haklısın özellikle nöbet geçirdikten sonra aklım gidiyor birşey olacak diye bu yüzden istemsiz olarak baskı yaptığım oluyor haliyle kabul etmiyor kızım ben önce kendi mi düzeltmem lazım keşke diyorum ya nöbet geçirmeydi ama işte yaşadık ve arccilari devam ediyor ben birazda kullandığımız ilaca bağlıyorum yan etkileri var ve kızım küçük olduğu için bünyesine ağır geliyor en büyük yan etkisi agresif olması

Back
X